Rejser til Venetico

Strandferie med lokal stemning

Vælg Venetico, hvis du vil holde ferie afsides fra de kendte turistmagneter på Middelhavet største ø. Her har du en god strand, og flere spisesteder at vælge imellem.

Venetico ligger midt mellem Messina og Milazzo, med udsigt mod nord over havet og de Æoliske øer. Byens 4000 indbyggere er især optaget med landbrug og ellers arbejder de i de to nærliggende og noget større byer. Turismen udgør en meget lille del af byens økonomi og det kan have sine fordele, hvis du hører til en af de rejsende, der ikke er bange for de store armbevægelser som de lokale kommunikerer med på torvet.

Transport hertil

Í Venetico er der en togstation, som dog ikke længere er aktiv, da togbanen blev flyttet længere op ad bjerget i 2009. Du kan vælge at ankomme hertil med tog (nærmeste station er Spadafora eller Torregrotta) og køre det sidste stykke med bus. Vores anbefaling er dog, at du lejer en bil, når du lander i Catania, som er den nærmeste lufthavn, eller i Palermo. Uden for de store byer, er den lokale trafik ikke så hektisk, som de fleste antager, med undtagelse af perioden omkring Ferragosto (15. august), når det virker som om, at alle italienere skal holde ferie ved vandet.

God strand og dog mere end en god strand

Byen er adskilt fra havet af en lang bred og god strand, der mest består af groft sand. Om sommeren er der flere lidoer, der åbner og byder på kolde drikkevarer, is samt parasoller og liggestole til de rejende - og de lokale - der vil slappe af og solbade. Skulle du have lyst til andet end at ligge på stranden, er der rig mulighed for at gå på opdagelse i de bagvedliggende bjerge, hvor landskabet er fabelagtigt, og hvor du finder udsigtssteder, hvorfra du kan beundre Etna med den rygende top på den ene side og havet med de Æoliske Øers aktive vulkaner på den anden. Er du til kultur, så kan du nå til Cefalù på ca. 1 time, mens Tindaris græske teater og Milazzos historiske centrum nås på ca. 20 minutter.

Vores anbefaling

Vi anbefaler Venetico til de rejsende, der har været i Italien tidligere (og som godt kan lide at kaste sig ud i det italienske). Lej gerne en bil og bruge den til at udforske området - hvilket ikke er muligt med lokalt transport. Der spises meget fisk tæt på havet - og dog bor du samtidig så tæt på bjergene, at du også har mulighed for at afprøve de lokale kød-specialiteter. Den sorte gris fra Nebrodi bjergene er bl.a. anerkendt for sin kvalitet; og de lokale braciole (kødboller fyldt med ost, der enten grilles eller bages i ovn) er også værd at afprøve.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Venetico