Rejser til Dolomitterne

Velkommen til Dolomitterne - De åbne Alper

Tag med Escapeaway på en skøn ferie i Dolomitterne i det nordlige Italien. Et dejligt område med sol, sne og dramatiske landskaber, som lefler for sanserne.

Du møder Dolomitterne som det første i Italien, når du kommer i bil fra Skandinavien. Hold en aktiv ferie eller blot et bjergtagende stop på vej længere sydpå. Du vil ikke fortryde et ophold i bjergkæden, der får meget ros for at være lys, åben og lettilgængelig.

Bjergkæden ligger i det nordlige Italien i regionerna Trentino-Alto-Adige  (provinsen Sydtyrol) og Veneto, og er en del af det massive bjergkompleks, som vi kender som Alperne, og faktisk kan specificere helt ned til at hedde 'De Sydlige Kalkalper". Dette område ligger cirka 3 1/2 times bilkørsel fra München, 4 timers kørsel fra Milano og cirka 1 1/2 time fra Venedig. Turister, som ønsker at rejse til Dolomitterne, har mulighed for at lande i den internationale lufthavn i Milano eller i Münchens lufthavn og foretage den resterende strækning i bil eller med tog. Bjergarten i området kaldes for dolomit, og den brydes og forhandles som 'dolomitkalk'. I sin tid kaldte man bjergkæden for Monti Pallidi de blege bjerge, men den fik senere hen sit navn Dolomitterne efter den franske geolog Deodat de Dolomieu, der var først med sin beskrivelse af bjergarten.

Da Dolomitterne er en slags underbjerge til Alperne, er afgrænsningen ikke helt præcis, men sikkert er, at her har vi at gøre med et område, som er særligt populært blandt Skandinaver. Her findes flere end 20 bjergtoppe på over 3.000 meter, og placeringen på sydsiden af Alperne, med varme vinde fra syd, gør Dolomitterne til et stort hit både sommer og vinter, pga. de mange soltimer.

Hos Escapeaway kan vi tilbyde mange ferieboliger i Dolomitterne, både sommer og vinter. Klik på kortet over Dolomitterne herunder, og zoom ind på de områder, du vil undersøge. Her kan du finde både lækre hoteller og simple ferielejligheder - alt håndplukket og udvalgt at Escapeaways rejseeksperter. Her kan du finde det perfekte udgangspunkt for en vandreferie, skiferie, eller måske et roadtrip i disse fantastiske bjerge?

Skiferie i Dolomitterne

Dolomitterne består således af mange høje bjerge, hvoraf det højeste er Marmolada med sine 3342 meter over havet. Netop dette bjerg huser den eneste tilbageværende gletsjer i området, Marmolada-gletsjeren, hvor man kan stå på ski året rundt, og som kan redde skiferien på selv de meste snefattige år. Blandt skiløbere er området mest kendt for det enorme skiområde, Dolomiti Superski, og for ski-rundturen Sella Ronda.

>> Læs mere om skiferie i Italien her

Aktiv ferie med stort A

Dolomitterne er et yndet turistmål med sine mange udbud af aktiv ferie som trekking, rafting, klatring, ridning, golf og ikke mindst skiløb. Her finder man blandt andet flere kendte skidestinationer som fx:

Der er også et stort udbud af vandreruter som man også kan tage med guide.

Lettilgængelige bjerge

De mange stier og veje, der omkranser bjergene, gør det let at besøge de forskellige områder i Dolomitterne hvad enten det er i bil, på cykel, til hest eller til fods. Her finder man imponerende udkigspunkter, smukke søer og landskaber samt små charmerende bjergbyer. Bjergkæden er som regel dækket af sne, men ved foden af bjergene kan temperaturen godt snige sig op til et mere behageligt punkt i sommermånederne.

Vejret i Dolomitterne er som regel meget behageligt i sommermånederne og meget omskifteligt om vinteren. Dolomitternes sommermåneder strækker sig fra juni til september, og er karakteriseret ved varme temperaturer og lyse dage - dog kan det til tider blæse ret kraftigt op. Om vinteren - fra december til marts - er der meget koldt, og landskabet er som regel dækket af sne.

Bjergene er omsluttet af adskillige veje og stier, som giver besøgende let adgang fra ét område til et andet. Således kan turister besøge alle de vigtigste områder i bil eller til fods. Det er nemt at finde rundt og følge de enkelte stier.

Mange turister i Venedig vælger at slå et smut forbi Dolomitterne, da afstanden er overkommelig. Dette er en opfordring til de turister, som ellers havde tænkt sig at blive i Venedig. Turen er kort så sørg for også for at opleve Dolomitterne. Der arrangeres specialture fra Venedig til Dolomitterne hver eneste uge, så der er ingen undskyldninger for at lade være.

Dolomitterne går for at være den smukkeste og mest interessante bjergkæde i Europa. Bjergene byder på imponerende udkigsposter, fascinerende søer i smukke farver og billedskønne landsbyer. På grund af beliggenheden er bjergene som regel sneklædte. Ved foden kan temperaturen dog være behagelig i sommermånederne såvel som i starten af foråret og slutningen af efteråret.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Dolomitterne

Populære hoteller i Dolomitterne

Italien, Norditalien, Trentino-Sydtyrol, Canazei
8,8
Meget godt
1259 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 180 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Norditalien, Trentino-Sydtyrol, Madonna di Campiglio
9,6
Fabelagtigt
285 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 162 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Norditalien, Trentino-Sydtyrol, Völs am Schlern
9,7
Fabelagtigt
259 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 167 km
  • Nærmeste golfklub: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Dolomitterne?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 54 anmeldelser