Rejser til Patti

Kulturelt centrum mellem Nebrodibjergene og de Æoliske øer

Patti er hav og historie. Opdag den lille by langs Siciliens nordkyst mellem de grønne Nebrodibjerge og de vulkanske Æoliske øer, som du kan skimte i horisonten set fra Patti Marinas strand og det antikke teater i Tindari.

Tag til Patti for at nyde en ferie ved kysten i kulturelt rige omgivelser. Med bjergene i baggrunden, havet og de Æoliske øer i forgrunden, byder Patti på en både smuk og praktisk base, når du skal udforske Sicilien. Det gælder alt lige fra landsbyerne i Nebrodi-bjergene til Etna, Messina og Taormina i øst til Palermo og Cefalù i vest.

Antikke rødder

Det er naturligvis beliggenheden ved havet, der gør Patti særligt tiltrækkende. Men en ferie i Patti er også en enestående chance for at opleve den antikke kultur, som herskede i dette nordlige hjørne af Sicilien. For nogle år siden, da motorvejen, der forbinder Messina med Palermo, skulle bygges, blev arbejdet stoppet brat, da man fandt en romersk villa fra det 4. århundrede. Derfor har motorvejen nu en ekstra afgørsel, så du kan besøge den romerske villa, hvis mosaikker er helt fantastiske, selv om selve villaen, ikke er så velbevaret. En anden del af den antikke arv i Patti er den akæologiske park Tindari, men mere om den senere.

Den gamle by

Hvis du kan lide at udforske dit feriemål til fods, bør du gå en tur ind i Patti's historiske centrum, som ligger oppe på bjergsiden. Her er der stadig indbyggere som har modstå havets tiltrækningskraft, og de gamle huse giver en idé den lille bys tidligere velstand. Gå op til den majestætiske katedral, der har rødder helt tilbage til det 11. århundrede. Herfra kan du nyde den enestående udsigt over kysten og de Æoliske øer. Selvom du i dag også finder industrikvarterer og forladte bygninger i Patti, er kulturarven både stor og meget synlig.

Badeferie i Patti?

Der er flere strande i Patti, og du kan vælge mellem sandstrande i Mongiove, den gamle fiskerhavn i Patti, med rullesten ved Patti Marina eller sandstrand ved Marinello, nedenfor Tindari-klippen. Der er flere lido-er, altså strandbarer med solsenge og parasoller i både Patti Marina og Mongiove. Hvis du foretrækker en mere fredelig strand uden bar og underholdning, skal du blot køre mod vest til Gioiosa Marea. Langs den smukke panoramavej, som forbinder de to byer, finder du små idylliske bugte. Find et sted at parkere, og følg så de duftende stier ned til de små strande, hvor du kun møder lokalbefolkningen. Ideelt for dig, der søger ro.

Tindari

Det er nemt at komme til Tindari med bus eller bil fra Patti. Tindari ligger blot en kort køretur øst for Patti, og på afstand kan du beundre Tindari-basilikaen, som knejser stolt på toppen af det lille bjerg. Tindari er ikke kun et pilgrimssted for katolikker, det er også et sted der hvortil der knytter sig flere legender. Det fortælles at Marinella-stranden, som ligger for foden af Tindari, fik sin særlige form ved et mirakel. En lille pige faldt ned fra klippen, og i det øjeblik fik stranden form efter Jomfru Marias silhuet, og tog imod hende. En anden kuriositet er den Sorte Madonna, som bliver tilbedt her, og som du kan se, når du går ind i kirken. Kirken er udsmykket med bladguld og fresker, og hvert år den 7. og 8. september kan du opleve den religiøse Tindari festival og processionen, som tiltrækker pilgrimme de tilstødende kommuner. Men ikke nok med det. Tindari er også et arkæologisk område af stor betydning. Her finder du bl.a. det græsk-romerske teater, der stadig benyttes til koncerter eller teaterforestillinger. Det er meget velbevaret og byder på en storslået udsigt over havet. Derefter kan du besøge det romerske område, som blev renoveret for 60 år siden. Her kan du beundre resterne af huse, butikker og de romerske bade, før du besøger det lille museum, som er dedikeret til de arkæologiske fund, der er gjort i området.

Marinello Reserve

For at komme fra Tindari ned til stranden og søerne i Marinella kan du følge vejen mod Oliveri (i modsat retning af Patti), hvis du er i bil. Til fods kan du følge en panoramasti,Coda di Volpe, som de fleste kan klare med gode sko og rigeligt med vand (især til turen tilbage).

Besøg de Æoliske Øer

I sommermånederne kan du tage båd fra Patti Marina til de Æoliske Øer. Disse bådture arrangeres kun som mini-cruise, så du skal følge deres sejlplaner, men til gengæld får du en fantastisk oplevelse. Hvis du vil have endnu flere muligheder, kan du tage til havnen i Milazzo, 40 km væk. Herfra afgår hurtigbåde, de såkaldte aliscafo, hvor du kan vælge hvilke af de syv øer du vil besøge.

Hvordan kommer du til Patti

Patti er meget let tilgængelig, for byen ligger lige ved motorvej A20, der forbinder Messina til Palermo, og har sin egen afkørsel. Patti har også en togstation, så du kan også ankomme med tog fra f.eks. lufthavnen i Palermo. Besøg hjemmesiden trenitalia.com for at tjekke køreplanerne. Det kan dog anbefales, at leje en bil til ferien i Patti, da den offentlige transport på Sicilien fortsat er meget begrænset. Med en lejebil bliver det meget lettere at udforske regionen, især hvis du ønsker at opleve baglandet og de gamle landsbyer i Nebrodi-bjergene.

Restauranter, barer og supermarkeder

Da Patti er beboet året rundt, er der et godt udvalg af supermarkeder, apoteker og andre fornødenheder. Du kan også nyde godt af en bred vifte af pizzeriaer og andre restauranter langs kysten og inde i landet. Sidst men ikke mindst omdannes hovedgaden i Patti Marina til gågade, og den byder på et væld af barer, isbutikker og underholdning for hele familien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Patti