Rejser til Palermo

Pulsen, atmosfæren og folket er tre gode grunde til at besøge Palermo. Den vilde by i det nordlige Sicilien byder på seværdigheder fra berømte filmlokationer til spændende bydele med markeder og restauranter. Book din rejse til Palermo med Escapeaway i dag!

Palermo er Siciliens hovedstad og øens kulturelle centrum. Her kan du opleve en mangfoldighed, hvis lige ikke findes i ret mange andre italienske byer. Palermo er således på den ene side meget siciliansk, men andre folkeslag, som har slået sig ned her, sætter også masser af kulør på bybilledet. Du vil også hurtigt opdage, at selvom Palermo er en moderne metropol, er det en by med masser af karakter og en by der emmer af historie. Rundt om i Palermos gader finder du således talrige spor af de kulturer og epoker, som har sat deres præg på byen siden fønikierne grundlagde den for omkring 2.600 år siden. 

I mange dele af det centrale Palermo kan du stadig opleve den rustikke charme (nogle vil kalde det forfald), som i høj grad er et resultat af de mange årtier, hvor penge til byfornyelse i stedet endte i mafiaens lommer. Selvom kampen mod Cosa Nostra endnu ikke er vundet, er det dog tydeligt, at tiderne er skiftet og at byen i disse år undergår en forvandling. Nogle af de store rejsemagasiner mener sågar, at det er nu, du skal rejse til Palermo for at opleve dens unikke atmosfære før byen bliver for poleret og turistet. 

Glæd dig for eksempel til at gå på opdagelse på Palermos gademarkeder, som har deres oprindelse i tiden under arabisk herredømme, eller i de mange paladser fra den efterfølgende normannertid. Udnyt også at det især er på restauranter og gadekøkkener, at Palermos kulturelle mangfoldighed kommer til udtryk. Her findes noget for enhver smag med både klassiske italienske retter og krydret mad, der kan gøre dig helt i tvivl om, hvilket kontinent du befinder dig på.

Sådan booker du en billig rejse til Palermo

Brug søgemaskinen i toppen af siden og vælg først om du vil rejse til Palermo fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter til enten Palermo eller Trapani lufthavn for dig. Vælg derefter et hotel i Palermo med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Cefalù
>> Se alle luksushoteller på Sicilien her

Hoteller i Palermo

Populære hoteller i Palermo

Italien, Syditalien, Sicilien, Palermo
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Palermo
8,7
Meget godt
710 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Palermo
8,9
Meget godt
5444 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Mad og drikke i Palermo

Palermo er berømt for sin street food, der ifølge kender hører til blandt den bedste i verden. Gademaden er et velsmagende billede på byens multikulturelle historie med afrikanske og arabiske påvirkninger, og hvis du vil, kan gadekøkkenet sagtens dække alle feriens måltider. Gør eventuelt som de lokale og læg vejen forbi et af de popuære markeder for eksempel Vucciria, Ballarò, Capo eller Borgo Vecchio for at få en hurtig snack eller et større måltid fra en af de mange madboder der. Her venter mange uforglemmelige madoplevelser for dig, som er lidt eventyrlysten. Typiske retter fra Palermos gadekøkken inkluderer panino con la milza (en burgerbolle med stegt kalvemilt), panelle (kikærte-fritter), polpo bollito (kogt blæksprutte med citronsaft) eller et spyd med stigghiola (lammetarme rullet om porrer og grillet over trækul).

Du kan naturligvis også vælge at slå dig ned på et af byens stemningsfulde trattoriaer for at nyde frisk, grillede fisk og skaldyr eller en lækker pizza. På en ferie i Palermo er det næsten også obligatorisk at få en god stærk espresso, som de lokale drikker den. Kan du ikke undvære en dosis koffein om morgenen, er det normalt cappuccino eller latte macchiato, der serveres sammen med din croissant. Især omkring Palermos hovedbanegård er der ikke overraskende mange steder at få dagens første kop, eventuelt stående ved bardisken, medmindre du vil sætte dig og nyde, at du ikke selv skal haste videre på arbejde.

Udover kaffebarerne bør du også besøge et pasticceria (bager). Ligesom det for de lokale er et dagligt ritual at snuppe sig en espresso, er det således næsten også en daglig fornøjelse at nyde en cannolo – et mørdejsrør fyldt med sødet ricotta og kandiseret frugt.

Inspiration og fakta

Palermo ligger omgivet af bjerge ved Det Tyrrhenske Hav på den nordvestlige del af Sicilien. Byen har cirka 680.000 indbyggere. Tæller man også de omkringliggende forstæder med, når tallet op på 1,2 millioner. Det gør Palermo til øens største by og regionens hovedstad. Selvom det var fønikierne som grundlagde Palermo i 600-tallet f.Kr. under navnet Ziz, var det først under arabernes herredømme på Sicilien fra det 9. til 11. århundrede, at byen for alvor blomstrede op. I denne periode var Sicilien ikke blot den vigtigste arabiske koloni i Europa, men hovedbyen Palermo udviklede sig også til en af de rigeste byer omkring middelhavet. 

Efter normannerkongen Robert Guiscardo generobrede byen i 1072 og siden resten af Sicilien, blev størstedelen af Palermos paladser og moskeer ødelagt. Til gengæld satte de nye herskere gang i et byggeboom, hvor arkitekter fra en bred vifte af kulturer blev benyttet, og man gav plads til en ny sammensmeltning af arabisk og normannisk æstetik. Det er derfor du i dag kan se en enestående arkitekturstil i Palermo, der har elementer fra både byzantinsk og arabisk arkitektur i blandt andet kirken La Martorana og Palazzo Reale med det berømte kapel Cappella Palatina. Besøg også La Cuba, det firkantede jagtslot opført af William II i 1180, der er et karakteristisk eksempel på fusionen mellem arabisk og normannisk stil.

Det var dog ikke kun i middelalderen, at bemærkelsesværdige bygninger skød op i Palermo. I 1897 åbnede for eksempel Teatro Massimo og var fra starten et af de vigtigste operahuse i Europa. I dag er det stadig Italiens mest prestigefyldte og største teater. Udefra ligner Teatro Massimo mest af alt et romersk tempel, og man er ikke i tvivl om, at det er bygget for at imponere. Det tiltrækker stadig nogle af verdens største operasangere, orkestre og teaterskuespillere, som optræder her fra september til juni. 

Det er ikke kun arkitekturen, som i dag står tilbage som en vidnesbyrd over Palermos interessante historie. I katakomberne under byen cappuccinerkloster, Catacombe dei Cappuccini, findes for eksempel en anden mere hårrejsende historisk seværdighed. Her, hvor du nok bør overveje grundigt om børnene skal med, kan du således se en bizar samling af balsamerede kroppe af adelige og gejstlige fra 1600-tallet og 300 år frem. Vover du dig derned, får du med garanti en uforglemmelig oplevelse og et unikt indblik i en anden kulturs forhold til døden, men det er selvsagt ikke for sarte sjæle!

Vejr og klima

Holder du af sol og varme, er Palermo det perfekte rejsemål. Faktisk hører Palermo til blandt Europas varmeste storbyer - især på grund af de varme nætter. Somrene er tørre og solrige, især de lune aftener er skønne, når man er på ferie og gerne vil sidde ude til længe efter stjernerne er kommet frem. Vejret om vinteren er typisk mere ustadigt og nedbørsrigt. Selv i vintermånederne er det på grund af geografien dog mere mildt i Palermo end på sydøen. Vil du gerne bruge din ferie på aktiv sightseeing, er foråret og efteråret også gode tidspunkter at besøge byen på. Der er dog oftere nedbør i efteråret. 

Transport

Palermos internationale lufthavn, der ligger omkring 32 kilometer vest for byen, har talrige forbindelser til Italien og resten af Europa - heriblandt Danmark. Der kører shuttle-busser hver halve time fra lufthavnen ind til centrum. Alternativt kan du tage toget eller leje en bil. 

Ind i Palermo kan du komme omkring til de fleste kendte seværdigheder til fods. Der er dog også talrige busforbindelser rundt i byen, men vær opmærksom på, at busserne ofte er overfyldte. Du kan få et kort over de forskellige buslinjer hos turistkontoret. Tager du en taxi, bør du tjekke at det er en officiel en af slagsen med et taxameter. Det er ikke kutyme at praje taxier fra gaden. I stedet finder du dem på faste holdepladser rundt om i byen såsom ved togstationen, Piazza Politeama, Teatro Massimo og Piazza Independenza.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her