Storbyferie i Italien

Storbyferie i Italien er noget helt særligt

Italiens storbyer har en nærmest magisk tiltrækningskraft. High fashion i Milano, historiens vingesus i Rom, arkitekturen i Firenze eller det ikoniske ørige Venedig. En storbyferie i Italien har det hele - og lidt til.

Vågn op til solopgang over Roms tage, spadser over Ponte Vecchio i Firenze, dyp tæerne i højvandet på Marcuspladsen i Venedig eller se en fodboldkamp på Milanos legendariske San Siro stadion. Der er så mange ting at tage fat på i de italienske storbyer - og så har vi ikke engang nævnt maden og vinen, som blot understreger, at her leves livet fuldt ud.

Populære storbyer i Italien

Storbyferie i Rom - Masser af ruiner, imposante bygninger, muséer og - naturligvis - Vatikanet
Storbyferie i Milano - High fashion, fodbold med AC Milan og Inter, messer og økonomisk centrum
Storbyferie i Venedig - Hvem kender ikke Venedig med de berømte kanaler, gondoler og O Sole Mio?
Storbyferie i Firenze - Nærmest ét stort, udendørs museum, hvor arkitektur og kultur står i kø
Storbyferie i Napoli - Italiens farverige storby for foden af Vesuv, med Pompeji og Amalfikysten i baghaven

Rejs fra storby til storby med tog

Når du først er kommet til Italien tænker du måske, at i et land med store afstande, domineret af store bjergkæder, er det ikke muligt at rejse fra by til by uden at komme omkring lufthavnen. Men det er ikke sandt, for trods en udfordrende geografi og en i perioder ustabil økonomi, er Italien faktisk et af de europæiske lande, som er længst fremme med hurtig togtransport. Siden det ikoniske tog Direttissima kørte sin første tur mellem Rom og Firenze i 1977, har man udbygget tognettet yderligere. Det er nu muligt at rejse fra f.eks. Milano til Rom i ét stræk - fra centrum til centrum - på kun 2 timer og 55 minutter med  toget - eller hvad med Rom til Napoli, en tur som kan gøres på ca. 1 time?

På den måde bliver du fragtet fra storby til storby i Italien med op til 300 km/t, uden check-in, sikkerhedstjek, transfer osv. De fleste storbyer er koblet på rutenettet, eller er på vej til at blive det. Den centrale linje løber langs Appenninerne ned gennem Italien på ruten Milano - Bologna - Firenze - Rom - Napoli - Salerno. I Nord er der forbindelse til Torino, Genova, Verona, Padova og Venedig, mens man i syd arbejder på at koble Foggia, Bari og Sicilien på nettet.

Eller tag bilen og oplev landskabet mellem storbyerne

Har du tiden på din side, så kan du sagtens tage en spændende bilferie i Italien, hvor du oplever både storbyer og landskaber i dit eget tempo. Men vær opmærksom på, at nogle af de italienske storbyer både har en anden trafikkultur, og en stærk mangel på parkeringspladser, samtidig med at der mange steder er forbud mod at køre i centrum, de såkaldte ZTL-zoner. Parkér derfor om muligt bilen udenfor centrum og tag et tog ind til bymidten.

Forlænget weekend i Italien

Da der er mange direkte, daglige forbindelser til flere lufthavne i Italien, er det også muligt og meget benyttet, at tage på forlænget weekend i Italien. En forlænget weekend giver dig mulighed for at opleve de mest populære seværdigheder, men pas på: Du får helt sikkert appetit på mere!

Sådan rejser du på storbyferie i Italien

Der er mange direkte flyforbindelser fra Danmark til Italien, og alle storbyerne kan nås med maksimalt én mellemlanding. Og der er mange storbyer og kulturbyer - ud over de klassiske rejsemål som Rom og Venedig - hvor det kan være særdeles spændende at opholde sig nogle dage. Hos Escapeaway finder du et udsøgt udvalg af håndplukkede ferielejligheder og hoteller i alle de italienske storbyer. Måske planlægger du en længere rejse med besøg i flere af byerne? Lad os hjælpe dig med at sammensætte turen med et skræddersyet tilbud, så du får det bedste udbytte. Det gør du, ved at sende os en forespørgsel.

>>> Læs mere om storbyferie

>>> Læs mere om Rom

>>> Læs mere om Palermo

>>> Læs mere om Milano

>>> Se alle rejsemål i Italien

>> Læs mere om storbyferie