Rejser til Sant'Ambrogio

Ferie på Siciliens smukke nordkyst

Sant'Ambrogio er et lille bysamfund, der ligger i Cefalús kommune på skråningerne 6 km øst for den middeladerlige centrum.

Den lille by stammer fra slutningen af 1700-tallet og er bygget rundt om Sant'Ambrogios kirke. Der er i bund og grund kun èn vej i byen, der løber ned af bjerget til nordkystens gamle hovedvej (SS113) - i dag vælger alle store køretøjer at køre ad motovejen mellem Messina og Palermo, hvis de ikke skal noget i selve Cefalù, hvorfor trafikken er meget begrænset.

Oliventræer og vinmarker har været omdrejningspunktet for de få indbyggeres (ca. 300) arbejde og trods nærheden til stranden og havet har fiskeri ikke præget byens økonomi. Under hovedvejen SS113 findes der en smal strand, hvorfra der er udsigt over den imponerende kløft, der har givet byen Cefalù den navn. Her er der mulighed for at leje strandstole og parasoller. 

Kort over Sant'Ambrogio

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

 Ferie på hotel eller i villa?

Hos Escapeaway har vi mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Du finder dem alle i søgemaskinen her på siden.  Indtaster du 'Sant'Ambrogio' og rejsetidspunkt vil du hurtigt få en oversigt over de ledige ferieboliger i og omkring byen. 

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor. Har du for eksempel overvejet muligheden for at leje en hel villa?

Sicilien har generelt et bredt udvalg af ferieboliger, så du kan for eksempel også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større og mere varieret end man måske lige tror.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Palermo Lufthavn nærmest Sant'Ambrogio. Inden for køreafstand er også Trapani Lufthavn og  ikke mindst Catania  Lufthavn, øens mest benyttede lufthavn.

Byen har egen togstation med forbindelse til Cefalu. Ligesom der er forskellige busforbindelser herfra til overkommelige billetpriser. Selvom det således er muligt at komme hertil og  derfra med offentlig transport, vælger vores rejsende dog ofte at bestille en lejebil sammen med rejsen - billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme. En ferie med billeje gør det da også i de fleste tilfælde lettere at komme omkring resten af øens seværdigheder. Dertil kommer at de fleste sætter pris på at have en større grad af frihed til at følge eget tempo og pludselige indskydelser.

Gode råd om billeje på Sicilien

De færreste af vores gæster vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af den lange afstand. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og forretningsliv

Der er et begrænset udvalg af spisesteder i Sant'Ambrogio. Pizzariaet på den centrale plads kan anbefales, og der ligger også en restaurant med bar ved stranden. Du skal desuden blot køre få km for at finde flere gode restauranter i nabobyerne.

Det samme gør sig gældende angående supermarkeder og butikker. Hvis du vil shoppe, kan det således anbefales at besøge en af de større byer i regionen.  Der findes en mindre købmand, hvor du kan få det meste til de daglige fornødenheder. Ønsker du at tilberede egne måltider, kan det også anbefales at benytte lejligheden til at handle på markedsdagene eller opsøge lokale markeder i området. Udover gode råvarer er dette en chancen for at opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv. I er det normalt markedsdag torsdag og fredag, ligesom der kommer en fiskehandler jævnligt.

Udflugter fra Sant'Ambrogio

Der er kun omkring 6 km ind til skønne Cefalù, som udover en populær sandstrand har et charmerende centrum. Her er den gamle fæstning og den normanniske domkirke med til at skabe en enestående atmosfære. Hvad der måske mangler i Sant'Ambrogio i form af shoppingmuligheder og spisesteder, finder du i Cefalù, som har spændende butikker og et stort udvalg af restauranter.

Er det ægte siciliansk stemning i små middelalderbyer, du ønsker, er Sant'Ambrogio også et godt udgangspunkt for udflugter til en bred vifte af interessante byer som Castelbuono og Sperlinga. Her kan man sagtens få dagene til at gå med at udforske historiske seværdigheder eller bare med at  nyde atmosfæren på torve og i de smalle gader. Det er ofte også sådanne steder, man har chancen for at nyde et helt "uturistet", typisk siciliansk måltid med lokale vin. Til dessert får du måske cannoli-kager, en siciliansk klassiker.

Ønsker du at udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af spændende ture, som du med fordel kan booke online hjemmefra. Læs mere mulighederne og book dine billetter til udflugter på Sicilien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sant'Ambrogio

Hvad siger gæsterne i Sant'Ambrogio?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser