Rejser til Scicli

Ferie i uspoleret barokperle på det sydlige Sicilien

I Scicli finder man ingen kæmpe monumenter, men byen er meget stemningsfuld og flere af gaderne er hyggelige og flotte at gå rundt i.

Scicli er en mindre by med ca. 25.000 indbyggere, som ligger omtrent 10 km fra havet nord for Sampieri og få kilometer syd for byer som Ragusa og Modica. Byen ligger i den sydlige del af Monti Iblei i ca. 100 meters højde.

Som de andre byer i dette område af Sicilien, bærer Scicli præg af den barokke arkitektur fra slutningen af 1600-tallet, da byen blev genrejst efter et stort jordskælv i området. Men byens historie går endnu længere tilbage, og det var en vigtig by under både arabernes og normannernes dominans.

Fulgte du for nogle år siden med den populære italienske tv-serie om Il Commissario Montalbano, vil nogle områder af byen måske virke bekendt, i det flere scener blev optaget her.

Byen er dog en perle, der endnu ikke er slidt af store turiststrømme.  Du skal dog ikke længere end til Sampieri og Donnalucata for at finde sandstrande.

Kort over Scicli 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Indtast blot 'Scicli' og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i byen og nærområdet. 

Skal du afsted med storfamilien eller en gruppe venner? Så er det oplagt at overveje muligheden for at leje en stor villa på Sicilien, hvor I har pool, have og så videre for jeres selv.
 
Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Hvis du planlægger en rejse med fly til Sicilien, er det fly til Catania Lufthavn du bør søge efter, da denne ligger nærmest Scicli. Lufthavnen er desuden øens mest benyttede og har derfor mange forbindelser til det øvrige Europa - herunder Danmark.

Der er generelt et vidtforgrenet tognetværk på øen, og også Scicli har egen togstation syd for centrum for enden af Corso Mazzini. Herfra er der blandt andet forbindelse til Siracusa, Ragusa og Modica. Vær dog opmærksom på, at særligt de mindre, lokale toglinjer på Sicilien har ry for at være en langsommelig affære. 

Så til trods for at der er mulighed for offentlig transport (evt. i kombination med taxi) vælger vores rejsende ofte at bestille en lejebil til ferien - ikke mindst fordi billeje på Sicilien ikke er så dyrt som herhjemme. En bil gør det ikke blot lettere at komme til og fra lufthavnen, men giver dig også nemmere adgang til øens seværdigheder i løbet af ferien. 

De færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden.  Vil du alligevel tage den omkring 3.000 km lange køretur fra Danmark, er det muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og shopping

Det er især omkring den centrale, aflange plads, Piazza Italia, at byens liv er koncentreret. Ligeledes er der flere gode caféer langs den nærliggende Via Francesco Mormino Penna. Her kan du sidde med udsigt til paladser og kirker.

Det er også i Scicli, at du blandt det forholdsvis store udbud af spisesteder finder et af Siciliens mest stemningsfulde spisesteder: Ristorante La Grotta, en restaurant lavet inde i en hule, som du finder på Via Dolomiti.  

Udflugter og attraktioner

Byens hovedattraktioner er bl.a. Chiesa del Carmine på Piazza Busacca og Chiesa di Santa Maria la Nova (i sidstnævnte kirke er en træskulptur af Madonnaen, som menes at stamme fra den byzantiske periode på Sicilien). Kirker som Chiesa Madre Sant’Ignazio og Chiesa di San Bartolomeo er også et besøg værd.

For at få et godt indtryk af den prægtige barok i byen som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, kan man lægge vejen forbi rådhuset Palazzo Spadaro og Palazzo Beneventano.

Der er således en del at se på i Scicli, men dertil kommer mange interessante udflugtsmuligheder. Det er for eksempel oplagt at bruge nogle dage på at opleve områdets øvrige baraokbyer som Noto, Ragusa og Modica.

Oplev Sicilien på en af de spændende udflugterRejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Scicli