Rejser til Scopello

Tunfiskerbyen der blev trendy

Scopello på Sicilien er en lille flække med få huse, som ligger vest for Castellammare del Golfo i retning mod San Vito lo Capo. Byen har både et par spisesteder og en lille butik.

Omtale i flere guider har gjort Scopello internationalt kendt. Byen er dog mest brugt som søndagsudflugtsmål fra Palermo, og i løbet af ugen er der forbavsende få mennesker her.

Kort over Scopello

Kortet over Sicilien herunder kan du bruge til at danne dig et overblik over byen. Klikker du på kortet kan du i det interaktive kort blandt andet se, hvilke hoteller og ferieboliger vi tilbyder i området på denne del af øen. 

Paradisiske omgivelser

Nede ved stranden ligger den ubeskrivelige flotte tonnara, hvor tunfiskene plejede at blive slagtet og præpareret til husstandene. I den lille bugt er der ofte sejlbåde, men det er muligt at bade. Vandet er krystalklart og omgivelserne paradisiske.

Naturreservatet

Scopello ligger lige ved grænsen til Lo Zingaro, som er et flot naturreservat mellem landsbyen Scopello og byen San Vito lo Capo på det nordvestlige Sicilien. Naturreservatet har en række imponerende grotter i højderne bag kysten. Om foråret når blomsterne pryder landskabet, er her underskønt.

Sommeren er herlig når man kombinerer en udflugt til reservatet med badning. Badning er den primære årsag til at mange mennesker besøger Lo Zingaro. Havet omkring Lo Zingaro er yderst indbydende, krystalklart og fuld af oplevelser for dykkere og snorklere.

Husk solcreme

Strandene består primært af småsten og tilstødende klippeformationer. Man skal huske solcremen når man besøger Lo Zingaro, for her er ikke så meget skygge og de mange småsten på strandene afgiver en del varme.

Besøg også

Man kan også få en oplevelse ud af at besøge det lille lokale tunfiskerimuseum, som vidner om områdets tidligere betydning for fiskeriet. Vi anbefaler en dejlig badedag i reservatet, hvis man opholder sig i dette område af Sicilien.Feriebolig eller hotel i Scopello

Selvom byen er lille betyder omtalen i guidebøgerne og beliggenheden lige ved naturreservatet, at her efterhånden er en del ferieboliger med hoteller, bed and breakfasts og ferielejligheder.  Ligesom på resten af Sicilien har Escapeaway Rejser udvalgt de steder, som vi mener giver dig de bedste betingelser for at få en vellykket og afslappende ferie. 

Du skal blot angive dine feriedatoer i hotel søgemaskinen øverst her på siden for at se ledige ferieboliger i Scopello. Rejser du med en større gruppe, familie eller venner, kan det være en oplagt mulighed for at leje en stor villa på Sicilien. Her får I det hele for jer selv og kan nyde hinandens selskab uden forstyrrelser fra andre gæster.

Lufthavne og lokale transportmuligheder

Palermo Lufthavn ligger nærmest Scopello, men der er dog ikke meget længere til Trapani Lufthavn, som især benyttes af lavprisflyselskaber. Du vil derfor som regel ikke have svært ved at finde en flyrejse, som passer til dine feriedatoer. Det kan du selv nemt gøre ved at søge efter 'Fly & ophold' øverst her på siden. 

Hos Escapeaway Rejser er det nemt at bestille en rejse til Sicilien med fly og indkvartering. Det er lige så billigt, som at prøve at finde en passende flyrejse et andet sted. Desuden og ikke mindst, får du den ekstra tryghed at din pakkerejse er dækket af Rejsegarantifonden.

Der er i skrivende stund kun få daglige busforbindelser til Scopello fra Castellammare del Golfo, som i sig selv har begrænsede offentlige transportforbindelser. Medmindre du lejer en bil, må du derfor ofte med taxi det sidste stykke fra lufthavnen til din feriebolig. Billeje må dog anbefales, da en bil gør det muligt at komme nemt rundt i området i løbet af ferien. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Scopello