Rejser til Randazzo

Grækere, romere og longobardere

Randazzo ligger på den nordvestlige del af Etna og er en by, hvor flere folkeslag, som fx grækere, romere og longobardere har sat deres præg.

Byen er nok mest berømt for er sine sorte lavasten, der pryder domkirken og flere af landsbyens kirker. Randazzo har været en masse igennem i løbet af årene. I 1200-tallet bekæmpede man oprørerne - og byen, der voksede stødt, blev opdelt i tre forskellige områder, hvor grækere, romere og longobardere havde hvert deres område. I middelalderen forvandlede "den sorte død" byen til en spøgelsesby, og under 2. verdenskrig blev det meste af byen bombet af de allierede.

Kort over Randazzo

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway har vi mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Du finder dem alle i søgemaskinen her på siden.  Du skal blot indtaste Randazzo og rejsetidspunkt for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 

Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Der er generelt et bredt udvalg af ferieboliger på Sicilien, og du kan for eksempel også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som ikke er så lille endda.

Transport

Ønsker du at flyve til Sicilien, er Catania Lufthavn den nærmeste til Randazzo. Denne er øens mest benyttede og betjenes af talrige flyselskaber med ruter til de meste af Europa. Der er derfor gode chancer for at finde en forbindelse her til direkte fra Danmark eller eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Byen har egen togstation, ligesom der er forskellige busforbindelser til resten af regionen herfra. For at have mest mulig frihed i ferien og fordi billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme, vælger en stor del af vores rejsende dog at bestille en lejebil sammen med ferien. Med en bil til rådighed er det lettere at komme omkring resten af øens seværdigheder, og ikke mindst har man større frihed til at følge eget tempo og pludselige indskydelser.

De færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og butikker

Her i byen er der flere restauranter, kaffebarer, købmænd, posthus og småbutikker at vælge imellem. Landsbyen byder også på et flot ugentligt marked, hvor du kan svælge i de spændende egnsprodukter som inkluderer oliven, walnødder og mandler. Benyt også lejligheden til at prøve byens søde sager - Randazzo er nemlig også kendt for sine chokoladeprodukter.

Oplev noget nyt hver dag

Landsbyen ligger ved indgangen til Nebrodibjergene, som fra denne side fremstår som et mere tørt område, men som skjuler en fantastisk frodighed på den anden side af højderne.

Randazzo anbefales især til de personer, der ønsker at få et indblik i byerne omkring Etna, der hver især har deres eget særpræg og som i Randazzos tilfælde er de sorte lavasten.

Du har næsten lige så langt til Capo d' Orlando (ca. 55 km) og havet mod nord, som du har til den smukke by Taormina (ca. 47 km) mod vest. Det betyder, at du kan variere dine dage med spændende nye seværdigheder.

Holder du ferie i Randazzo, en af de nærmeste byer til vulkanen Etna, er det naturligvis oplagt at benytte chancen for at opleve Europas største aktive vulkan tæt på. Der er dog også mange andre smukke naturattraktioner i nærheden. I naturreservatet i Nebrodi-bjergene kan en udflugt til Grotta del Lauro over landsbyen Alcara Li Fusi for eksempel varmt anbefales.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Randazzo