Rejser til Ragusa

Den todelte barokby på Sicilien

Ragusa hører til blandt Siciliens klassiske barokbyer. Byen ligger smukt på en klippetop i ca. 500 meters højde.

At ankomme hertil i ly af mørket er en vidunderlig og indtagende oplevelse. Byen er egentlig delt i to områder, en øvre del på et fladt plateau, Superiore, og en nedre del på på en lille bakketop, Ibla. Et jordskælv i 1693 er årsag til opdelingen. Formentlig fordi nogle indbyggere nægtede at forlade den oprindelige by, Ibla, til fordel for den nyetablerede by oppe på et mere jævnt område, Superiore.

Især den ældste bydel, Ragusa Ibla, er berømt og tiltrækker mange besøgende, men også den mere moderne Superiore-bydel er bestemt et besøg værd. Byen byder på mange snævre karakteristiske gader og smukke bygninger. Det er en fornøjelse at spadsere rundt og opleve den dejlige atmosfære, der hersker i byen, og samtidig betragte de flotte barokbygninger.

Kort over Ragusa 

Klik på kortet, hvis du vil have et overblik over byen og de ferielejligheder og hotellerr, vi kan tilbyde i dette område af Sicilien.

Turen ned

Man kan starte sit besøg i Ragusa med at gå ned af de mange hundrede trin fra kirken Santa Maria delle Scale, fra hvis placering i den øvre bydel man i øvrigt kan nyde en flot udsigt over bydelen Ibla og landskabet. At tage turen ned ad trinene er en oplevelse i sig selv.

Arkitektoniske perler

Udover byens store seværdighed, domkirken, byder Ragusa på mange arkitektoniske perler som kirken Chiesa del Purgatorio, palæet Palazzo Cosentini, kirken Chiesa di Santa Maria dell’Itria hvis klokketårn er prydet med keramik fra keramikbyen Caltagirone. Desuden vil man i byen kunne finde mange eksempler på gotisk-katalansk arkitektur.

Mad der smager

I Ragusa finder man en af Syditaliens absolut bedste restauranter, der er ejet af en af Italiens førende køkkenchefer Ciccio Sultana. Hans restaurant hedder ”Duomo” og ligger i en hyggelig gade bag byens domkirke. Her serveres kreativ siciliansk madlavning. Råvarerne er så friske og intense i smagen som overhovedet muligt. Ciccio Sultana sætter en stor ære i selv at besøge egnens bedste producenter for at kunne udvælge de bedste produkter. Han er heller ikke bleg for at køre et par hundrede kilometer frem og tilbage for at få den bedste type hvede Sicilien kan præstere, for herefter at bruge den til sin hjemmelavede pasta.

Udover de mange andre gode restauranter i byen, er der også et godt udvalg af supermarkeder og specialbutikker, hvis du har eget køkken og selv vil trylle med lokale råvarer. Ferieboliger i Ragusa

Der ligger flest hoteller oppe i den "nye" bydel, men det er også muligt at finde indkvartering i Ibla bydelen, som nogle nok vil mene er mere attraktiv. Vi har håndplukket de bedste ferieboliger i hele byen, så du blot skal vælge den, som passer bedst til dine ønsker. Måske søger du et lille hyggeligt Bed & Breakfast til en romantisk parferie, eller et hotel hvor der bliver sørget for alt, så du kan slappe af med familien? Begge typer feriebolig og flere andre finder du i vores store udvalg på Sicilien.

Har du brug for hjælp til at finde den perfekte feriebolig til ferien i Ragusa, eller vil du gerne have inspiration til oplevelser på Sicilien, er du velkommen til at kontakte os. Måske har vi forslag, som du ikke selv havde tænkt på. Det kunne for eksempel være muligheden for at holde ferie på et agriturismo på Sicilien. Det er en chance for at få en anderledes ferieoplevelse, hvor du bor på landet og kommer helt tæt på det autentiske Italien. Typisk vil et agriturismo tilbyde Bed & breakfast-indkvartering med morgenmad eller også har man indrettet ferielejligheder med eget køkken.

Lufthavne og lokal transport

Der er under en halv times kørsel fra Comiso Lufthavn til Ragusa. Denne lufthavn benyttes blandt andet af Ryanair, som blandt andet flyver hertil fra London-Stansted. Nærmeste større internationale lufthavn er Cantania Lufthavn, som ligger omkring halvanden times kørsel mod nordøst. Her finder du talrige forbindelser til det øvrige Europa - heriblandt Danmark.

Der er busforbindelser fra lufthavnene til Ragusa, hvorfra der også kører busser til mange af områdets andre byer. Ankommer du i bil, er der flere parkeringspladser uden for Ibla. Den største ligger i dalen nedenfor Piazza della Repubblica, hvor de to bydele mødes. Superiore og Ibla er forbundet af en lille lokalbus. Det er naturligvis også gå frem og tilbage til fods, omend det godt kan få sveden frem på panden.

Bestil pakkerejse til Ragusa på Sicilien

Hos Escapeaway Rejser kan du nøjes med at bestille din feriebolig i Ragusa, men du har også mulighed for at bestille en samlet pakkerejse til Sicilien med fly, ophold og eventuelt billeje. Det er nemt, og fordelen for dig er derudover, at din rejse så vil være dækket af Rejsegarantifonden, pakkerejseloven og vores udvidet ansvarsforsikring hos Gouda Rejseforsikring. 

Bestil en rejse til Sicilien som en samlet pakkeløsning

Udflugter

Siciliens andre smukke barokbyer ligger inden for din rækkevidde, når du bor i Ragusa. Noto, Scicli og Modica, som også er berømt for chokolade, er således nogle af de mest oplagte udflugtsmål. Lidt længere væk, men stadig et godt mål for en dagstur er Siracusa. Byen var engang et af Middelhavsregionens vigtigste kulturelle og handelsmæssige knudepunkter, hvilket man stadig kan se tydelige spor af i den charmerende gamle bydel. 

Vil du have mest muligt ud af dine ture, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af mindeværdige udflugter på Sicilien, som du med fordel kan booke online inden afrejsen.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Ragusa

Populære hoteller i Ragusa

Italien, Syditalien, Sicilien, Ragusa
9,2
Fabelagtigt
590 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 99 km
  • Afstand til havet: ca. 24 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Ragusa
8,7
Meget godt
188 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 108 km
  • Nærmeste strand: ca. 17 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Ragusa
  • Nærmeste lufthavn: 106 km
  • Afstand til havet: ca. 15 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Ragusa?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 17 anmeldelser