Rejser til Sperlinga

En enestående borg med skøn udsigt

I Sperlinga vil du blive overrasket, beliggende på et bjergtop hvor højdepunktet er en borg bygget i, rundt om og over sandstensklipper. Derfra kan du nyde et fantastisk udsigt over grønne bakker og et venligt folk i en lille landsby.

I hjertet af Sicilien

Midt på Sicilien i trekanten: Catania, Messina og Palermo og 750 m.o.h. ligger Sperlinga en lille charmerende landsby med en helt unik borg på toppen. Det er en meget spændende fornemmelse at gå rundt i og udenom de mange sandstens grotter der har været beboet siden 1.500 f.Kr. Ude og inde i disse grotter har Normannerne senere bygget borgen Castello di Sperlinga så man næsten ikke kan forestille sig har været muligt.

Landsby med udsigt

Ved foden af borgen ligger selve landsbyen hvor stor del af de smalle veje, trapper og broer også er hugget ud i sandstensbjerget. Her kan du komme helt ned i tempo og nyde et typisk siciliansk måltid med den lokale vin for senere at besøge en af værkstederne med gamle håndværk f.eks. de meget farverige tæpper håndknyttet på træ væve. Udsigten derfra er i sig selv hele turen værd med bølgede bakker af oliven og citrustræ plantager.

Borgen

Borgen har igennem tiden haft mange forskellige funktioner alt efter hvem der sad ved magten i området. Blandt andet var det frem til 1597 hovedsæde for Baronen af Ventimiglia, fra 1658 til 1861 Hertug Onetos for til sidst at blive overdraget til Sperlinga kommune i 1973.En stejl trappe udhugget i klippen fører op til indgangsporten, hvor man stadig kan se rester af den oprindelige vindebro. Det siger sig selv at borgen er præget af mange niveauforskelle, og det er stadig muligt den dag i dag at se hvor borgens stald, fængsel, våbenlager og ”lade” engang befandt sig i den underjordiske del af borgen. Over jorden finder man bl.a. rester af borgens kirke.

Byfest

Hvert år d. 16.08 afholdes byfesten ”La Sagra del Tortone” i de snævre gamle gader. Her er det den særlige kage tortone, fremstillet efter en opskrift fra middelalderen af mel, olivenolie og sukker, der er hovedperson. I dagene op til d. 16.08 morer byens indbyggere sig med at klæde sig ud i middelalderkostumer og med forskellige aktiviteter og konkurrencer for til sidst at spise løs af den karakteristiske kage og feste i gaderne.

Alle er velkomne til at deltage i en sådan byfest, og det kan være en dejlig oplevelse at tage med hjem fra ferien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sperlinga