Rejser til Trecastagni

Trecastagni ligger for foden af vulkanen Etna med udsigt over havet og østkysten på Sicilien. Byen er perfekt til afslappende stunder, og til at nyde den autentiske, sicilianske livsstil. Når du rejser til Trecastagni bliver du mødt af en varm og imødekommende atmosfære. Den originale landsbyatmosfære er stadig helt intakt, også selvom byen med tiden er vokset og blevet meget populær iblandt turister. 

Trecastagni har en lang historie, der går helt tilbage til den romerske kolonisering af Sicilien. De første sikre spor af en egentlig by stammer dog fra det 14. århundrede - og at byen ikke bare er en moderne feriedestination, men en by fyldt med historie og sjæl, ja det mærker du tydeligt på din ferie. Giv derfor dig selv god tid til at slentre rundt i den gamle bymidte, som er fyldt med rustikke charme, som Sicilien er så kendt for. 

I de smalle gader finder du flere gamle kirker, som måske ikke ser ud af meget udefra, men som gemmer på smukke udsmykninger inden for dørene. Tag også en tur op til Il Mulino (møllen). Det er resterne af en gammel mølle, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt over Etna og kysten.

I dag har Trecastagni omkring 11.000 indbyggere. På denne side af Etna, ud mod havet, ligger der flere af disse mindre byer, og det er ikke altid tydeligt hvor grænserne går imellem dem. Trecastagni er dog stor nok til, at man ikke skal bekymre sig om indkøb af fornødenheder og lignende. Her finder du et supermarked og lidt butikker, som helt sikkert dækker dine behov på ferien. 

Udflugtsmål og aktiviteter på en rejse til Trecastagni

Fra Trecastagni har du rig mulighed for at udforske Etna National Park, som er en af de mest populære turistattraktioner på Sicilien. Udover Etna, som ikke bare er Europas højeste vulkan, men også en af de største i verden, er der flere naturattraktioner i området. Der findes eksempelvis flere sovende vulkankratere, hvor du kan tage på vandre- og mountainbiketure. Du kan følge den smukke rute Monti Rossi, som starter i nabobyen Nicolosi. Denne rute fører dig igennem Monti Rossi-krateret, som blev skabt af et vulkanudbrud i år 1669. 

På din ferie til Trecastagni har du også et godt udgangspunkt for at tage på ture ud til kysten, hvor du kan besøge de små fiskebyer og smukke strande. Takket være motorvejen, der løber parallelt med kysten 4-5 kilometer inde i landet, kommer du hurtigt frem. Du kan eksempelvis køre til Taormina på under en time. Byen er en af de mest populære rejsemål på den østlige side af Sicilien, på grund af dens betagende beliggende oppe på en klippe med udsigt over havet. I det indbydende centrum i Taormina finder du masser af butikker, restauranter og barer. 

Mad og drikke i Trecastagni

Udover de smukke omgivelser, kan du også se frem til gastronomiske oplevelser på en ferie til Trecastagni. I centrum af byen finder du et godt udvalg af trattoriaer og restauranter, hvor du har mulighed for at smage på lokale retter, friske råvarer og vine fra området. Der findes også flere kaffebarer, hvor du kan nuppe en hurtig espresso i baren med lokalbefolkningen, eller nyde en forfriskende granita

Når du besøger Trecastagni bør du helt sikkert prøve nogle af de lokale retter, der afspejler den rige kulinariske arv på SicilienArancini er en de mest elskede sicilianske delikatesser - riskugler fyldt med kød, ost og grøntsager, der er paneret og fritteret til perfektion. En anden ikonisk ret er Pasta alle Norma, pasta serveres med sauce af aubergine, tomat, basilikum og ricotta salata - en salt og cremet ost, som er klassisk i regionen. Caponata er en sød-syrlig aubergineret, der oftest serveres som en forret og er en ren eksplosion af smage. 

Sicilien er også kendt for sine vine, og når du er på ferie i Trecastagni, må du ikke gå glip af at smage nogle af de lokalt producerede vine. Området omkring Etna, hvor Trecastagni ligger, er kendt for sine vulkanske jorde, som giver nogle unikke smage til vinene. Vinproducenterne i nærheden tilbyder ofte vinsmagninger, hvor du kan prøve de forskellige varianter af Etna-vine, både rød, hvid og rosé. 

Sådan rejser du til Trecastagni

Catania-Fontanarossa lufthavn i Catania er den tætteste store lufthavn på Trecastagni. Du kan finde direkte fly fra forskellige danske lufthavne til Catania. 

Når du lander i Catania kan du komme til Trecastagni ved hjælp af forskellige transportmuligheder . Den nemmeste måde er at leje en bil, hvilket giver dig friheden til at udforske området på egen hånd. Turen tager cirka 30-40 minutter afhængigt af trafikforholdende. Foretrækker du ikke at leje en bil, har du flere muligheder for at tage med offentlig transport. Du kan tage en bus fra Catania til Trecastagni, men det kan være en god idé at tjekke køreplanerne og ruter på forhånd for at planlægge din ferie så gnidningsfrit som muligt. 

Hos Escapeaway finder du flere forskellige overnatningsmuligheder i og omkring Trecastagni. Du finder dem nemt ved at søge på dine valgte feriedage i vores søgemaskine. Du kan vælge blot at booke overnatning hos os, eller du kan kombinere dit valgte overnatningssted med en flyrejse og en eventuel lejebil i en pakkerejse, som dækkes af rejsegarantien. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Trecastagni