Rejser til Santa Maria del Focallo

Badeferie tæt på barokbyerne

Gyldne strande, grønne buske på hvide klipper og krystalklart havvand giver ideelle betingelser for en badeferie i Santa Maria del Focallo.

Samtidigt er du  med byen Pozzallo mod vest og Ispica i baglandet tæt på shoppingsmuligheder og de smukke barokbyer (bl.a. Scicli og Noto).

Santa Maria del Focallo er en lille badeby, som ligger i Ispica kommune, men faktisk ligger den tættere på byen Pozzallo. Om sommeren finder du her mange flere end de 200 indbyggere, der på de andre årstider har den ca. 8 km lange kyststrækning helt for sig selv.

Blå Flag strande

Stranden(e) ved Santa Maria di Focallo er flere gange blevet tildelt det blå flag for det krystalklare havvand, men også for de faciliteter, der findes langs kysten i badesæsonen, som er koncentreret mellem midten af juni og begyndelsen af september måneder. De brede, gyldne sandstrande er rigtige gode for familier med små børn, der kan bunde flere meter ude i vandet - de større børn kan glæde sig til at snorkle langs klippene.

Kort over Santa Maria del Focallo

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Vil du gerne bo i Santa Maria del Focallo, kan du hurtigt få en oversigt over de tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en stor villa på Sicilien. Her kan I nyde pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste lufthavn fra Santa Maria del Focallo er Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA) omkring 114 km mod nord. Dette er øens største lufthavn målt på passagerantal, og her finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet og Vueling. Der er således ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Vil du nemt fra lufthavnen til din feriebolig, kan det derfor anbefales at leje en bil. Med en lejebil til rådighed i ferien er det desuden ikke blot hurtigere at komme til og fra lufthavnen, men du får også en langt større frihed til at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Restauranter og shopping

Der findes et ret begrænset udvalg  af spisesteder i selve byen, men har du bil, er der kort til adskillige restauranter i nabobyerne og langs kysten. Tager du på udflugter i løbet af dagen til nogle af de mange charmerende større og mindre byer i regionen, vil der ligeledes være rig mulighed for at få interessante  kulinariske oplevelser og shoppe i spændende butikker.

Ligledes er det en fordel med en bil, hvis du skal handle stort ind til at tilberede egne måltider i løbet af ferien. 

Udflugter og seværdigheder

I august, når italienerne har deres industriferie, holdes der fest i den lille by - her er der ingen religiøs helgen at fejre og festen er baseret på tilberedelsen af muslinger. I de nærliggende byer vil du også finde fester i den samme periode.

Når man holder ferie på den sydligste del af Sicilien, er det da også næsten en synd ikke at besøge nogle af de berømte barokbyer som for eksempel Noto, der ligger blot omkring 23 km væk, eller Ragusa i næsten samme afstand. Udover byernes smukke gamle barokbygninger, er atmosfæren i de smalle hyggelige gader en udflugt værd i sig selv. 

Der er i det hele taget gode muligheder for at kombinere afslapning på skønne badestrande med oplevelsesrige udflugter, når du holder ferie i Santa Maria del Focallo. Er du historisk interesseret, bør Den Arkæologiske Park ved Siracusa også være på din liste over udflugtsmål. Parken er blandt de bedste steder at udforske Siciliens græske fortid.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Santa Maria del Focallo