Rejser til Sciacca

Ferie i romernes gamle spa-by

Sciacca ligger på Siciliens sydkyst mellem Agrigento og Selinunte, begge steder kendt for deres arkæologiske vidundere.

Sciacca derimod er ikke kendt for sine arkæologiske fund, men derimod for sine varme kilder, der er mineralske bade. Kurbadene var værdsat af både grækere og romere, foruden saracenerne, der, under deres længerevarende dominans over byen, gav den navnet Syak, der på arabisk betyder bade.

Der er nu til dags stadig mange, som rejser hertil for at nyde godt af spa-badenes varme kilder. 

Kort over Sciacca 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Flot udsmykket havneby

Med tiden er Sciacca også blevet kendt for sin keramikfremstilling, især af kakler. Kaklerne pryder byen og trappen op fra havnen er særligt flot udsmykket med kakler af forskellige kunstnere.

Sciacca er en rigtig kystby og derfor er havnen et af de mest livlige og vigtige steder i byen med blandt andet fiskerestauranter. Fra havnen har man udsigt op mod byen, der breder sig farverigt ud over skråningen.

Den store plads, Piazza Scandaliato, der ligger som en terrasse over havnen, er Sciaccas hjerte, og her har man en fantastisk udsigt. Pladsen er et godt udgangspunkt for at udforske byen, ikkemindst fordi der her ligger en turistinformation, hvor du eventuelt kan hente kort og forhøre dig om mulighederne.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - vi tilbyder blandt andet et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Indtast blot 'Sciacca' og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 
 
Skal du på ferie med udvidede familie eller en større gruppe venner, kan vi  anbefale dig at overveje muligheden for at leje en stor villa på Sicilien. Har har I masser af privatlig med for eksempel pool og terrasse helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige områder på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bestille en ferie med flere forskellige ferieboliger for at opleve mere af øen, som er større end mange lige tror. 

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, er både Trapani Lufthavn og Palermo Lufthavn inden for fornuftig køreafstand af Sciacca. Takket være forskellige lavprisflyselskaber som Ryanair og easyJet i disse lufthavne er der ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse til denne vestlige del af den italienske middelhavsø.

Der er et vidtforgrenet tognetværk på øen, men der er dog ingen forbindelse direkte til Sciacca. Vil du rejse med tog, kan du stå af i Castelvetrano, men må så herfra med bus eller taxi det sidste stykke. Der er busforbindelser fra Sciacca både mod vest til Trapani og øst til Agrigento. Skal du rejse med bus, bør du tjekke køreplanen grundigt især på søn- og helligedage, hvor der er et begrænset antal afgange.

Det kan således godt lade sig gøre at komme omkring med offentlig transport (evt. i kombination med taxi). Men vil du gerne kunne opleve noget af området uden for byen, er det klart en fordel med egen bil. Derfor vælger mange af  vores rejsende da også at bestille en lejebil til ferien - billeje på Sicilien er desuden ikke så dyrt som herhjemme. En bil gør det ikke blot lettere at komme til og fra lufthavnen, men giver dig også nemmere adgang til øens strande og seværdigheder i løbet af ferien. Skal du blot omkring inde i selve Sciacca, er det på grund af snævre gader og til tider hektisk trafik bedst at lade bilen stå og blot gå. 

Restauranter og shopping

Der er masser af spisesteder i Sciacca, særligt i og omkring den gamle bydel. Her er god chance for at finde et hyggeligt lille autentisk trattoria, hvor menuen ikke overraskende ofte byder på alt godt fra havet. Der er også gode muligheder for at nyde udsigten fra spisestederne beliggende på Piazza Scandaliato.

Er du på udkig efter et souvenir, finder du langs Corso Vittorio Emanuele adskillige butikker, som sælger de for byen så kendte kakler og andre former for smuk kermaik. 

Seværdigheder og udflugter

Ud over besøg af termerne og de smukke sandstrande ved Sciacca kan man forlyste sig med at besøge den fortryllede have ”il Giardino Incantato” – en stor have, der er fyldt med ansigter hugget ud i sten. Haven ligger lidt uden for bykernen i retning mod Agrigento. Det kan også blot at tage en spadsertur rundt i byens gader, hvor du kan se flere bygninger fra det 16. århundrede.

Er du historisk interesseret, er det naturligvis også oplagt at tage på udflugt til de arkæologiske seværdigheder i Agrigento og Selinunte, når du bor i Sciacca. Her kan du opleve et af de bedst bevarede græske templer i verden, hvor det er svært ikke at føle historiens vingesus.

For en kombination af shopping og spændende kulturhistorie kan en heldagsudflugt til Palermo ligeledes anbefales. Her i Siciliens største by kan man bruge lang tid på bare at slentre rundt i gaderne og beundre de mange imponerende bygningsværker. Dertil kommer alle mulighederne for at nyde godt af storbyens udvalg af spændende restauranter, cafeer, museer, markeder samt ikke mindst gode shopping-muligheder.

 Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sciacca