Rejser til Valderice

Valderice ligger for foden af  Erice-bjerget på Siciliens nordvestlige hjørne. På modsatte side af bjerget ligger provinshovedstaden Trapani, som takket være dens havn og internationale lufthavn er en populær indgangsport til den italienske middelhavsø. Herfra er der også færgeforbindelse til De Ægadiske Øer, et oplagt udflugtsmål som lokker med sine strande.

Selve Valderice ligger et par kilometer fra havet, som der er flotte udsigter til oppe fra den højtliggende by. Nok takket være denne lidt tilbagetrukne beliggenhed fra kysten, er byen ikke præget af turisme. Derfor vil du på en rejse til Valderice kunne opleve mere af det ægte Sicilien end i en ferieby. Byen blev etableret etableret i 1700-tallet og de omkring 12.000 indbyggere holder stolt mange af de gamle traditioner i hævd. Det kan du blandt andet opleve på de årlige festivaler, som tiltrækker folk fra nær og fjern.

Der er en afslappet atmosfære i Valderice, der ikke har samme byliv som i Trapani, der ligger cirka 8 kilometer mod vest. Det er naturligvis blot en fordel, hvis du først og fremmest rejser til Valderice for at koble af fra hverdagens opskruede tempo. Det tager ikke mange dage før du finder ind i den lokale, langsomme rytme. Samtidig har du her et godt udvalgspunkt for at udforske en meget smuk del af Sicilien.

Udforsk Sicilien

Et af de nærmeste udflugtsmål er toppen af Monte Erice. Heroppe i 840 meters højde over havet ligger den utroligt charmerende landsby af samme navn. Faktisk er Valderice historisk set tæt forbundet med Erice, da det var folk herfra, som i sin tid flyttede længere ned i dalene omkring bjerget for at for at udnytte de frugtbare jorde. På køreturen op ad bjerget fra Valderice følges en vej med mange hårnålesving, hvor der flere steder undervejs er flotte udsigter over havet og kysten. Det er der naturligvis også helt oppe fra Erice. På en klar dag kan du faktisk se helt til vulkanen Etna på modsatte side af øen. Det er fristende blot at slå sig ned på en bænk og lade blikket vandre ud over bjerge, landsbyer og havet. Giv dig dog også god tid til at slentre en tur rundt i den lille bakketopslandsbys stemningsfulde, brostensbelagte gader blandt de velbevarede huse og borgtårne. Her gemmer sig også talrige restauranter og trattoriaer.

En tur med svævebanen, der forbinder Erice med Trapani, er også en tur værd alene for udsigten. Under alle omstændigheder kan en tur ind til Trapani anbefales, når du rejser Valderice. Du kan nemt bruge det meste af en dag på at slentre rundt i den gamle bydel og her finder du også et rigt udvalg af spisesteder og et butiksliv, der kan dække de flestes behov. 

Rejser du til Valderice om sommeren, vil den nærliggende kyst naturligvis nok også trække med sine gode badestrande. Kører du ned til kysten og nordpå finder du en perlerække af disse. Det tager for eksempel under et kvarter at køre til stranden ved Rio Forgia, ligesom den fantastiske, børnevenlige strand ved San Vito lo Capo også er inden for rækkevidde.

Book din rejse til Valderice i dag

Vi har gjort det nemt for sig at finde det bedste hotel, hvis du ønsker at rejse til Valderice. I søgemaskinen her på siden finder du således hoteller, som er nøje udvalg for deres gode gæsteanmeldelser. Du kan også bestille en flybillet til Trapani Vincenzo Florio Lufthavn. Du kan søge på fly med afrejse fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg. Når du bestiller hotel og fly som en samlet pakkerejse, er den sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Valderice

Hvad siger gæsterne i Valderice?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser