SPA og wellness ferie i Italien

Ren forkælelse: Spa- og wellness-hoteller med Escapeaway

Kunne du tænke dig at koble helt af fra hverdagens stress? At blive forynget og forfrisket med afslappende skønhedsbehandlinger i velduftende omgivelser? At afslutte din svømmetur i poolen med en tur i sauna og dybdegående massage, som gør kroppen godt?

Så overvej at tage på ferie med fokus på spar og wellness med Escapeaway. Vi samarbejder med en række fremragende italienske hoteller i flere prisklasser, der virkelig har forkælelsen af din krop og dit sind som omdrejningspunkt.

Hvad er en spa-ferie?

Spa er et fænomen, som er hastigt stigende i popularitet i disse år. Man hører det overalt, og der synes snart ikke at være grænser for, hvem der markedsfører sig med ordet ”spa”. Det sidste skyldes selvfølgelig, at vi har lært at forbinde ordet med noget lækkert – et spa er et sted, der har vores velbefindende i centrum. Og hvem vil ikke gerne sælge deres serviceydelser på sådan en dejlig association?

Men hvad er et spa egentlig – mere præcist? Traditionelt er et spa et sted, for eksempel på et hotel, hvor du kan få massage, ansigtsbehandlinger, kropsbehandlinger, træne, tage mudderbade, svømme, gå i sauna og boblebad – og meget mere under overskriften foryngelse, afslapning og velbehag.

Sig farvel til stress i rolige omgivelser på din spa-rejse

Nogle spa-steder serverer også mad og drikkevarer, hvor der er fokus så såvel sundheden som den sanselige nydelse. Visse spa’er tilbyder kurser, eksempelvis i yoga og meditation.

Fælles for alle de steder, der kan kalde sig et ægte spa, er, at omgivelserne er rolige og giver dig fred i sindet. Der er nu ikke noget som lyden af dæmpet, behagelig musik eller en lille, rislende fontæne, mens man ligger på briksen og nyder godt af en professionel kropsbehandling. Så kan man godt vinke farvel til den uønskede gæst i mange moderne menneskers liv: Stress.

Wellness-rejser er ferier med dit velbefindende i centrum

Så er der begrebet wellness, som man ofte bruger i flæng med begrebet spa. Det gør vi også her hos Escapeaway. Ikke fordi, de to ting betyder præcis det samme, men fordi, de går hånd i hånd – ikke mindst, når vi taler om ferier. Wellness er meget bredt og betyder egentlig blot velvære. Man kan sige, at formålet med et spa er at få dig til at føle wellness.

Dog kan wellness også i bredere forstand være et udtryk for, at et feriested er velgørende for krop og sind, af andre årsager end muligheden for spa-behandlinger. At stå op til en fantastisk udsigt over bjergene eller at dase på en sandstrand dagen lang er også en form for wellness.Afslapning og velvære på hoteller i Italien i flere prisklasser

De hoteller med spa og wellness, som vi samarbejder med her hos Escapeaway, har stor erfaring med at tilfredsstille gæsternes ønsker til en ferie, hvor afslapning og lidt luksus er en vigtig del af pakken. Når vi bruger ordet luksus betyder det dog ikke, at det nødvendigvis er dyrt at tage på spa-ferie.

Selvom du ikke vil have den helt store pengepung op af lommen, har du stadig mulighed for at forkæle dig selv på en wellness-rejse.

Med Escapeaway kan du holde spa- og wellness-ferie på over 100 hoteller

Der er næsten ingen grænser for, hvilke former for rejsemuligheder, Italien byder på. Det varierede land med det solrige klima er som skabt til ferie, og at kombinere din italienske oplevelse med wellness giver dig et energiboost, som du kan leve på længe.
Herunder anbefaler vi fem dejlige hoteller, hvor du kan nyde din spa- og wellness-rejse i fulde drag. Vi samarbejder dog med over 100 hoteller i Italien, der har spa- og wellness-faciliteter – så tøv ikke med at søge videre på vores hjemmeside, og kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig med at skræddersy rejsen.

Aparthotel Ashanti i Bibione

I den virkelig børnevenlige ende af skalaen kan vi tilbyde en dejlig og sjov ferie for hele familien på det veludstyrede Aparthotel Ashanti i Bibione. Her bor I lige ud til den brede sandstrand, hvor børnene vil have alle muligheder for at boltre sig. Hotellet har såvel fitnessrum som svømmebassin med vandmassage, og en flot swimmingpool med børnepool. I bor i jeres egen lejlighed med god plads, og om aftenen kan I slappe af på jeres balkon og nyde havudsigten. Der arrangeres miniklub for de 3-13-årige mandag til fredag, så de voksne kan også få tid til selvforkælelse. Bibione er et livligt område at holde ferie i, hvor børnene aldrig kommer til at kede sig. I skal ikke bekymre jer om at skulle slås om pladserne på sandstranden lige foran hotellet, for hver ferielejlighed har egen parasol, strandstol og liggestol, der bare står og venter på jer på sandet.

Aqualux Hotel Spa Suite & Terme ved Gardasøen

Et fantastisk sted at bo, hvis du ønsker dig indbegrebet af en spa-rejse med fokus på alt det gode her i livet. Ikke mindst hvis du er en ægte vandhund. Aqualux Hotel ligger naturskønt placeret ved Gardasøen, og har hele 8 pools – fire indendørs og fire udendørs. To af dem er til børn. Hvis dette hotel står for noget, er det wellness. Du finder seks kabiner til massage og andre kropsbehandlinger, du kan komme i mudderbad, sauna, dampbad – og på Aqualux Hotel Spa Suite & Terme skal du heller ikke gå forgæves efter en is-fontæne eller et boblebad.  Du spiser godt på hotellets to restauranter, som serverer traditionel italiensk mad og grillmad.

Berghotel i Sydtyrol

Her smelter det brede wellness-begreb perfekt sammen med den specifikke forkælelse, du kan vente dig af hotellets faciliteter. Den smukke beliggenhed i Alperne er i sig selv en lise for sjælen, og når du har været på vandretur i bjergene, vil du sikkert sætte pris på en velgørende stund i jacuzzien eller saunaen. Her kan kroppens muskler genoplades, og så er du klar til flere vandreture i de storslåede omgivelser, eller en svømmetur i en af de opvarmede pools. Hvis du mere er til bare at hygge dig med en bog foran pejsen, går du heller ikke forgæves på det dejlige tyroler-hotel. Det er ægte ferie i bjergene, som du måske troede, du kun kunne dagdrømme om. Berghotel har både familieværelser, lejligheder og almindelige værelser, samt en glimrende restaurant. Læs mere om Berghotel i regionen Sydtyrol.

Le Querciole Agriturismo i Toscana

Her kan hele familien koble af og leve livet i landlige og idylliske omgivelser. Agriturismo Le Querciole har swimmingpools for både børn og voksne, men der er ikke spa-faciliteter på selve stedet. Dem finder du dog så snart, du er gået en kort tur gennem de omgivende vinmarker: Agriturismo’en ligger nemlig tæt på kurbyen Casciana Terme. Her kan du lade dig forkæle efter alle kunstens regler på de fantastisk smukke og behagelige badeanstalter, som byen er kendt for. En oplagt mulighed for at kombinere vingårds-ferie med spa-ferie. Glæd dig.

Hotel Porto Roca i Ligurien (Cinque Terre)

Et smukt og stilfuldt hotel med en panoramisk havudsigt, der er mere end storslået. Her holder du i sandhed wellness-ferie i luksuriøse omgivelser. Beliggenheden på en klippevæg – og det mener vi helt bogstaveligt – i den naturskønne nationalpark Cinque Terre er grund nok i sig selv til at besøge dette hotel. Dog må vi, i tråd med temaet, absolut ikke glemme at fremhæve Hotel Porto Rocas pool, som er exceptionelt god og har en udsigt, der får dig til at glemme tid og sted. Her kan du svømme og benytte dig af saltvandspool og jacuzzi. Børnene kan give den gas i børnepoolen. Hotellet ligger i den historiske by Monteresso, hvor der er en sandstrand.