Rejser til Santa Croce Camerina

Ferie i blomsterby tæt ved dejlige badestrande

Santa Croce Camerina er en typisk lille siciliansk landsby med nogle hyggelige piazza'er, små nydelige ældre bygninger og et hyggeligt og afslappet gademiljø.

Byen har et meget regulært  gadenet centreret omkring pladserne  Piazza Vittorio Emanuele og Piazza Cesare Battisti, hvilket gør det nemt at finde rundt i den lille landsby.

Byen blev oprindeligt grundlagt som Kamarina i omkrin 600 fvt. af græske bosættere fra Siracusa. I dag bor der omtrent 7.000 personer i byen, som ligger få kilometer fra kysten og de populære badesteder Punta Secca, Casuzze, Kaucana og Punta Braccetto, som er kendt for krystalklart hav og flotte strande.

Til trods for de dejlige nærliggende badestrande, er byens økonomi stadig primært baseret på landbrug. Området er særligt kendt for drivhusproduktion af frugter og i de senere år blomstergartnerier, som leverer til hele Italien. 

Kort over Santa Croce Camerina

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

 Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Indtast blot 'Santa Croce Camerina' og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 
 
Skal din feriebolig være noget ud over det sædvanlige? Vi tilbyder også historiske villaer til udlejning, som ganske vist ofte er nyrenoverede med alle moderne bekvemmeligheder, men samtidig har bevaret deres gamle charme. 

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Catania Lufthavn nærmest Santa Croce Camerina. Det er Siciliens mest benyttede lufthavn, som betjenes af en bred vifte af flyselskaber med ruter til mange byer i resten af Europa - heriblandt også danske lufthavne.

Der er et vidtforgrenet tognetværk på øen, men dog ingen linjer direkte til Santa Croce Camerina. Det er muligt at komme med tog til nogle af de nærliggende byer, men herfra må du så med bus eller taxi det sidste stykke. Vær også opmærksom på, at særligt de mindre, regionale toglinjer på Sicilien har ry for at være en langsommelig affære.

Så til trods for at der er mulighed for offentlig transport (evt. i kombination med taxi) vælger mange af  vores rejsende at bestille billeje i Catania Lufthavn til ferien - ikke minst fordi lejebiler på Sicilien ikke er så dyre som herhjemme. En bil gør det ikke blot lettere at komme til og fra lufthavnen, men giver dig også nemmere adgang til øens seværdigheder i løbet af ferien. 

De færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Til trods for mange års planlægning er der desuden endnu ikke broforbindelse mellem det italienske fastland og Sicilien. Vil du køre den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det dog muligt at sejle med bilfærge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og shopping

Som mange andre italienske byer af denne størrelse finder man et begrænset, men passende antal restauranter og indkøbsmuligheder i Santa Croce Camerina. Ligeledes skal du blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter og butikker i nabobyerne.

Udflugter og seværdigheder

Nede ved kysten er Punta Secca med den fantastiske strand nok et af de mest oplagte udflugtsmål inden for få kilometer. Men derudover betyder placeringen af Santa Croce Camerina i den sydlige del af Iblei-bjergene, at du har mange andre interessante udflugtsmuligheder.

Når du holder ferie her på den sydlige del af Sicilien, som f.eks barokbyerne Noto, Ragusa og Modica, det berømte Castello di Donnalucata eller den lille men imponerende park ved Cavagrande del Cassibile bare nogle af de mange interessante udflugtsmål nær ved.

Lidt længere væk, men inden for forholdvis kort afstand hvis du har en lejebil til rådighed, er Siracusa bestemt et besøg værd. Det var som tidligere nævnt udvandrere herfra, som i oldtiden grundlagde Santa Croce Camerina. I dag er Den Arkæologiske Park ved Siracusa  et af de mest berømte spor fra den græske fortid på Sicilien.

Du kan finde mere information om byen på den officielle hjemmeside her (italiensk)

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Santa Croce Camerina