Rejser til Syditalien

Rejser til dejlige Syditalien med Escapeaway

Rejser til Syditalien er for dig, der vil på øferie, badeferie, familieferie, udforske historien, tage et romantisk break eller måske opleve en spændende storby?

Længes du efter sjælfulde, solafsvedne, smukke omgivelser? Kridhvide sandstrande og krystalblåt havvand med den helt rigtige temperatur? En kosmopolitisk, historisk arv, der stadig sætter sig sine inspirerende spor? Glade, imødekommende mennesker og livfulde samtaler overalt omkring dig? Ægte italiensk cuisine med usædvanligt velsmagende, friske råvarer og et krydret twist? Så skal du rejse til Italien - og særligt er Syditalien stedet for dig, uanset om du vil på øferie, badeferie, familieferie, udforske Italiens historie, tage et romantisk break fra hverdagslivet med din partner eller opleve en spændende storby.

Du vil falde for Syditalien på din ferie

De sydlige regioner i Italien kaldes også under et for Mezzogiorno, hvilket betyder ”midt på dagen”. Det er ikke så mærkeligt, for her er solen varmere, lyset mere intenst og farverne mere strålende. Syditalienerne er et nærværende og storsindet folkefærd, og når du dertil kan lægge en overdådig, bjergrig natur og en fascinerende arkitektur, så kan man ikke undre sig over, hvorfor mange rejsende efterlader en del af deres hjerte i Mezzogiorno.

Syditalien indbyder til både badeferie, afslapning, nydelse og sightseeing

Med Escapeaway kan du for eksempel holde din italienske drømmeferie med afslappende strandliv og spændende historiske oplevelser på de skønne syditalienske øer Sicilien og Sardinien. Du kan også bo med udsigt over dramatiske bjerge og indbydende hav på Amalfikysten, eller holde storbyferie i travle og ærke-italienske Napoli. Eller hvad med at udforske et anderledes Italien i eksotiske Apulien helt mod syd?

Her følger en liste over vores mange dejlige feriesteder i Syditalien, med beskrivelser af stederne og tips til, hvad du kan lave på din ferie:

Amalfikysten
- Denne kyst, hvor du blandt kan bo i den behagelige by Sorrento, betegnes af mange som en af Europas smukkeste. Vi er helt enige hos Escapeaway. Stejle, dramatiske klipper brydes af frodige skove, og vulkanen Vesuv våger over det hele i baggrunden. Her kan du holde badeferie med hele familien, eller en romantisk ferie med din partner, hvor I giver jer god tid til hinanden. Besøg for eksempel den interessante ruinby Pompeji, når du holder ferie på Amalfikysten.

>> Læs mere om rejser til Amalfikysten her

Apulien
- Velkommen til et helt anderledes Italien. Her befinder du dig allerlængst mod syd, på hælen af den italienske støvle. Apulien har en unik, barok arkitektur, som især kan opleves i Lecce – ”sydens Firenze” - og en ualmindeligt rig historie. Mange af de største civilisationer igennem tiden har sat deres aftryk på området – arabere, byzantinere, grækere, romere og franskmænd har alle været med til at forme Apulien.

>> Læs mere om rejser til Apulien her

Du vil komme til at smage på italiensk mad på en ny måde her, hvor råvarerne ofte kommer direkte fra nabogården. Apulien står for en stor del af Italiens produktion af landbrugsvarer, og du kan glæde dig til oliven, artiskokker, tomater, bønner, lam og oksekød så friske og smagfulde, at dine tænder vil løbe i vand ved mindet om det. Her kan du holde badeferie sammen med din partner eller hele familien, med fokus på ro, autenticitet og nydelse.

Napoli
- Du gør dig uden tvivl allerede dine forestillinger om denne berømte og berygtede syditalienske metropol for foden af Vesuv. Her leves livet i et unikt tempo på gader og caféer, og den ene historiske seværdighed afløser den anden. Du kan smage på Italiens bedste kaffe og du kan i det hele taget vente dig mange gastronomiske glæder, når du går ud og spiser i Napoli. Byen er perfekt til en storbyferie eller forlænget weekend. Du kan også let besøge Napoli på en dagstur, når du holder ferie et andet sted på Amalfikysten.

>> Læs mere om rejser til Napoli her

Sardinien
- Her kan du bade ved nogle af Sydeuropas mest forførende sandstrande, hvor det fine, hvide sand brydes af små klipper og munder ud i det klareste vand, du kan forestille dig. Spis fremragende lokal mad på hyggelige restauranter med havudsigt, og nyd en kold drink ved stranden, mens den behagelige, lune aften-temperatur sænker sig. Du kan også med fordel køre en tur i det uspolerede klippelandskab på den indre del af øen, hvor ruiner af tårne fra bronzealderen står som minder om Sardiniens gamle civilisation.

>> Læs mere om rejser til Sardinien her

Sicilien
- Tænker du straks på mafiaen? Det er ikke uden grund, men det gør ikke venlige og smukke Sicilien til et mindre godt sted at holde ferie. I Siciliens historiske omgivelser er det oplagt at kombinere badeferie ved øens mange charmerende strande med oplevelsesferie, hvor du for eksempel besøger græske templer, paladser fra barokken og vulkanen Etna. Sicilien har på grund af sin beliggenhed en fantastisk temperatur næsten hele året. Her kan du ofte bade langt ind i november, og opleve forårets komme allerede i februar. Var det noget at rejse foråret i møde med en ferie på Sicilien?

>> Læs mere om rejser til Sicilien her

Syditalien er for mange Italiensentusiaster ”det ægte Italien”, det Italien som vi alle drømmer om. Mange byer og landsbyer ligger stadig næsten urørte hen og præges ikke på samme måde af turisme som i Norditalien. Kultur og tradition er stærke ord for befolkningen, som tager imod besøgende med åbne arme både på restauranter og i butikker og ikke mindst på de mange charmerende og stemningsfyldte ferieboligsteder, som findes her.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Syditalien

 • Gæstebedømmelser 8,4
  Sicilien
  146 hoteller
  Rejs til Sicilien og oplev en enestående mangfoldighed af smukke landskaber og kulturskatte. Ferien kan bruges på ren afslapning, hvor du blot nyder det solrige klima på de skønne strande, men der er også meget andet at opleve, ikke mindst kulinarisk.
 • Gæstebedømmelser 8,9
  Campania
  119 hoteller
  Napoli er et kulturelt højdepunkt i regionen, men en rejse til Campania er også en chance for at opleve den smukke Amalfikyst med nogle af Italiens mest idylliske kystbyer. Gå heller ikke glip af de mange historiske seværdigheder som Pompei og Pæstum.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Sardinien
  72 hoteller
  Europas fineste strande. Det burde være et argument nok til at rejse til Sardinien. Udover solbadning kan du opleve øens smukke højland med spanske elementer og lokal sardisk kultur. En mindeværdig ferie for hele familien.
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Apulien
  50 hoteller
  Italiens sydøstligste region, Apulien, er ikke blot kendt for sit solrige klima, men gemmer også på nogle af Italiens smukkeste strande og en perlerække af spændende byer, hvor du kan udforske seværdigheder og anerkendte kulinariske traditioner.
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Calabrien
  11 hoteller
  Calabrien omgives af Middelhavet på tre sider, og de indbydende strande er da også regionens store trækplaster. Rejs dog også til "Italiens støvlesnude" for at opleve stemningen i de charmerende rustikke byer, hvor la dolce vita stadig leves ... på klassisk vis. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,3
  Basilicata
  5 hoteller
  Det er overraskende, at flere ferierejsende endnu ikke finder vej til Basilicat. Især i betragtning af at der i denne forførende region venter naturskønne nationalparker, charmerende gamle byer, fantastiske strande og ikke mindst rige kulinariske ... traditioner. Læs mere

Populære hoteller i Syditalien

Italien, Syditalien, Campania, San Cipriano Picentino
 • Nærmeste lufthavn: 76 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Cervo
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant

Hvad siger gæsterne i Syditalien?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 1279 anmeldelser