Tag med Escapeaway på Aktiv Ferie i Sydtyrol

Brug naturen i Sydtyrol til en aktiv ferie på solsiden

Sydtyrol er ideel for de der søger en aktiv ferie. Naturen indbyder i den grad til den aktive ferieform, hvor mulighederne for at vandre, cykle, surfe og sejle er mange. Aktiv ferie kan være surfing i Gardasøen, trekking eller en cykeltur i bjergene eller bare en spadseretur langs Ledrosøens eller Gardasøens bred.

Du kan i Sydtyrol se frem til aktiv ferie i smukke naturomgivelser, hvor søer, bjerge og hyggelige små byer danner baggrunden for en aktiv ferie, du sent vil glemme. En vandretur i de imponerende Dolomitter er en oplevelser enhver der sætter pris på aktiv ferie må unde sig selv. Her er naturen så smuk og storslået, at det helt tager pusten fra én.

Sydtyrol, også kendt som Alto Adige, er en unik region i Italien, som adskiller sig meget fra det, de fleste umiddelbart tænker på, når de tænker ”ferie i Italien”. Regionen er kendetegnet af de majestætiske dolomitter, og frodige, grønne dale overstået med charmerende træhuse bygget i den karakteristiske tyroler-stil, som også kendes fra Østrig og Schweiz. Her er storslået og hyggeligt på en gang – og holder du af Tyskland og Østrig, vil du føle dig godt hjemme i Sydtyrol, hvor det tyske sprog er mere udbredt end det italienske.

Gardasøens klare vand breder sig over hele tre regioner: Veneto, Lombardiet og Sydtyrol. Fra Sydtyrol er den nordlige del af Gardasøen let tilgængelig, hvor der er mulighed for at dyrke mange former for vandsport og sejlads, samt for at nyde de smukke omgivelser i almindelighed.

Mange måder at holde aktiv ferie på i Sydtyrol

Sydtyrol er ideel for de, der søger en aktiv ferie. Naturen indbyder i den grad til den aktive ferieform, hvor mulighederne for at vandre, cykle, surfe og sejle er mange. Aktiv ferie kan være surfing i Gardasøen, trekking eller en cykeltur i bjergene eller bare en spadseretur langs Ledrosøens eller Gardasøens bred.

Du kan i Sydtyrol se frem til aktiv ferie i smukke naturomgivelser, hvor søer, bjerge og hyggelige små byer danner baggrunden for en aktiv ferie, du sent vil glemme. En vandretur i de imponerende Dolomitter er en oplevelser enhver der sætter pris på aktiv ferie må unde sig selv. Her er naturen så smuk og storslået, at det helt tager pusten fra én.

Vandreferie i Sydtyrol

Den kendte arkitekt Le Corbusier har endda omtalt Dolomitterne som ”verdens fineste eksempel på naturens egen arkitektur,” og når man vandrer i de naturskønne dale mellem de dramatiske bjergtinder er det svært ikke at give ham ret.

At vandre i Dolomitterne er faktisk noget for alle – det drejer sig blot om planlægning og om at fastsætte sit ambitionsniveau. Du kan få udfordringer, så det siger spar to, hvis du beslutter dig for at bestige Cadini-bjerget til fods (en gåtur på 8 timer eller mere), men du kan også opleve Dolomitternes unikke skønhed under mere afslappede former. Hele familien vil holde af at vandre på de behagelige stier på Pian Dei Buoi-plateauet. Overvej også den klassiske vandrerute til de ikoniske ”Tre toppe” (Tre Cime), som er blevet symbol på Dolomitternes status som UNESCO-verdensarv. Det er en rute af medium sværhedsgrad, som tager 4-5 timer.

I det frodige og smukke landbrugsområde Foiana/Völlan er der lagt op til skønne og behagelige vandreture. Du kan for eksempel prøve ”Kastanje-ruten”, som er en let tur på ca. 2 km. Der er ti informations-stationer langs med ruten, hvor du kan lære alt om kastanjer – historie, brug, videnskab, trivia med mere. Rutens begyndelse i Foiana kan identificeres langvejs fra: Der står nemlig en stor træskulptur, som forestiller en kastanje i sin naturlige skal med pigge.

Det gælder generelt, at uanset, hvor i Sydtyrol, du holder ferie, vil du næsten ikke kunne lade være med at udforske de smukke omgivelser omkring dig til fods. Så vandring vil i de fleste tilfælde blive en helt naturlig del af dit ophold, uanset, om du planlægger at følge bestemte ruter, eller om du blot vil nyde naturens fred og de hyggelige byer.

Cykelferie med mountainbike i Sydtyrol

Hvis du tager din mountainbike med til Sydtyrol, eller lejer en mountainbike under ferien, venter der dig storslåede oplevelser på to hjul. Regionen rummer masser af udfordringer i bjergene for den, der ikke er bange for stigninger med mere, men du vil også blive belønnet med et tæt møde med en fantastisk natur og panoramaudsigter af uhørt skønhed. Det er ikke uden grund, at cykelentusiaster på alle niveauer igen og igen drages mod Sydtyrol. Her venter nemlig over 600 km. varierede ruter til cykel og mountainbike.

For en entuasiastisk mountainbiker i god form vil det lyde tillokkende, at flere af dem er transalpine ruter med de karakteristiska, der gør, at du virkelig får det optimale ud af at køre mountainbike: Klipper, stigninger og småsten i et omfang, så du aldrig keder dig. Et meget naturskønt sted at udforske på mountainbike er Val Gardena i Dolomitterne, hvor du kan komme rundt i alle afkroge af den smukke dal, når du bevæger dig på dine to terrængående hjul.

Cykelferie for hele familien i Sydtyrol

Du behøver dog ikke have et ønske om at bumle rundt på en mountainbike i fuld fart for at få noget af det bedste ud af en cykelferie i Sydtyrol. Du kan også nyde lange cykelruter i panoramiske omgivelser, hvor du kun vil møde helt ubetydelige stigninger undervejs. Vil I af sted sammen hele familien, og vil I cykle under ferien eller tage på cykelture sammen fra tid til anden under jeres ophold, kan I godt glæde jer. Der er mange steder i Sydtyrol, hvor I i jeres eget tempo kan opleve naturen fra cykelsadlerne, og undervejs stoppe og udforske slotsruiner og bade i naturlige søer. Der er garanti for gode oplevelser!

En god og behagelig rute, som kan følges helt eller delvist af selv de mindste cyklister, er den 61 km. lange cykelrute gennem den storslåede dal Val Pusteria (Pustertal). Den fører fra Rio di Pusteria/Mühlbach til San Candido/Innichen. Her er den samlede stigning på hele ruten kun 400 meter, og der er 14 servicestationer undervejs, hvor cykler kan lejes eller repareres.

Skiferie i Sydtyrol

I Sydtyrol kan du både dyrke langrend, alpint skiløb og snowboarding. Der er lagt op til mange timers sjov på de hvide pister i bjergregionen, som byder på kilometer og atter kilometer af bakker egnet til skiløb – hvor langt hovedparten af dem befinder sig i over 1.500 meters højde. Sydtyrols klart største ski-område er Dolomiti Superski. Dette imponerende ski-univers, midt i den vilde natur i et af verdens smukkeste vinterlandskaber, samler flere skiområder under samme skipas. Der er tale om 12 områder i alt i Dolomitterne, hvor skiløberne får mulighed for at afprøve over 1200 km pister inden for Sydtyrol.

Området strækker sig over 50 bjergbyer og er udstyret med mere end 400 lifte. Her i denne drøm af et bjergområde kan hele familien få en skøn skiferie, hvor I hver dag kan fryde jer over at kunne prøve nye pister. Hvis det er mulighed for langrend, I søger, er der optimale betingelser for denne behagelige sportsgren i for eksempel Val Pusteria, hvor eventyrlandskaberne i den romantiske Val Fiscalina hører til de mest mindeværdige oplevelser. Her kan I følge spektakulære langrendsruter på 6 eller 9 km.

>>> Se også vores side med alle rejser til Sydtyrol her

>> Læs mere om aktiv ferie