Rejser til Tindari

Sagnomspunden by ved smuk lagune

Tindari blev grundlagt i 396 f.Kr. af grækerne fra Siracusa som et fremskudt forsvarsværk mod kartaginiensernes mange angreb.

Med sin placering på en klippe højt hævet over havet var Tyndaris (det oprindelige bynavn) så godt som uindtagelig. Denne strategiske position var utvivlsomt også årsagen til, at Tyndaris fortsat blomstrede under den efterfølgende romerske periode, hvor dens loyalitet i kampene mod Kartago blev belønnet med særlige privilegier.

På vej op af bjerget ser man i dag stadig resterne af de monumentale bymure, men for at få den bedste idé om Tindari’s udseende for et par tusind år siden skal man besøge udgravningerne af det gamle centrum og det græske teater.

I havet neden for Tindari skaber en mere end 1 km lang sandbanke, linguetta di sabbia, en form for lagune, som er hjem for et rigt dyre og planteliv. 

Kort over Tindari

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede ferielejligheder, villaer og hoteller på Sicilien med gode anmeldelser

Vil du gerne bo i Tindari på din rejse til Sicilien, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Skal du på ferie med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så slipper I for at dele pool, have osv. med andre gæster.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste lufthavn fra Tindari er Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA). Dette er øens største lufthavn målt på passagerantal, som betjenes af talrige flyselskaber med ruter til store dele af Italien og andre europæiske byer som Ryanair, easyJet, Vueling og Norwegian. Særligt i sommersæsonen er der derfor ofte gode chancer for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Der kører tog langs nordkysten, dog ingen med stop i selve Tindari.  Du kan benytte stationen i Patti/San Piero Patti, som betjenes af exprestog, eller i Oliveri som dog kun har forbindelser med lokaltog. 

Da det således kan være vanskeligt at komme helt frem til byen alene med offentlig transport, er det for de fleste en fordel at leje en bil på Sicilien. Med bil er det ikke blot let at komme til og fra lufthavnen. Du kommer også nemmere omkring til øens mange seværdigheder i løbet af ferien.

Restauranter og shopping

Der findes kun et par enkelte spisesteder i selve Tindari, og medmindre du selv vil tilberede din måltider i ferien, er det derfor også en fordel med en bil for at kunne køre til nabobyerne, hvor der er et bredere udvalg af både restauranter og butikker.

 

Udflugter og seværdigheder

Det gamle centrum og det græske teater er hovedattraktionen i Tindari, men hvis man har en stærk mave eller en helt ustyrlig trang til kitsch, kan man også besøge det enestående Santuario di Tindari. Dette sanktuarium blev opført i 1960'erne for at huse en meget tilbedt statue af Den Sorte Madonna, som ifølge legenden kom hertil af egen kraft for over 1000 år siden og har udført et utal af mirakler.

Sanktuariet må siges at byde på det værste inden for moderne arkitektur, idet det kombinerer en frastødende smag med elendige byggematerialer. Pilgrimmene lader sig imidlertid ikke afskrække, og selv på triste hverdage kommer de i tusindtal. Vil man opleve den helt store forestilling, skal man tage hertil den 8. september, hvor Madonnaen har sin festdag.

Der er dog også mange muligheder for at bruge Tindari som base for udflugter til de mange andre charmerende gamle byer i regionen. Kør for eksempel en tur til Naso mod vest for at opleve storhed i forfald, som giver byen en helt særlig autentisk atmosfære. 

Der er naturligvis også mange muligheder for at udforske øens smukke landskaber inden for kort afstand. Kør for eksempel til  San Basilio og gå en tur op til Catafurco vandfaldet.

 

 

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tindari