Rejser til Bolzano

I Bolzano kan du leve det søde liv med restauranter og caféer, shopping i flotte modebutikker, traditionsrige festivaler og markeder, samt ikke mindst ture i den flotte natur, som omgiver byen. Book din rejse til Bolzano i dag!

Den norditalienske by Bolzano placerer sig år efter år i toppen af listerne over de italienske byer, hvor man lever bedst. Her kan du leve det søde liv med restaurant- og caféliv, shopping i flotte modebutikker, traditionsrige festivaler og markeder, samt ikke mindst ture i den flotte natur, som omgiver Sydtyrols største by. 

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Bolzano og andre rejsemål i regionen hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Østrig og Italien mødes i Bolzano

Bolzano ligger omkring 80 km nordøst for Gardasøen i den sydlige ende af Val d'Adige, hvor floderne Talvera, Isarco og Adige løber sammen. Af byens godt 100.000 indbyggere taler omkring en fjerdedel tysk. Bolzano, eller 'Bozen' på tysk, var nemlig en del af dobbeltmonarkiet Østrig-Ungarn helt frem til slutningen af 1. verdenskrig. Derefter blev den på dette tidspunkt primært tysktalende by indlemmet i Italien, og gradvist ændrede befolkningens sammensætning sig, så flertallet i dag taler italiensk.

Er man opmærksom på forhistorien, fornemmer man dog stadig tydeligt den unikke sammenblanding af østrigsk og italiensk kultur i Bolzano. Officielt kommer det blandt andet til udtryk ved, at offentlig ansatte i provinsen skal beherske både tysk og italiensk.

Hvis du rejser til Bolzano og tager en spadseretur rundt i byen, vil du nok på et tidspunkt ende på den store, smukke plads, hvor det store julmarked i Bolzano hvert år afholdes. Pladsen er opkaldet efter en tysk digter, Walther Von der Vogelweide (1170 - 1230), og ikke, som det er normalt, efter en kendt italiensk personlighed. Byen italienske islæt kommer dog også her tydeligt til udstryk ved livet på de mange fortovscafér rundt langs kanten af det, der engang var en vinmark. Her kan du sidde og nyde solens varme eller udsigten til byens vartegn, den sengotisk katedral. 

Natur, kultur og shopping

Rejser du til Bolzano, har du også et godt udgangspunkt for at udforske resten af Sydtyrol, regionen der i Italien kendes som Alto Adige. Allerede i byens nordlige udkant kan du for eksempel besøge det charmerende Castel Marecci, der ligger omgivet af vinmarker. Vinslottet, der stammer fra det 13. århundrede, bruges i dag til kongresser og kulturelle begivenheder i byen. Et par kilometer længere mod nord ligger det ligeledes betagende Castel Roncolo, der emmer af middelalderstemning. Slottet er et af de mest besøgte i regionen, og er du heldig, kan du her opleve koncerter eller prøvesmagninger af retter fra middelalderen.

Bolzano er i det hele taget et godt rejsemål for dig, som sætter pris på kulinariske oplevelser i ferien. Det kulturelle miks i Bolzano af Østrien og Italien gør sig naturligvis også gældende i det lokale køkken. Bliv derfor ikke overrasket, hvis der er klassiske lombardiske retter som ossobuco, men også østriske yndlinge som knödel og gröstl på én og samme menu.

Vil du have et godt overblik over Bolzano? Så bør du tage en tur med svævebanen, en af verdens første, op til den lille landsby, Colle, der ligger i 1.200 meters højde. Heroppe fra har du en formidabel udsigt over byen og dalen. Tager du i stedet svævebanen op på bjerget Ritten nord for byen, venter der dig udover en ligeledes storslået udsigt et særpræget landskab af jordpyramider. De er resultatet af årtusinders erosion af den løse jord i morænebakkerne.

Bliver du nede i selve Bolzano, er der også meget at se. Der er blandt andet adskillige interessante museer i byen. På Museumstraße 43 i den gamle bydel kan du for eksempel på Museo Archeologico dell'Alto Adige komme ansigt til ansigt med det berømte over 5.300 år gamle ismumie Ötzi. Sæt dog også god tid af til blot at slentre en tur blandt de mange indbydende tøjbutikker og bagerforretninger på handelsgaden Via dei Portici.

Afslutningsvis skal man naturligvis også nævne byens berømte julemarked. En rejse til Bolzano i julemåneden er således en oplagt mulighed for at komme i det rette humør med et besøg på Piazza Walther Von der Vogelweide, hvor talrige boder hvert år tiltrækker julehandlende fra nær og fjern.

Sådan booker du en rejse til Bolzano med Escapeaway

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Bolzano med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Bressanone
>> Læs også om Agriturismo i Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bolzano