Rejser til Campitello di Fassa

Noget for alle i Campitello di Fassa

I Campitello di Fassa er der skønt skiløb i snesikre omgivelser med adgang ikke bare til Canazei men til hele Dolomiti Superski. Selv om sommeren et det et vidunderligt sted for alle aldersklasser, med smuk natur og spændende aktiviteter.

I Campitello di Fassa finder du herligt skiløb på alle niveauer i snesikre omgivelser. Området og Dolomiti Superski giver dig mulighed for at komme vidt omkring: Den ene dag kan du prøve bjergene i Arraba, og den anden dag i Canazei. Perfekt til dig som elsker skiløb, ganske enkelt. 

Kort over Campitello di Fassa i Piemonte, Italien:

Skiområdet Dolomiti Superski

Campitello og Canazei hører til de mest kendte skiområder i Italien, og begge er meget populære blandt skandinaviske skiløbere. Skiområdet er en del af Dolomiti Superski og desuden en del af den berømte Sella Ronda-skitur. Med et liftkort til Dolomiti Superski har du adgang til mere end 1.220 km. meget varierede pister i et fantastisk smukt og imponerende bjerglandskab. Der ligger 12 byer inden for områdets grænser, og 464 skilifte står klar til at løfte dig og dit skiudstyr op i højderne. Muligheder kommer du med andre ord ikke til at mangle, uanset hvilken form for skiløb, du ønsker at opleve og uanset om du er nybegynder eller ekspert.

Sella Ronda er en af de mest kendte skiruter i Italien. Der er tale om en meget flot rute, der løber rundt om Sella-bjergkæden. Ruten kan sagtens gennemføres i løbet af en enkelt dag.

>> Information om skiferie i Italien

Noget for enhver smag

Canazei ligger i 1.460 meters højde og Campitello i 1.440 meters højde, og skiterrænet når helt op til 2.681 meters højde. Der er, på grund af det enorme område, noget for enhver smag og ethvert niveau. Det er også værd at fremhæve, at skibusserne kører ofte og er inkluderet i liftkortet, så hvis du slutter  i Canazei eller Alba er ikke noget problem. Området er altså blandt andet kendetegnet af, at du her kan holde en nem og komfortabel skiferie med mange valgmuligheder og en høj grad af fleksibilitet.

Snesikkerhed er en vigtig faktor

Det er et meget snesikkert område, ikke mindst på grund af de mange snekanoner. Fra toppen af Belvedere er der en meget lang nedkørsel til Arabba, hvorfra du kan komme til Corvara. Modsat kan du også tage mod Campitello og videre over Passo Sella til Val Gardena.

Nyd sommerens dufte og skønhed

Men det er naturligvis ikke blot om vinteren du kan tage til Campitello, og området lokker faktisk mange eventyrlystne gæster til i sommerhalvåret. Her er der fokus på at vandre på udfordrende stier, cykle, klatre og fiske - ja og så meget, meget mere. Selv barfods-vandring er populært, ligesom "fly line" hvor du kommer en anelse op fra jorden. Om sommeren kan du købe et kort, som hedder Vald di Fassa Card, hvor du får flere forskellige rabatter, reducerede priser og gratis entré til en del seværdigheder. 

Folkeligt og traditionelt

Campitello di Fassa er en traditionel, sydtyrolsk landsby, og i dalen Val di Fassa tales der hovedsageligt italiensk. Dalen er kendt for de gamle håndværk og traditioner, som her lever i bedste velgående, hvilket kan ses i butikkerne: Her ses smukke træskærearbejder og kniplinger side om side med traditionelt producerede potter og pander. I Campitello di Fassa kommer du ikke til at føle, at du befinder dig på et tilfældigt skisportssted hvor som helst i verden. Her mærker du den lokale kultur, både hvad angår mad, arkitektur, håndværk og stemning, og på den måde får du ikke kun dejlige skioplevelser, men også autentiske, kulturelle oplevelser med hjem i kufferten.

Landsbyen gør sig godt og er charmerende både sommer og vinter. Også om sommeren er der som nævnt masser af udendørs aktiviteter, du kan give dig i kast med i Fassadalen.

Transport

Til Campitello ankommer du enten med fly til Venedig (3½ times kørsel) eller Milano Malpensa (4½ times kørsel), alternativt Milano Linato (4½ times kørsel) eller med bil fra Brennermotorvejen til Ora, op gennem Cavalese og Predazzo igennem Fassadalen. Medbring snekæder.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Campitello di Fassa