Palermo Lufthavn

Palermo Lufthavn

Palermo Lufthavn - officelt Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino (lufthavnskode PMO) - ligger på Siciliens nordkyst omkring 33 kilometer fra øens hovedby, Palermo. Lufthavnen kendes også under navnet Falcone-Borsellino Lufthavn med henvisning til de to anti-mafia dommere Giovanni Falcone og Paolo Borsellino, som blev dræbt i 1992. I dag er lufthavnen en af de travleste i det sydlige Italien og det naturlige valg, hvis du skal holde ferie i Siciliens største by, Palermo. Gode vejforbindelser gør dog også lufthavnen til et godt udgangspunkt for en oplevelsesrig ferie på resten af den smukke Middelhavsø.

Bemærk at vi er ved at opdatere alle sider med informationer om lufthavne hvorfor der mangler div. informationer i nedenstående tekst. 

Flyselskaber

Palermo Lufthavn betjenes af talrige flyselskaber, omend mange af disse kun har sæsonflyvninger hertil. Lavprisflyselskaber som Ryanair, easyJet, Norwegian og Vueling giver gode muligheder for at flyve billigt hertil. 

Flyruter

Palermo Lufthavn er forbundet til flere store knudepunkter i Italien og resten af Europa såsom Rom, Milano, London, Barcelona og Paris. Med en enkelt mellemlanding undervejs har du derfor mange muligheder for at flyve til Palermo Lufthavn fra Danmark. 

Lokal transport

Der er næsten døgnet rundt taxier klar til at køre dig videre fra lufthavnen, men du bør dog altid aftale en pris før afgang og ikke mindst være sikker på, at chaufføren har forstået din destination. Du kan også tage et tog, Trinacria Express, ind til det centrale Palermo. Der er normalt afgang hver time. Ligeledes kører der busser ca. hver halve time med stop i bymidten og ved stationen. Der kører også busser til blandt andet Agrigento, Trapani og Ribera, men med færre afgange.

Biludlejning

Der er gode vejforbindelser fra lufthavnen ind til Palermo og videre til resten af Sicilien. Mange ferierejsende vælger da også at fortsætte deres rejse med billeje. Du finder et bredt udvalg af internationale og lokale biludlejningsselskaber i ankomsthallen. Det kan anbefales at reservere lejebilen hjemmefra, hvis du vil sammenligne priser og sikre dig en bestemt biltype.

>> Information om biludlejning i Palermo

Faciliteter i lufthavnen

Der er et lille udvalg af butikker og spisesteder i terminalen. Derudover finder du i lufthavnen blandt andet en førstehjælpsstation, hæveautomater, postkontor og et apoteksudsalg.

Fly ankomster og afgange

 

Adresse og kontakt

Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino 
Societa di Gestione dell´Aeroporto 
I-90139 Punta Raisi, Sicilien 
Italien 

Telefon-nummer: 0039 (0)917 020 111 
E-mail: gesap@gesap.it

Lufthavnskode PMO

Du kan se aktuelle flyafgange og læse mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her

Se lufthavnens beliggenhed på kort

>> Læs mere om lufthavne