Rejser til Portopalo di Capo Passero

I Portopalo di Capo Passero, som ligger på Siciliens sydøstlige spids, har man i mange generationer levet af landbrug og ikke mindst fiskeriet. Takket være byens beliggenhed lige hvor Det Joniske Hav møder Middelhavet, byder det omkringliggende farvand efter sigende på nogle af Middelhavsområdets bedste betingelser for fiskeri. Nede i den gamle havn ved Portopalo ligger da også stadig en ganske betragtelig fiskerflåde, som hver dag bringer friske forsyninger ind.

Dagens fangst sælges blandt andet på den lokale fiskeauktion ved havnen. Selvom du ikke har tænkt dig selv at købe en stor tun eller en hel kasse sardiner er det spændende at gå på opdagelse blandt det ofte store udvalg af forskellige fisk, blæksprutter og skaldyr. Det koster et beskedent beløb at få adgang til fiskeauktionen, men det er det værd for oplevelsens skyld.

Mange flotte strande

Det er dog naturligvis ikke kun for at opleve en autentisk, siciliansk fiskerby, at du skal rejse til Portopalo di Capo Passero. I denne lille by befinder du dig også i et område, der byder på nogle af de bedste badestrande på Sicilien. Du kan for eksempel tage en forfriskende dukkert lige neden for byen fra den lille Spiaggia Scalo Mandrie, hvor der blandt klipperne venter mange eventyr med snorkel. Lejer du en kano eller pedalbåd, kan du tage turen over til den lille Isola di Capopassero. Der er en dejlig strand på øen, som man også blot kan gå over til ved lavvande. Kør også gerne en tur de få kilometer vestpå til Playa Carratois, som med sit fine sand og krystalklare, lave vand er perfekt til en afslappende dag med familien.

Udover en lille håndfuld gode fiskerestauranter nede ved havnen er der adskillige spisesteder at vælge mellem oppe i selve Portopalo. Langs hovedgaden ligger således isbarer, trattoriaer og restauranter nok til at stille de flestes behov i ferien. Da byen har omkring 4.000 faste indbyggere, er der desuden et fornuftigt udvalg af supermarkeder, hvor du kan få alle daglige fornødenheder.

Tag på tur ind i landet

Portopalo di Capo Passero ligger ganske vist lidt afsides helt ude på Siciliens sydøstligste spids, men du kan alligevel nemt tage på udflugter. På en rejse til denne sydlige del af den italienske middelhavsø er det for eksempel oplagt at besøge nogle af de berømte og meget stemningsfulde barokbyer. Der er således kun 28 kilometer nordpå til Noto, og på vejen dertil er der flere muligheder for at lave en afstikker til en indbydende badestrand. Men også Ragusa, Scicli og Modica er inden for din rækkevidde.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Portopalo di Capo Passero