Segesta

Segesta ligger ca. 72 kilometer fra Palermo og ca. 30 kilometer fra Trapani. Der går tog til byen på linjen Palermo - Trapani få gange om dagen. Cirka to kilometer fra stationen ligger den fantastiske arkæologiske grund, der uden tvivl udgør en af Siciliens fornemste seværdigheder, hvor et gammelt græsk tempel (fra ca. 430 f.Kr.) knejsende toner frem i al dets enkelthed og fascinerende udformning.

Tak til grækerne

Segesta var det politiske centrum for Elimi-folket, der også grundlagde byerne Erice og Entella ved bjerget Barbaro. Senere kom grækerne til og det er dem vi i dag kan takke for de historiske oplevelser Segesta i dag har at byde på.

Anvendes stadig til koncerter

Grunden huser et utroligt velholdt Dorisk tempel og ligeledes et højtliggende Hellenistisk teater – også velholdt – der ligger meget smukt med panoramisk udsigt bl.a. over byen Castellammare del Golfo. Med denne udsigt som kulisse kan man forestille sig, at tilskuerne til de mange skuespil og opvisninger ikke blot har beundret det som scenen bragte, men også har ladet deres blik vandre ud på det smukke landskab i baggrunden. Teatret siges at kunne have rummet hele 4.000 tilskuere og det anvendes den dag i dag (om sommeren) til koncerter både af klassisk- og moderne karakter.

Åbningstider

Adgang til området kan ske dagligt fra kl. 9 til en time før solnedgang. Adgangsbilletten koster i omegnen af 6 euro for voksne og 3 euro for børn under 18 år. Efter at have besøgt templet, kan man – mod en euros penge - springe på en bus, der fragter en op til teatret… og udsigten!