Rejser til Taormina

Drømmer du om at leve La Dolce Vita på Sicilien? Så er der flere grunde til at besøge Taormina på din næste ferie til Sicilien. Byen byder på en majestætisk udsigt over havet og byder på et indbydende centrum hvor der er liv og glade dage. Book din rejse til Taormina med Escapeaway i dag!

Taormina, der breder sig fra havet op ad Monte Tauros østlige side, har takket være sin fantastiske beliggenhed med udsigt over Det Ioniske Hav længe været et af de mest populære rejsemål på det østlige Sicilien. I den populære sommersæson fra maj til september summer den smalle, 800 meter lange gågade, Corso Umberto, da også af liv med et mylder af handlende og cafégæster. Selv på denne tid er det dog stadig muligt at komme lidt væk fra turistmængderne ved at søge ud i sidegaderne eller slå sig ned på en af byens små piazzaer. 

Hvis du kan løsrive dig fra byens mange spændende butikker og hyggelige trattoriaer, kan det anbefales at vandre en tur længere op ad bjerget til det gamle fæstningsværk Castello di Taormina eller eventuelt helt op til den lille middelalderby Castelmola på toppen af bjerget. Dine anstrengelser belønnes med en betagende udsigt ned over Taormina og Isola Bellas strande. Er du mere i humør til afslappende strandliv er netop den lille bugt Isola Bella, der ligger lige nedenfor Taormina, et oplagt udflugtsmål. Det er ganske nemt at komme derned, hvis du hopper på svævebanen, der sætter dig af lige ved stranden Lido Mazzaro. 

Taormina er i det helt taget et godt rejsemål på Sicilien, hvis du ønsker dig en ferie med sol og varme, hvor du kan slappe af i vandkanten, nyde byens liv med shopping og restauranter, samt mulighed for at tage på spændende udflugter.

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Taormina, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Taormina. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Francavilla di Sicilia
>> Læs også om familieferie på Sicilien her

Hoteller i Taormina

Populære hoteller i Taormina

Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
8,7
Meget godt
1252 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
9,1
Fabelagtigt
732 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Taormina. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Teatro antico di Taormina

Det antikke græsk-romerske teater i Taormina, Teatro antico di Taormina, er den største seværdighed i byen og én af de største historiske seværdigheder på Sicilien. 

Teatret er for størstedelen bygget af mursten, og er derfor sandsynligvis af romersk dato, selvom teatret er i overensstemmelse med græske snarere end romerske teatres traditionelle struktur. Det antages derfor, at det nuværende teater blev genopbygget på grundlag af et ældre teater, som fandtes i den græske periode. 

Med en diameter på 120 meter (efter en udvidelse i 2. århundrede) er teatret det næststørste af sin art på Sicilien efter det berømte teater i Syracuse. Størstedelen af de oprindelige pladser i teatret er forsvundet, men væggen, der omslutter hele caveaen, er bevaret, hvilket har ved med til at skabe den store historiske interesse om teatret. På grund af teatrets relativt gode stand er det muligt at bruge det til teaterforestillinger og koncerter i dag. 

Fra de fragmenter, der endnu er tilbage af de arkitektoniske udsmykninger, kan det ses, at teatret var af den korintiske orden, og rigt dekoreret. 

Palazzo Corvaja

Den anden store seværdighed i Taormina er Palazzo Corvaja (undertiden stavet Palazzo Corvaia). Palazzo Corvaja er et middelalderligt palads, der stammer fra det 10. århundrede, men som hovedsageligt blev bygget i slutningen af det 14. århundrede. Det er opkaldt efter en af de ældste og mest berømte familier i Taormina, som ejede det fra 1538 til 1945.

Paladset blev oprindeligt bygget af de maurere, der erobrede Taormina i 902. Og ligesom de senere ejere byggede videre på en maurisk bygning, brugte maurerne en tidligere romersk bygning som fundament. De mauriske træk ved den nuværende bygning ses blandt andet i det islamiske tårn, den indre gårdhave og i de buede vinduer og døråbninger. En trappe fra det 13. århundrede fører op til første sal og en balkon med udsigt over gården.

I 1410 husede Corvaja Palace det sicilianske parlament, mens det i dag bruges til mere beskedne formål, blandt andet som et udstillingscenter.

Isola Bella

Isola Bella - eller på siciliansk Ìsula Bedda - er en lillebitte  ø beliggende i en bugt ud for Taorminas kyst, der sammen med Taormina er blevet optaget på Unescos tentative verdensarvsliste. 

Øen, der også kaldes for "Det Joniske Havs perle" eller "Middelhavets perle", er i dag et meget lille naturreservat, som på tords af sin lidenhed er blevet et populært udflugtsmål for turister, der besøger Taormina, og for strandgæster, der bader og tager sol ved den lille strand ved øen.

Mere information

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Taormina, såsom byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Taormina ligger på den nordøstlige del af Sicilien i Messina-provinsen 43 kilometer fra Catania og 159 kilometer fra regionshovedstaden Palermo. Der er omkring 55 kilometer til vulkanen Etna, der kan ses fra byen i klart vejr. 

Byen har omkring 12.000 indbyggere, men i sommerperioden virker det til at være flere på grund af de mange turister, mens byen omvendt kan virke mindre beboet om vinteren, når der er langt færre turister.

Klima og vejr

Taormina har et middelhavsklima, der indbyder til rejser året rundt, fordi der stort set ikke er nogen vejr-ekstremer. Vintermånederne i Toarmina er milde og regnfulde, mens sommermånederne er varme og tørre med gennemsnitlige dagtemperaturer mellem 25 og 30 grader. På de varmeste dage er der ofte en kølende brise fra havet.

De varmeste måneder i året er juli og august med 28 grader i gennemsnit, efterfulgt af juni og september med 25 grader i gennemsnit, mens de koldeste måneder i året er januar og februar med 13 grader i gennemsnit, efterfulgt af december med 14 grader i gennemsnit.

Mest nedbør er der i oktober med 102 mm i gennemsnit, efterfulgt af december med 100 mm i gennemsnit og januar med 95 mm i gennemsnit, mens juni og juli med 15 mm i gennemsnit er de mest tørre måneder i året i Taormina, efterfulgt af august med 23 grader i gennemsnit.

Flest soltimer er der i juni med 10 soltimer i gennemsnit, efterfulgt af juni og august med 9 soltimer, mens december og januar er det mindst solrige måneder i året med 3 soltimer i gennemsnit.

Historie

Området omkring Taormina blev første gang beboet af en antik italiensk stamme kaldet Siculi, som oprindeligt kom fra det den sydlige del af det italienske fastland. Siculi-stammen, også kaldet sikelerne, beboede Sicilien som en ud af tre stammer før grækerne og karthanerne koloniserede øen. Mens de to andre stammer, sikanerne og elymerne, beboede henholdsvis den centrale og den vestlige del af øen, beboede sikelerne den østlige del af øen; og det var deres navn, Siculi, der senere gav navnet til Sicilien.

I 734 f.Kr. ankom grækere fra øen Euboia iblandet en gruppe ioner til den sicilianske østkyst og grundlagde en by i området, som fik navnet Naxos (navnet skyldes formentlig, at der blandt kolonisterne også var en gruppe fra øen Naxos). Byen, der var den første (men langt fra den sidste) græske by på Sicilien, lå syd for det nuværende Taormina. Fra Naxos grundlagde de græske kolonister også flere andre græske kolonier på Sicilien i de kommende år, blandt andet det nuværende Catana, Lentini og Messini. 

I 403 f.Kr. besluttede tyrannen af Siracusa, Dionysius Den Ældre, at vende sig imod de chalkidiske byer på Sicilien, herunder Naxos; og da han havde erobret byen, solgte han alle indbyggerne som slaver og ødelagde både byens mure og bygninger, hvorefter han gav byens territorium til sikelerne, der jo allerede fra perioden før grækernes ankomst boede i området. 

Det antages, at sikelerne kort tid efter grundlagde en ny bosættelse på bjerget kaldet Taurus, der lå lige over det sted, hvor Naxos havde ligget, og at denne bosættelse gradvist blev en betydelig by, som antog navnet Tauromenium. Dette menes at have fundet sted omkring 396 f.Kr., hvilket da må betragtes som byens grundlæggelse.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hvad siger gæsterne i Taormina?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 70 anmeldelser