Rundrejser på Sicilien

En bilrundrejse på Sicilien i Italien er et godt valg, hvis du gerne vil nå at se så meget som muligt, mens du holder ferie på øen, der er den største i Middelhavet. Det er en fordel at have sin egen bil på Sicilien, hvor den offentlige transport ofte er både langsom og begrænset. Det er ikke alle steder, man vil kunne besøge, hvis man skulle klare sig med offentlig transport alene, og det er værd at bemærke, at afstandende på Sicilien er lange, meget lange. Derfor er en bilrundrejse en oplagt mulighed for at se så meget af Sicilien som muligt uden at tilbringe unødvendig tid i sin lejebil.

Når du tager på bilrundrejse på Sicilien med Escapeaway, har vi booket alle hoteller eller ferieboliger til dig på forhånd, og hotellerne er udvalgt, så de ligger rigtig geografisk. Så når du lander i lufthavnen, skal du bare hente din udlejningsbil, og så er du ellers klar til at køre af sted mod nye og spændende oplevelser.

Husk at finder du ikke en bilrundrejse, der opfylder dine ønsker, så er du meget velkommen til at bestille et gratis og uforpligtende tilbud på en bilrundrejse, der er 100% skræddersyet efter jeres ønsker. Klik på nedenstående link og få et tilbud på en bilrundrejse.

Bestil et skræddersyet tilbud

Hvad skal du opleve på Sicilien

Vi er utrolig spændte på at føje Sicilien til vores rejsemål i Italien, og har set frem til at besøge nye hideaways på vores bilrundrejse rundt på denne fantastiske ø. Siciliens iøjnefaldende gamle ruiner er simpelthen fortryllende. Teatre vælter ned fra bakkeskråningerne, og kolossale templer synes at ligge rundt om ethvert sving, rejsende sig stolt og rank med sine søjler. Her kan du læse lidt om de oplevelser, jeg har haft på mine bilrundrejser på Sicilien. Når man rejser til et område som Sicilien, hvor der er så meget at se og opleve, ville det jo også være ærgerligt at blive det samme sted hele ferien.

Ofte oplever man også meget mere, når man kører rundt selv, for så kan man stoppe, hvor man vil, og når man vil. Man kan tage en lille afstikker fra sin planlagte rute, hvis der pludselig dukker noget op, som man lige må udforske nærmere. Og man kan standse og spise, når man finder det helt rigtige sted i en lille hyggelig by.

Sicilien er berømt for dens fredede græske templer, i Selinunte, Agrigento og Segesta, for dens romerske amfiteatre så I Siracusa og Catania, og de verdensklasses sene romerske mosaikker i villa del Casale i Piazza Armerina. Sicilien har så meget at byde på, og vi er henrykte over at dele dens magi med dig.

Siciliens vidunderlige frugtbare jord og beliggenhed i hjertet af Middelhavet gør det til en kulturel magnet fra forhistorisk tid. Sicilien har oplevet en usædvanlig (ebbe og flod) tilbagegang og tilstrømning af folk. Arabere, normannere og spaniere kom og erobrede, især en allerede rig græsk, romersk og byzantinsk arv. Alle satte de deres eget præg på arkitekturen, sproget og kogekunsten på denne store ø. Bygningerne alene er en ægte tidsguide til de rejsende: fra normannerkirker som den i Monreale, med dens umådelige glasmosaikker, til middelalderborge og barokkirker.

Fødevarer er absolut en vigtig ingrediens i vores Sicilien oplevelser. Den sol- gennemvædede ø er kendt for dens robuste vine, saftige frugter, smagsfulde oste og store mængder skaldyr. Vi vil lade os traktere med de mange gastronomiske perler langs kysterne.

Siciliens landskaber giver iøjnefaldende baggrund til vores rejser: bølgede floddale, lange bjergområder og en farverig kyst. På toppen af alt det, er der Etna, en af de mest berømte vulkaner i Europa: et bjerg så stort har sit eget vejrsystem. 

Lige fra den barok-smukke Siracusa til den travle Catania, og pragtfulde gamle Palermo, gør mig sikre på ,at du vil finde Siciliens vidundere lige så tillokkende, som jeg gør.

Siciliens geografi

Karakteristisk for meget af det fra det 20. århundrede, ligesom fodbold på tåen af Italiens støvle, er Sicilien blevet kendt meget længe (og mere præcist), som den trekantede ø, den tre-kappede ø, eller Trinacria. Adskilt fra Italien af en strækning på kun 3,1 kilometer på det smalleste sted, og kun 140 km fra Afrikas kyst. Skibsfarten fra Sicilien dominerer havnene fra øst til vest og fra nord til syd.

Med sine 25.708 km2 inkl. afhængige øer, er Sicilien den største ø i Middelhavet, og en af de mest mangeartede med hensyn til geografi, flora og fauna. Den er lettest at beskrive, når den opdeles i særskilte regioner:

Den nordlige kyst

Citruslunde på den nordlige kyst var så produktive i slutningen af det 19. århundrede, at området omkring Palermo for en tid, blev et af de dyreste (og hovedland for produktionen) steder med fast ejendom i verden. Store majoriteter på den nordlige kyst bevarer stadig nogle af disse lunde, samt nogle vidunderlige middelalderbyer og borge på bakkerne og bjergene, som ligger langs stranden. De gamle lunde omkring Palermo har for længe siden givet efter for en konkret jungle, som, selv om den er lidt svær at få øje på, stadig er et fascinerende sted at udforske.
Goegrafisk og kulturelt anderledes fra alle de andre regioner på Sicilien, er den vestlige kyst stille og rolig. Vidt åbne landskaber uden bjergkæder som løber gennem de andre dele af øen; overvældende sandstrande fører til en smuk grøn landlig egn; flad-taget byer der mere synes at passe ind til Nord Afrika end Europa. Druerne i denne region bliver brugt til nogle af de mest berømte sicilianske vine (især Marsala), og er en stor ledsager til de vidunderlige forskellige skaldyrsretter, som tilberedes her.

Den sydlige kyst

Den sydlige kyst består af en lang, næsten helt ubrudt, strækning af kystslette indrammet af bjerge og lavere højder ved foden af bjergkæden. Selv om naturlige havne er uhyre sjældne på denne kyst, blev nogle af de rigeste og mest vigtige byer i gamle dage fundet her - som f.eks. Selinunte, Agrigento, Gela og , i det syd-østlige hjørne, selve Syracuse. Ingen af disse er store befolkningscentre i dag, men de rige landbrug ligger her stadig, og denne region er kendt for kvaliteten af sine vine, sine oliven, frugt og (i det syd/østlige område) smagsfulde tomater fra Pachino.

Den centrale del af øen

Det centrale Sicilien er, om sommeren, en lang bølget masse af solafbrændte landbrugsrækker rundt om de klippefulde bjerge, som stimler sammen om Siciliens hjerte. I oldtiden var dette et af de store kornproducerende områder og gav mad til byen Rom, men kornproduktionen er gået betydeligt ned ad bakke grundet affolkningen, billig konkurrence fra udlandet, og en mangel på entusiasme fra de nyeste generationer til at beskæftige sig med et så opslidende arbejde. Forladte huse og landbrugsejendomme sviner landskabet til, og isolerede bjergtoppe- byer stirrer ned på moderne veje, som passerer forbi.

Etna og sletten Catania

Vulkansk aktivitet betyder, at højden på Etna forandres ustandseligt, og at der opføres meningsløse højdefigurer, men det er helt sikkert, at med sine 3.300 m er det et imponerende syn ,når vulkanen ikke har pakket sig selv ind i tåge og skyer. Den ufattelige rigdom af muldjord (et biprodukt fra sine udbrud) har gjort dette område til det mest produktive landbrugsland på øen; en overflod som findes sammen med de mange fiskepladser langs floderne i de mange kystbyer. Catania er den største by i dette område, og den mest livlige med hensyn til kultur og natteliv på hele øen - den fortjener i den grad sit øgenavn "Sydens Milan".

Kør-selv på Sicilien

Som nævnt er den bedste måde at opleve Sicilien på i en bil, og jeg håber, at ovenstående har givet dig en ide om hvilke oplevelser, der venter dig på en bilrundrejse. Du kan få meget mere inspiration i vores rejseblog om Sicilien, eller du kan læse mere om kør-selv ferie på Sicilien. På alle pakkerejser hos Escapeaway har du mulighed for at bestille en lejebil, men du kan også vælge blot at bestille et hotel eller en feriebolig til din kør-selv ferie, hvis du selv vil arrangere transporten fra Danmark til Sicilien.

Læs mere om kør-selv ferie på Sicilien

>> Læs mere om bilrundrejser