Rejser til Alba di Canazei

Oplev Dolomitternes pragt

Alba di Canazei er et meget populær destination, specielt i vinterhalvåret, hvor stemningen er helt i top, og de gode skiforhold passer til hele familien. Men også i årets anden halvdel, sommeren, kan du nyde det skønne bjergliv her.

Alba er en lille by i Val di Fassa og er en del af det område, som generelt omtales som Canazei. De 3 byer i dette område er Campitello, Canazei og så Alba, og de ligger alle indenfor en radius af 4,3 km. Det tager kun omkring 6 min. at køre fra Alba til Campitello, og undervejs passerer du Canazei.

Byen er både populær som sommer- og vinterdestination pga. den smukke beliggenhed, og i praksis er Alba en lang samling huse, og domineret af gasthofs (vi er jo i Sydtyrol) og hoteller langs hovedvejen. Byen er gearet til et stort rykind om vinteren, og generelt fungerer både lifte, busser og andet offentligt ret godt her. Fra Alba er der kun 1,5km med skibus til det enorme skiområde Dolomiti Superski, hvor du finder udfordringer af enhver art.

Kort over Alba di Canazei i Sydtyrol

Klik på kortet herunder og se hvad vi kan tilbyde, når du skal på ferie i Alba ved Canazei. Du kan zoome ind og ud på kortet og se ferieboliger og hoteller, samt afstand til andre steder i nærheden. 

De vidunderlige skiområder

Alle 3 områder har deres egen hovedlift og skiområde, og Alba er også for nylig blevet forbundet med Campitello og Canazei i terrænet. Det lokale skiområde ved Alba og Pozza hedder Ciampac, og når helt op i 2.800 meters højde. Det er ideelt til børn og nybegyndere. Alba skiområdet ligger højt og er dermed snesikkert, men er ikke så svært et område. Fra Alba er der forbindelse til Sella Ronda, som er en populær rundtur rundt om Sella-massivet, som inkluderer 26 kilometers skiløb og 14 kilometer i lift.

Der er flere sommeraktiviteter

Som nævnt kan du også holde ferie her i sommerhalvåret, hvor du kan nyde den blå himmel, som står godt til den grønne natur. Tænk at have tilgang til 2.240 km natur, og et bredt udvalg af forskellige aktiviteter. Det er ikke så sært, at netop Val di Fassa er et populært rejsemål året rundt. 

Du kan klatre, fiske, ride, spille golf, tennis, squash, skyde med bue og pil, skøjte, trekke og cykle med mountainbike, benytte de mange fitness-spor og Nordic Walking op til toppen af Catinaccio, Roda de Vael, Sassolungo, Sella og Marmolada, som er Dolomitternes dronning. Hvis du ikke vil udforske området på egen hånd, kan du hyre en lokal guide, som professionelt og passioneret følger med på dine ture. Der er kurser for børn mellem 7-14 år, hvilket kan være en god information, hvis du rejser med den yngre generation. En anden sportsgren som bliver mere og mere populær er tandem paragliding, og netop her kan du prøve det med instruktører fra Icarus Flying Team School. 

Transport

Der er gratis skibusser til Canazei, inkluderet i liftkortet, og turen tager få minutter, og så er der tilmed adgang til området Belvedere ved Canazei. Skibusserne kører til og fra Alba konstant i de lyse timer, så misser du den ene, er det bare at stille sig og vente til den næste dukker op.

Nærmeste lufthavn er Bolzano, men de fleste vælger at flyve til Innsbruck og så selv køre de sidste knapt 150 km til Alba. Et andet alternativ er Venedigs lufthavne, enten Marco Polo (175 km) eller Treviso (150 km). Vælger du at køre selv, er der ca. 1.300 km fra Danmark til Alba, som ligger i den allernordligste del af Italien.

Skøn stemning i Alba

Der findes et godt udvalg af både forretninger, barer og restauranter i selve Alba, ligesom der findes skøjtehal. Der er knap så hektisk her, sammenlignet med Canazei, men meget hyggeligt og der er rigtig mange, som hvert år vender tilbage til Alba af netop denne grund. Vil du have "lidt mere af det hele" er det bare om at rykke ind til Canazei. En lille smuttur på 30km bringer dig desuden til Bressanone, som er en hyggelig by, der ikke er lige så turistpræget, og hvor du kan mærke den særlige stemning i dette grænseland mellem Østrig og Italien. Desuden er Ortisei også et besøg værd, hvis du vil opleve en ægte tyrolerlandsby.

Læs også mere om

Skiferie i Canazei
Skiferie i Italien
Skiferie i Cervinia
Ferie i Dolomitterne

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Alba di Canazei