Rejser til Salina

Den lille ø Salina - lidt nord for Sicilien - er et sandt naturparadis, som du ikke finder nogen andre steder i Europa. Her er frodigt og grønt, vekslende med høje vulkantoppe og hengemte bugter med hemmelige strande. Book din rejse til Salina med Escapeaway idag!

Øen Salina, der ligesom de øvrige Æoliske Øer er udnævnt til verdensarv af Unesco for sin enestående geologi og natur, er dannet af to uddøde vulkaner, Monte dei Porri (på 860 meter) og Monte Fossa delle Felci (på 962 meter), som samtidig er de to højeste bjergtoppe på De Æoliske Øer. Her bor kun ca. 2.300 faste indbyggere, fordelt på de tre byer Santa Marina, Malfa og Leni.

Velkommen til Sicilien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Salina og andre rejsemål i Italien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Salina, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller på Salina, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Grøn og frodig

På trods af sit vulkanske ophav -  og i modsætning til de andre Æoliske Øer, der er domineret af et vulkansk terræn - har Salina et frodigt og grønt landskab takket være sine naturlige ferskvands-kilder og den supplerende import af ferskvand udefra. Her blomstrer både træer, vilde blomster og tætte, gule buske, mens vinstokkene snor sig ned ad bjergskråningerne mod klipperne og havet. Der dyrkes desuden i alt 400 planter på øen, og ud over vinen er oliven og kapers blandt de mest populære frugter/planter på øen.

Gammelt kloster

I centrum af øen udgør de to uddøde vulkaner en naturlig grænse, som sikrer, at de gamle og traditionelle landsbyer på hver sin side af vulkanerne bevarer deres egenart. Mellem de to vulkaner ligger en dal, Valdichiesa, der rummer det gamle kloster, Madonna del Terzito fra 1630 og som regnes for øens religiøse centrum. Klostret tiltrækker pilgrimme på hovedfestdagen den 23. juli hvert år.

Gigantiske ørnebregner

Den største attraktion på Salina er dog stadig de to vulkaner Monte Porri og Monte Fossa delle Felci. På sidstnævnte bjerg er det gamle krater blevet hjemsted for gigantiske ørnebregner (felci aquiline), der næsten alene er en gåtur op til bjergenes krater værd.

Lej en scooter eller tag med bus

Hvis du ikke er så meget til gåture på uddøde vulkaner, kan du i stedet vælge at tage en tur rundt på øen - der kun måler 27 kvadratkilometer - på en scooter eller tage en af de offentlige busser, der regelmæssigt passerer forbi på øens hovedveje. Hvis du vil se hele øen med offentlige transportmidler, skal du nok beregne 2-3 dage i alt.

Postbudet og Pollara

I 1994 lagde Salina landskab til nogle af scenerne i Michael Radfords film Postbudet (The Postman/Il Postino), som fik stor international succes, også i Danmark.

Et af de steder, der blev filmet på øen, var i byen Pollara, der samtidig er en af øens mest seværdige byer. Byen ligger praktisk taget i et kæmpekrater, hvor halvdelen er faldet i havet. Ikke desto mindre har den en malerisk stenstrand, som forsvinder og dukker op igen med tidevandet. For enden af stranden er der nogle grotter hugget ind i klipperne, som fiskerne engang benyttede som bådskure, men som i dag bruges som lager for net og fiskeriudstyr.

Græsk og romersk fortid

Selv om Salina ligger et stykke væk fra Middelhavets antikke magtcentre, har øen har en spændende historie, der går helt tilbage til bronzealderen, hvor de første spor af menneskelig aktivitet stammer. 

Der er også fundet spor fra en græsk bosættelse, der har eksisteret fra det fjerde århundrede f.Kr. og helt frem til begyndelsen af det romerske imperiums begyndelse (år 27 f.Kr) på det sted, hvor den lille by Santa Marina i dag ligger. I den hellinistiske periode (fra ca. 336 f.Kr. til ca. 31 f.Kr.) blev øen kaldt "Didyme" (Δ?δυμη), som er et græsk navn, der refererer til de to bjerge/vulkaner som "tvillinger". 

På Monte Fossa delle Felcis skråninger er der desuden fundet flere romerske grave.

Transport

Salina har to havne, Santa Marina og Rinella, hvorfra der er færger og hurtigbåde til og fra Napoli, Palermo, Reggio Calabria, Messina og Milazzo.

Der er også en regelmæssig busforbindelse, der forbinder alle landsbyerne på øen. En hovedvej forbinder Lingua, Santa Marina, Malfa og Pollara, mens en sidevej mellem de to vulkaner går til Leni og Rinella.

>> Læs også om rejser til øen Filicudi

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller på Salina Ø