Rejser til Sinagra

Sinagra - uturistet perle i Nebrodibjergene

Sinagra er en lille by, som er opkaldt efter floden af samme navn, der løber fra Nebrodibjergene ned til havet. Her er turisme et ukendt fænomen.

Byens 3.500 indbyggere lever i en rolig tilværelse i en by, hvor de vigtigste samlingsteder er caféerne på torvet og legepladsen langs med floden. 

Sinagra ligger ca. 11 km fra de nærmeste strande ved Ponte Naso, og modsat de fleste byer på disse kanter ligger den i dalen i stedet for at være placeret på et udsigtsted. Der er derfor ingen havudsigt eller vagttårne som præger byens profil.

Turisme - et ukendt fænomen

Byen som blev grundlagt i 1250, er i dag omgivet af tætte plantager af nøddetræer, der dækker de omkringliggende bjergskråninger. Trods nærheden til havet er der flere restauranter her, der har specialiseret sig i kød og skovprodukter (primært svampe). 

Turismen er her et ukendt fænomen og de få rejsende, der kommer hertil, er Sinagras tidligere indbyggere, som er flyttet til Norditalien eller til udlandet, men som trofast kommer tilbage for at holde deres sommerferie "hjemme".

Kort over Sinagra 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Indtaster du 'Sinagra' og det ønskede rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden, får du hurtigt en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 

Escapeaway's mere end 1.500 ferieboliger i Italien inkluderer et et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. Du har derfor størst chance for at finde den perfekte feriebolig hos os.

Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at lave en rundrejse med kortere ophold forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, er lufthavnen i Catania (lufthavnskode CTA) den som ligger nærmest Sinagra. Lufthavnen, som også kendes under navnet Aeroporto di Catania-Fontanarossa, betjenes af en lang række flyselskaber med ruter til de meste af Europa.

Selvom det således er muligt at komme fra den nærliggende lufthavn med offentlig transport eller taxi, vælger mange af  vores rejsende at leje en bil til ferien - ikke mindst fordi billeje på Sicilien ikke er så dyrt som herhjemme. Det bliver da også noget nemmere at komme omkring til øens seværdigheder med en bil til rådighed. Dertil kommer de praktiske fordele, når der skal handles ind, eller du pludselig får lyst til at besøge en afsides seværdighed. 

De færreste vælger til gengæld at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og shopping

Der findes en håndfuld spisesteder i og omkring Sinagra. For et større udvalg af restauranter og butikker må du køre en tur til de større nabobyer nede mod kysten.

I byens supermarkeder kan de fleste behov dækkes, også hvis du vil tilberede egne måltider i løbet af ferien. For oplevelsens skyld er det også værd at opsøge markeder, hvor du udover gode råvarer også har chancen for at opleve en charmerende del af det sicilianske hverdagsliv.

Udflugter

Du bor ideelt for at tage på udflugter i Nebrodibjergene, som både byder på mange små charmerende byer og ikke mindst smukke landskaber, der er mere grønne og frodige end mange måske forventer at finde på Sicilien. 

Blandt naturoplevelserne på Sicilien, er det dog heller ikke til at komme uden om vulkanen Etna, som ligger inden for rimelig køreafstrand af Sinagra og er et oplagt mål for en dagsudflugt. Tag for eksempel med på en guidet tur helt op på krateret eller benyt den lille togbane Circumetnea, der kører rundt om bjerget.

Lokale links

Du finder byens officielle hjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sinagra