Rejser til Scafa Bassa

Tilbagetrukket men tæt på strand

Scafa Bassa ligger langs med kysten midtvejs mellem Capo d'Orlando og Brolo i kort afstand fra en dejlig sandstrand og gode restauranter.

Det er et lille samfund med blot omkring 400 beboere, som bor her på et klippefremspring i forlængelse af fiskerlejet Borgo San Gregorio på vejen op til Naso. 

Udover Borgo San Gregorios dejlige sandstrand og gode restauranter, som er under 1 km væk, er der kun ca. 3 km til byen Capo d'Orlando, hvor du finder rige muligheder for indkøb. Under Scafa Bassa ligger Capo d'Orlando's havn, hvorfra du kan tage - i sommermånederne - udflugtsbåden til de Æoliske Øer.

Kort over Scafa Bassa

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Når du bestiller din rejse hos Escapeaway, kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Indtast blot 'Scafa Bassa' og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger i og omkring byen. 
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien. Drømmer du om afslapning i ægte landlig idyl, er det måske et agriturismo, du skal overveje.

Har du spørgsmål om de forskellige ferieboligtyper, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge en rundrejse, hvor du bor forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger lufthavnen i Palermo marginalt nærmere Scafa Bassa end Catania Lufthavn. 

Der kører tog nede ved kysten, som stopper i Capo d'Orlando. Ligeledes er der forskellige busforbindelser. Særligt de sicilianske toge har dog ry for at være en langsommelig affære at rejse med. Så til trods for den offentlig transport (evt. i kombination med taxi) vælger mange af  vores rejsende at reservere en lejebil på forhånd - billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme. En bil gør det dog ikke blot lettere at komme til og fra lufthavnen, men gør det som regel også nemmere at komme omkring øens seværdigheder i løbet af ferien. 

De færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Til trods for mange års planlægning er der endnu ikke broforbindelse mellem det italienske fastland og Sicilien.Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og shopping

Der er ingen restauranter i Scafa Bassa. Heldigvis skal du dog ikke køre ret langt mod vest eller øst langs kysten før udvalget af spisesteder er stort. 

Det er ligeledes i og omkring byer som Capo d'Orlando og Brolo du finder supermarkeder og butikker. Vil du tilberede egne måltider i løbet af ferien, er det derfor ikke noget problem at handle ind. Får du chancen kan det også anbefales at gøre nogle af dine indkøb på lokale markeder, hvor stemningen ofte er mere det man forbinder med Sicilien. 

Udflugtsmål

Herfra er det oplagt at besøge Nebrodi-bjergene og de hyggelige byer som Naso og San Marco d'Alunzio eller Tindari´s græske teater og arkæologiske område.

Da du bor på det nordøstlige Sicilien, er det også oplagt at benytte chancen for at opleve Europas største aktive vulkan, Etna, som ligger omkring 50 km væk. Her kan du på guidede ture komme helt op på krateret eller eventuelt selv udforske den smukke nationalpark omkring vulkanen.

Tager du udflugtsbåden til de Æoliske Øer, venter der dig også mange store naturoplevelser. 

Læs også: De Æoliske Øer: Et eksotisk natur-paradis

Ønsker du at udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores  samarbejdspartnere et væld af spændende ture, som du med fordel kan booke online hjemmefra. Læs mere mulighederne og book mindeværdige udflugter på Sicilien.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Scafa Bassa