Rejser til Selinunte

Stor arkæologisk park

Selinunte er med rette berømt for sin imponerende arkæologiske park med ruiner. Nogle af dem er yderst velbevarede fra grækernes tid på Sicilien.

Området , som ligger i det sydøstlige hjørne på Sicilien, er ganske stort. Tag derfor gode sko på og medbring vand og solhat, hvis du vil nå omkring til alle ruinerne. Man bør afsætte 3-4 timer til sit besøg, hvis man vil have tid til at fordybe sig og ikke blot haste rundt. Orker du ikke at gå hele vejen, kører der et lille elektrisk "tog", som følger ruter af forskellige længder. 

Kort over Selinunte

Du kan klikke på kortet herunder over hele Sicilien for at få et overblik over området. Zoomer du ud, kan du desuden se placeringen af, hoteller, villaer og udvalgte ferieboliger i nærheden. Brug også kortet til at se afstande til lufthavne, byer og de største seværdigheder på øen.

I skyggen af...

Selinunte har, uforståeligt nok, ofte stået i skyggen af Tempeldalen i Agrigento, men fortjener faktisk en lige så høj status. I Selinunte får man nemlig et bedre indtryk af hvordan en græsk by i sin tid hang sammen.

Grækerne

Selinunte blev koloniseret af grækerne i det syvende årh. f. Kr. og ligger skønt ud til havet. Byen er domineret af den doriske arkitektur. I mere end 200 år var byen en af de vigtigste og mest progressive græske byer på Sicilien. Faktisk var det kun Siracusa, der i samme periode kunne overgå Selinunte.

Kartago

År 409 e. Kr. blev byen invaderet af Kartago og det var et sort år for Selinunte. Stormagten Kartago udsatte Selinuntes beboere for et veritabelt voldsorgie og kilderne vidner om mere end 16.000 dræbte civile, ud af en befolkning på 25.000. Mere end 7.000 mennesker blev gjort til slaver og byen blev næsten totalt smadret. Det var en brutal ende på tidligere tiders storhed.

Romerne

Da romerne under den første puniske krig drev Kartago ud af Sicilien, gjorde Kartago et sidste men effektivt forsøg på at jævne byen med grunden inden de flygtede. I dag står der stadig nogle imponerende ruiner tilbage og templerne har fået tildelt bogstaver for overskuelighedens skyld.

- Tempel E: Hera-templet er pænt velbevaret og stammer fra ca. 460 før Kristi fødsel.
- Tempel G: Zeus-templet er lagt i ruiner, men nogle af søjlerne er stadig forholdsvis velbevaret.
- Tempel C: Apollo-templet har også lidt stor overlast, men rækken af søjler på templets ene langside står stadig majestætisk og vidner om fordums storhed.

Ligger godt

Derudover finder man en lang række andre interessante ruiner, som med en smule fantasi kan føre én ind til Siciliens græske storhedstid. Selinunte ligger godt i forhold til et ophold i Sciacca, Marsala, Agrigento eller Trapani. Fra Palermo er der stort set motorvej hele vejen og man kan nå frem på ca. 1 ½ time. Af offentlig transport er eneste mulighed bussen fra Castelvetrano, den nærmeste by. Denne bus stopper tæt ved indgangen til den arkæologiske park. Få eventuelt buschaufføren til at udpege retningen.

Er du i bil, kan en afstikker til Cave di Cusa, som ligger syd for byen Campobello di Mazara, anbefales. Det var fra disse stenbrud, at oldtidens grækere fik stenene til at bygge Selinunte-templerne. Stenbruddene blev forladt, da Selinunte faldt. Man kan derfor se halvfærdige søjler ligge her. 

Start ferien med at finde det rigtige hotel

Hos Escapeaway Rejser er vi specialister i rejser til Sicilien og vi har udvalgt en lang række hoteller, ferieboliger og villaer på øen. Du kan nemt og hurtig bruge hotel-søgemaskinen til at finde et hotel der opfylder dit behov. Vil du segmenter hotellerne efter anmeldelser, pris, beliggenhed etc. så benyt det filter du finder i søgemaskinen. Du kan også udvælge hoteller til din ferie på Sicilien ved at benytte de forskellige rejsetemaer.

>> start ferie her, find dit hotel eller feriebolig på Sicilien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Selinunte