Rejser til Scillato

Fredelig ferie i tilbagelænet siciliansk landsby

Scillato er en lille autentisk landsby fra 1600-tallet, hvor livet går sin stille gang og indbyggerne lever af at dyrke appelsiner, abrikoser og oliven.

Årets første høst bliver stolt fremvist ved en festival kaldet Sagra dell'Arancia i april måned hvert år.

Kendetegnende for byen er de 14 vandmøller fra omkring år 1800 i området, hvoraf nogle stadig er i funktion. Byen og dalen er forsynet med vand fra kilder der springer ud af den 30 km. lange bjergkæde Madonie.

I forbindelse med dette bjergområde er der etableret et afgrænset naturreservat, som man kan besøge, og hvor man kan iaggtage et rigt dyre- og blomsterliv. Blandt andet er her ulve, vildkatte og ørne, foruden en rig variation af sommerfugle. 

Kort over Scillato 

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Ferie på hotel, i villa eller ...?

Hos Escapeaway har vi mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Du finder dem alle i søgemaskinen her på siden.  Indtast blot  'Scillato' og rejsetidspunkt for at få en oversigt over tilgængelige ferieboliger i og omkring byen. 

Vil du opleve ægte landlig idyl i ferien, kan vi anbefale dig at kigge på muligheden for at holde ferie på et agriturismo på Sicilien 

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Der er generelt et bredt udvalg af ferieboliger på Sicilien, og du kan for eksempel også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som ikke er så lille endda.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Palermo Lufthavn nærmest Scillato. Inden for køreafstand er også Trapani Lufthavn og  ikke mindst Catania  Lufthavn, som er øens mest benyttede lufthavn med talrige forbindelser til resten af Europa - heriblandt Danmark.

Scillato ligger i kort afstand fra A19-motorvejen, som giver nem og hurtig forbindelse til resten af øen. Det er da også oplagt at gøre som mange af  vores rejsende og leje en bil til ferien fremfor at nøjes med offentlig transport - billeje på Sicilien er desuden ikke så dyrt som herhjemme. Den primære fordel ved at have sin egen bil til rådighed i ferien er, at der er flere muligheder for at tage på oplevelsesrige udflugter til øens mange seværdigheder. Dertil kommer naturligvis at man har langt større frihed til at følge eget tempo og pludselige indskydelser.

Læs mere om billeje på Sicilien

De færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Afskrækker det dig ikke at køre den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og forretningsliv

Byens størrelse taget i betragtning er det nok ikke så overraskende, at her er et meget begrænset udvalg af spisesteder. Et enkelt pizzaria kan det blive til. Du skal dog blot køre få km for at finde flere gode restauranter i nabobyerne.

Det samme gør sig gældende angående supermarkeder og butikker, så du skal regne med at handle ind i nabobyerne til de daglige behov.  Ønsker du at tilberede egne måltider, kan det også anbefales at benytte lejligheden til at besøge lokale markeder i området. Udover gode råvarer er her en chancen for at opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv.

Udflugter fra Scillato

Når du holder ferie i Scillato, er det nærliggende Madonie Naturreservat en oplagt mulighed for at holde en aktiv ferie på Sicilien. Parco delle Madonie har således adkillige stier og ruter at vælge imellem med noget for både øvede trekkere og dig, som bare har lyst til at spadsere en tur i smuk natur. 

Har du taget golfkøllerne med, er Le Madonie Golf Club tæt ved Scillato en  chance for at holde formen ved lige og ikke mindst prøve nye udfordringer i omgivelser ud over det sædvanlige.

Er det en ferie med masser af spændende kulturelle oplevelser eller historiske seværdigheder, du drømmer om? Så har du også et godt udgangepunkt for at udforske Siciliens mange hyggelige gamle byer med historiske seværdigheder, hvor der også ofte er gode muligheder for at få nye kulinariske ferieminder.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Scillato