Rejser til Scillichenti

Ferie lige ved Etnas fod

Scillichenti er en lille by i kommunen Acireale. Den ligger mellem havet og vulkanen Etna, ca. 6 km fra den mere kendte by Acireale.

Byens navn er svært nok at udtale for italienerne selv og stammer eftersigende fra det sicilianske udtryk for at glide (sciddicari). Vulkanens sten, som præger dette område, var således særlig farlige for de æsler og muldyr, der var fordums tid mest brugte transportmiddel på disse egne.

Kort over Scillichenti

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter den perfekte feriebolig i Scillichenti? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring den populære ferieby. 

Rejser du som del af en større gruppe, kan vi også anbefale dig at overveje muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv.

Angiv blot datoer og antal personer for at få en oversigt over de tilgængelige ferieboliger  i din ferieperiode. Du kan dernæst booke din feriebolig direkte her på siden.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at finde den helt rigtige indkvartering til ferien, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA) tættest på Scillichenti. Lufthavnen på østkysten er øens mest benyttede med en bred vifte af ruter til resten af Europa - heriblandt Danmark.

Vil du nemt videre fra lufthavnen til din feriebolig, er det oplagt at leje en bil, hvilket mange af  vores rejsende vælger at gøre - billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme. En bil gør det desuden i de fleste tilfælde noget nemmere at komme omkring til øens seværdigheder, og er en praktisk fordel for eksempel indkøb. 

Læs mere om billeje i Catania Lufthavn

De færreste vælger at køre hele vejen fra Danmark til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med over til øen fra  for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og forretningsliv

Udover et par pizzariaer og mindre kiosker, er der ikke meget forretningsliv at finde i selve byen. Du finder dog bedre indkøbsmuligheder og spisesteder i de nærliggende byer Riposto, Anta Tecla, Stazzo og Acireale.

Støder du på et af de lokale markeder i området, kan det også anbefales at gå en tur mellem standene, hvor du udover gode råvarer også har chancen for at opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv.

 

Udflugter fra Scillichenti

Man kan nemt bruge meget af tiden på at besøge de mange andre byer i nærområdet, som har mange hyggelige smalle gader og pladser - for eksempel Acireale nede ved kysten. Ligeledes lokker badestrandene hernede også med deres klare blå vand. 

Men når du bor så tæt på Europas største aktive vulkan, Etna, er det også næsten et must at tage en udflugt op til denne.  Der er heldigvis langt tid mellem de større udbrud, men man kan til gengæld godt opleve, at der ligger et tyndt sort støvdække på balkonen om morgenen, hvis vulkanen har rørt på sig, mens du sov.  

Kulturhistorisk har denne del af Sicilien også meget at byde på. Du bor for eksempel ikke ret langt fra Taormina, hvor du udover en smuk udsigt kan opleve et antikt græsk teater. Om sommeren bruges dette ofte til teaterforestillinger og koncerter. 

Ønsker du at udforske de mange seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores  samarbejdspartner Viator et væld af spændende ture, som du med fordel kan booke online hjemmefra. Læs mere mulighederne og book dine udflugter på Sicilien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Scillichenti

Hvad siger gæsterne i Scillichenti?

7,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 14 anmeldelser