Rejser til Syditalien

Rejser til dejlige Syditalien med Escapeaway

Rejser til Syditalien er for dig, der vil på øferie, badeferie, familieferie, udforske historien, tage et romantisk break eller måske opleve en spændende storby?

Længes du efter sjælfulde, solafsvedne, smukke omgivelser? Kridhvide sandstrande og krystalblåt havvand med den helt rigtige temperatur? En kosmopolitisk, historisk arv, der stadig sætter sig sine inspirerende spor? Glade, imødekommende mennesker og livfulde samtaler overalt omkring dig? Ægte italiensk cuisine med usædvanligt velsmagende, friske råvarer og et krydret twist? Så skal du rejse til Italien - og særligt er Syditalien stedet for dig, uanset om du vil på øferie, badeferie, familieferie, udforske Italiens historie, tage et romantisk break fra hverdagslivet med din partner eller opleve en spændende storby.

Du vil falde for Syditalien på din ferie

De sydlige regioner i Italien kaldes også under et for Mezzogiorno, hvilket betyder ”midt på dagen”. Det er ikke så mærkeligt, for her er solen varmere, lyset mere intenst og farverne mere strålende. Syditalienerne er et nærværende og storsindet folkefærd, og når du dertil kan lægge en overdådig, bjergrig natur og en fascinerende arkitektur, så kan man ikke undre sig over, hvorfor mange rejsende efterlader en del af deres hjerte i Mezzogiorno.

Syditalien indbyder til både badeferie, afslapning, nydelse og sightseeing

Med Escapeaway kan du for eksempel holde din italienske drømmeferie med afslappende strandliv og spændende historiske oplevelser på de skønne syditalienske øer Sicilien og Sardinien. Du kan også bo med udsigt over dramatiske bjerge og indbydende hav på Amalfikysten, eller holde storbyferie i travle og ærke-italienske Napoli. Eller hvad med at udforske et anderledes Italien i eksotiske Apulien helt mod syd?

Her følger en liste over vores mange dejlige feriesteder i Syditalien, med beskrivelser af stederne og tips til, hvad du kan lave på din ferie:

Amalfikysten
- Denne kyst, hvor du blandt kan bo i den behagelige by Sorrento, betegnes af mange som en af Europas smukkeste. Vi er helt enige hos Escapeaway. Stejle, dramatiske klipper brydes af frodige skove, og vulkanen Vesuv våger over det hele i baggrunden. Her kan du holde badeferie med hele familien, eller en romantisk ferie med din partner, hvor I giver jer god tid til hinanden. Besøg for eksempel den interessante ruinby Pompeji, når du holder ferie på Amalfikysten.

>> Læs mere om rejser til Amalfikysten her

Apulien
- Velkommen til et helt anderledes Italien. Her befinder du dig allerlængst mod syd, på hælen af den italienske støvle. Apulien har en unik, barok arkitektur, som især kan opleves i Lecce – ”sydens Firenze” - og en ualmindeligt rig historie. Mange af de største civilisationer igennem tiden har sat deres aftryk på området – arabere, byzantinere, grækere, romere og franskmænd har alle været med til at forme Apulien.

>> Læs mere om rejser til Apulien her

Du vil komme til at smage på italiensk mad på en ny måde her, hvor råvarerne ofte kommer direkte fra nabogården. Apulien står for en stor del af Italiens produktion af landbrugsvarer, og du kan glæde dig til oliven, artiskokker, tomater, bønner, lam og oksekød så friske og smagfulde, at dine tænder vil løbe i vand ved mindet om det. Her kan du holde badeferie sammen med din partner eller hele familien, med fokus på ro, autenticitet og nydelse.

Napoli
- Du gør dig uden tvivl allerede dine forestillinger om denne berømte og berygtede syditalienske metropol for foden af Vesuv. Her leves livet i et unikt tempo på gader og caféer, og den ene historiske seværdighed afløser den anden. Du kan smage på Italiens bedste kaffe og du kan i det hele taget vente dig mange gastronomiske glæder, når du går ud og spiser i Napoli. Byen er perfekt til en storbyferie eller forlænget weekend. Du kan også let besøge Napoli på en dagstur, når du holder ferie et andet sted på Amalfikysten.

>> Læs mere om rejser til Napoli her

Sardinien
- Her kan du bade ved nogle af Sydeuropas mest forførende sandstrande, hvor det fine, hvide sand brydes af små klipper og munder ud i det klareste vand, du kan forestille dig. Spis fremragende lokal mad på hyggelige restauranter med havudsigt, og nyd en kold drink ved stranden, mens den behagelige, lune aften-temperatur sænker sig. Du kan også med fordel køre en tur i det uspolerede klippelandskab på den indre del af øen, hvor ruiner af tårne fra bronzealderen står som minder om Sardiniens gamle civilisation.

>> Læs mere om rejser til Sardinien her

Sicilien
- Tænker du straks på mafiaen? Det er ikke uden grund, men det gør ikke venlige og smukke Sicilien til et mindre godt sted at holde ferie. I Siciliens historiske omgivelser er det oplagt at kombinere badeferie ved øens mange charmerende strande med oplevelsesferie, hvor du for eksempel besøger græske templer, paladser fra barokken og vulkanen Etna. Sicilien har på grund af sin beliggenhed en fantastisk temperatur næsten hele året. Her kan du ofte bade langt ind i november, og opleve forårets komme allerede i februar. Var det noget at rejse foråret i møde med en ferie på Sicilien?

>> Læs mere om rejser til Sicilien her

Syditalien er for mange Italiensentusiaster ”det ægte Italien”, det Italien som vi alle drømmer om. Mange byer og landsbyer ligger stadig næsten urørte hen og præges ikke på samme måde af turisme som i Norditalien. Kultur og tradition er stærke ord for befolkningen, som tager imod besøgende med åbne arme både på restauranter og i butikker og ikke mindst på de mange charmerende og stemningsfyldte ferieboligsteder, som findes her.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Syditalien

 • Gæstebedømmelser 8,8
  Campania
  175 hoteller
  Napoli er et kulturelt højdepunkt i regionen, men en rejse til Campania er også en chance for at opleve den smukke Amalfikyst med nogle af Italiens mest idylliske kystbyer. Gå heller ikke glip af de mange historiske seværdigheder som Pompei og Pæstum.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Sicilien
  171 hoteller
  Rejs til Sicilien og oplev en unik blanding af smukke landskaber og kulturskatte. Ferien kan bruges på ren afslapning, hvor du blot nyder det gode vejr på de skønne strande, men der er også meget andet at opleve, ikke mindst i form af mad og drikke.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Sardinien
  91 hoteller
  Det siges, at man på Sardinien finder Europas smukkeste strand, nemlig Costa Smeralda, også kendt som Smaragdkysten. Her kan du udover at sole og bade også opleve øens kuperede terræn med spanske indslag og lokal, sardinsk kultur.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Apulien
  41 hoteller
  Italiens sydøstligste region, Apulien, er ikke blot kendt for sit solrige klima, men gemmer også på nogle af Italiens smukkeste strande og en perlerække af spændende byer, hvor du kan udforske seværdigheder og anerkendte kulinariske traditioner.
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Calabrien
  21 hoteller
  Calabrien omgives af Middelhavet på tre sider, og de indbydende strande er da også regionens store trækplaster. Rejs dog også til "Italiens støvlesnude" for at opleve stemningen i de charmerende rustikke byer, hvor la dolce vita stadig leves ... på klassisk vis. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,4
  Basilicata
  6 hoteller
  Det er overraskende, at flere ferierejsende endnu ikke finder vej til Basilicat. Især i betragtning af at der i denne forførende region venter naturskønne nationalparker, charmerende gamle byer, fantastiske strande og ikke mindst rige kulinariske ... traditioner. Læs mere

Populære hoteller i Syditalien

Italien, Syditalien, Sardinien, Flumini
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Campania, Sant' Agnello
9,1
Fabelagtigt
1071 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sardinien, San Pantaleo
9,7
Fabelagtigt
54 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 6 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Information om Syditalien

Her får du lidt mere baggrundsinformation om Syditalien, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din rejse. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din ferie, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om de syditalienske rejsemål og resten af Italien. God fornøjelse og god rejse!

Selvom Syditalien rummer nogle af landets mest berømte og elskede rejsemål, som for eksempel Napoli, Palermo og Amalfikysten, er det samtidigt i denne del af landet, at du har bedst chance for at opleve egne og byer helt upåvirkede af moderne turisme. Har du tidligere rejst i den nordlige del af landet, kan du heller ikke undgå at bemærke, at det sydlige Italien kulturelt har sin helt egen identitet.

Det græske Syditalien

Ligesom du i det nordligste Italien kan se en tydelig germansk kulturel indflydelse, kan du på en rejse i Syditalien til tider føler dig hensat til det græske. I oldtiden koloniserede grækerne flere øer og kystområder her, som blev vigtige handelscentre. Senere fortrængte romere nordfra ganske vist de græske kolonister, men selv derefter var der perioder med græsk indvandring. Da de osmanniske tyrkere erobrede Peloponnes i det 16. og 17. århundrede, søgte et stort antal grækere for eksempel tilflugt i Calabrien, Salento og på Sicilien.

Selv om de fleste af de græske indbyggere i Syditalien med tiden helt tog de lokale skikke og traditioner til sig og ikke længere talte græsk, findes der i dag stadig et meget lille Griko-talende mindretal i Calabrien og især i Salento. De taler et sprog, som kombinere græske og italienske elementer.

Den lette tilgængelighed til de syditalienske regioner fra både Adriaterhavet, Det Ioniske Hav og Middelhavet har op gennem historien tiltrukket mange forskellige folkeslag. Ikke bare grækere og romere, men også blandt andre spanierne, araberne og normannerne, der alle har sat deres præg på regionen. Syditalien har af samme grund  ikke mindre end 13 kultursteder optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Det er ikke blot arkitektonisk, men også kulinarisk har Syditalien med tiden har fået sin egne, særegne karakteristika. Det syditalienske køkken er netop derfor så fantastisk og en stor del af tiltrækningskraften ved denne del af landet. Mens norditalienerne elsker deres flødesovs, polenta og kødpølser, vil du på din rejse til Syditalien finde flere retter med syrlige tomatsovser, olivenolie, frisk fisk og skaldyr.

Både nord og syd har ganske vist bidraget til det klassiske italienske køkken, men mange af de retter, som vi herhjemme typisk forbinder med Italien, stammer fra den sydlige del. Det inkluderer naturligvis ikke mindst en pizza margherita, hvis røde tomater, hvide mozzarellaost og grønne basilikum repræsenterer farverne i det italienske flag. Denne klassiker blev opfundet i Napoli.

Det fattige, hjertevarme syd

Gennemsnitsindkomsten i Syditalien har i mange år haltet gevaldigt efter den i de nordlige regioner, og mange veluddannede unge syditalienere er derfor gennem årene søgt nordpå i jagten på bedre jobs. Det økonomiske gab mellem nord og syd, som allerede eksisterede da Italien blev genforenet som én stat i 1861, findes således stadig.

Selvom der også i mange andre lande end Italien er indre kulturforskelle og økonomiske skel, er forskellen alligevel slående i Støvlelandet. Italienerne lægger selv meget vægt på, hvilken del af landet de kommer fra. Fordomme lever i bedste velgående: Dem i syd har et lidt for afslappet forhold til arbejde. De snyder i skat. De er mafiosi, lyder det i nord. Omvendt siger man i syd, at nordboerne er besatte af arbejde, nærige og opblæste.

På trods af de faste stereotyper vil du hurtigt opdage, at syditalienerne også kendetegnes ved en hjertevarm gæstefrihed. De er således også kendt for en imødekommende nærhed og åbenhed, der ikke kun er forbeholdt familien, men også besøgende, der selv strækker hånden ud. Ønsker du at opleve det "ægte" Italien, er det ifølge mange kendere syden, du skal rejse til. Både på familieejede restauranter, markeder, i småbutikker og på de stemningsfyldte ferieboligsteder, har du gode muligheder for at falde i snak med de gæstfrie lokale. Også selvom der måske skal lidt håndfagter i brug for at gøre sig forståelig.

En god undskyldning for at indlade sig på en samtale med din hotelvært eller andre lokale er at bede om restaurantanbefalinger. Selvom på de mest populære rejsemål er det med lidt lokal vejledning ikke svært at finde spisesteder, hvor du får en mere autentisk oplevelse end på de mere turistede steder.

Nyd sydens sol

Mens der måske ikke altid er så meget hold i stereotyperne i virkeligheden, når det kommer til forskellen mellem befolkningen i Nord- og Syditalien, er sagen en anden, hvad angår vejr og klima. Holder du af sol og varme, er der derfor oplagt at rejse til de sydlige regioner. Hvor man i nord normalt har et gennemsnitligt europæisk vintervejr, kan du i den sydlige del nyde godt af en mildere middelhavsklima.

Midt på sommeren er det ofte så hedt, at strandene er næsten uimodståelige. Vil du gerne være mere aktiv i ferien og prioriterer du sightseeing højt, kan det anbefales at rejse til Syditalien i foråret eller det tidlige efterår, hvor det også behageligt er lunt, men køligt nok til at være aktiv. Sner ser man sjældent noget til.

Praktiske tips til din rejse

 • Hæv kontanter. I Syditalien bruger man stadig kontanter i langt højere grad end vi er vant til herhjemme og i Norditalien. Der er hæveautomater i de fleste større byer.
 • Særligt yngre personer taler ofte et udmærket engelsk, men især hvis du bevæger dig lidt væk fra alfarvej, kan du ikke forvente at kunne klare dig nemt med engelsk alene.
 • I det sydlige Italien holder man siesta, som her kaldes for "riposo". I større byer som Palermo og Napoli er det ganske vist ikke alle butikker, der stadig følger denne tradition. Mange andre steder vil du dog opleve, at der er lukket fra omkring kl. 13 til 16.
 • Offentligt transport er langsom. Tog eller bus kan være en god måde at rejse omkring på, hvis du i ro og mag vil nyde landskaber og landsbyer, som passeres. Forvent dog ikke at køreplaner følges på minuttet, ofte langt fra. Lej eventuelt en bil, hvis du foretrækker at følge dit eget tempo.

Hvad siger gæsterne i Syditalien?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 1513 anmeldelser