Rejser til Pozzallo

Pozzallo ligger nær Siciliens sydspids ud til det glitrende Middelhav. Byens havn var i adskillige århundreder vigtig en af de vigtigste i regionen. Herfra er der for eksempel kun 90 kilometer over havet til Malta, som traditionelt har været en vigtig handelspartner. Der er stadig færgeforbindelse herfra ud til den lille østat. I dag er Pozzallo dog mere kendt for sin flotte, lange sandstrand, der har givet byen nyt liv. Er du på udkig efter det helt rigtige sted til en afslappende badeferie, er Pozzallo et godt bud.

Den ældste del af byen finder du nede nær havnen, hvor gaderne er smalle og snørklede. Her ligger dog også den store, åbne plads Piazza della Rimembranza, hvor du kan sætte dig på en bænk under et skyggefuldt palmetræ for at betragte bylivet. Rundt langs piazzaen kan du se smukke, gamle palæer, som vidner om dengang, at Pozzallo var en by med mange indflydelsesrige og velhavende familier. Det store vagttårn Torre Cabrera fra det 15. århundrede, der står nede i den mest bynære ende af stranden, er et andet iøjefaldende spor efter tidligere tiders storhed.

Oppe bag den lange strand løber en promenade, der indbyder til spadsereture i de lune sommeraftener. Langs med denne og særligt oppe i den gamle bydel er der talrige hyggelige restauranter, hvor du kan fordybe dig i det bedste, som det sicilianske middelhavskøkken byder på. I en fiskerby som Pozzallo er det - ikke overraskende - især fiske- og skaldyrsretterne, der er populære. Nogle af spisestederne nede ved stranden forvandles om sidst på aftenen til livlige barer med musik og har åbent til ud på de små timer.

Barokbyer og fantastiske strande

Drømmer du om en ferie, hvor du bruger det meste af tiden på blot at nyde strandlivet og gode spisesteder, er en rejse til Pozzallo et godt valg. Syens du der skal ske lidt mere på ferien, er der dog også meget andet at se og opleve på det sydlige Sicilien med udgangspunkt i Pozzallo. Inden for kort køreafstand har du for eksempel nogle af Italiens mest berømte og elegante barokbyer som på Sicilien blandt andet inkluderer Noto, Ragusa, Scicli og Modica.

Har du en lejebil på Sicilien, hvilket kan anbefales, kan du også nemt køre en tur østpå til kysten ud mod Det Ioniske Hav. Her er der for eksempel ved ikke langt til et lille naturreservat med fantastiske strande, der med krystalklart og lavt vand er perfekte til børnefamilier.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pozzallo