Rejser til San Michele di Ganzaria

San Michele di Ganzaria ligger inde i Siciliens bakkede bagland 13 kilometer fra Caltagirone, en af de otte berømte barokbyer i Val di Noto. Selve San Michele di Ganzaria har også en lang historie. Formentlig blev denne landsby, som i dag har knap 3.300 indbyggere, således allerede grundlagt af araberne i det 11. århundrede.

Oplev det ægte Sicilien

At du i San Michele di Ganzaria ikke blot befinder dig i en nymodens ferieby, kan du hurtigt forvisse dig om ved at gå en tur i de gamle, brostensbelagte gader, der snor sig op ad en lille bakke. Her er du ikke omgivet af souvenirbutikker og fortovscaféer, men kan derimod opleve det ægte sicilianske landsbyliv med vasketøj hængende fra altanerne på charmerende rustikke huse. Her er der ingen tvivl om at det er de lokale, som præger bylivet.

På din vej rundt i byen finder du ikke mange egentlige seværdigheder bortset fra byens kirke, der stammer fra det 13. århundrede, og et lille lokalhistorisk museum. Til gengæld er en rejse til San Michele di Ganzaria en chance for at opleve det ægte Sicilien og samtidig have en række af øens mest berømte attraktioner inden for rækkevidde. Mest oplagt er det naturligvis at besøge den flotte barokby Caltagirone, som ligger blot en kort køretur mod øst. Byen er kendt for sine lange traditioner for keramikkunst, der ses mange steder som for eksempel på Scalinata di Santa Maria del Monte, en smukt udsmykket trappe.

Til længere de udflugter er for eksempel Ragusa, Modica og Noto ligeledes byer, hvor du nemt kan få det meste af en dag til at gå med sightseeing. I alle de mere kendte byer omkring Scalinata di Santa Maria del Monte finder du udover historiske seværdigheder et rigt udvalg af hyggelige restauranter og trattoriaer, hvor du kan stifte nærmere bekendtskab med det sicilianske køkkens mange herligheder.

Hjemme i San Michele di Ganzaria finder du også en håndfuld spisesteder, og i byens mini-marked kan du få de fleste daglige fornødenheder. Selvom det er fristende at tage på eventyr i resten af regionen, kan det da også anbefales at bruge tid på at udforske dine nærmeste omgivelser. Går du for eksempel en tur op på de skovklædte bakkedrag på sydsiden af byen, får du for eksempel en flot udsigt ned over byen og landskabet.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller, vi har håndplukket til vores program for rejser til San Michele di Ganzaria. Hos Escapeaway kan du rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker. Vil du opleve flere dele af Sicilien, kan du eventuelt kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Michele di Ganzaria