Cous cous-festivalen i San Vito lo Capo

Hver år i september i San Vito lo Capo i siciliens nordvestlige hjørne afholdes der en festival hvor cous cous’en hædres og fejres under sloganet: ”Make cous cous – not war”. Festivalen i sig selv er noget af et tilløbsstykke, idet der i 2009 blev registreret hele 200.000 besøgende!

Det vestlige Sicilien er præget af Nordafrikas nærhed og af arabiske besættelser gennem tiderne (saracenerne). Denne prægning ses ikke kun i arkitekturen, men også i det lokale køkken, der blandt andet er præget af den arabiske cous cous – en slags bittesmå pastakorn.

Et tilløbsstykke

Hver år i september i San Vito lo Capo i Siciliens nordvestlige hjørne afholdes der en festival hvor cous cous’en hædres og fejres. Festivalen i sig selv er noget af et tilløbsstykke.

Smag på varerne

Her er der som besøgende rig mulighed for at smage på varerne, mens man overværer kokke konkurrere og anden underholdning som danseshows, gøglere, vinsmagninger og andre festligheder. I billetprisen indgår en smagsprøve af en cous cous ret med et glas lokal vin til samt et stykke frugt eller en kage.

Læs mere her

Interesserede der er så heldige at feriere i området i september kan med fordel læse mere om festivitassen her: Cous Cous Fest.