Rejser til Eisacktal

En rejse til Eisacktal, der på italiensk kendes som Valle Isarco, er en chance for at stifte bekendtskab med en af Italiens smukkeste regioner, Sydtyrol, med utallige muligheder for at få en aktiv ferie. Book din rejse til Eisacktal med Escapeaway i dag!

Eisacktal er navnet på den dal i Sydtyrol, der strækker sig fra Franzensfeste i nord til  Waidbrucki syd. Det er ikke et navn, som mange danskere umiddelbart vil nikke genkendende til, selvom mange af os nok har kørt gennem den ad Brenner-motorvejen på vej mod for eksempel Gardasøen. Det er dog faktisk en skam blot at suse hurtigt gennem dalen, selvom Italiens mange andre fristede rejsemål længere sydpå trækker. Eisacktal og resten af Sydtyrol, der er den sydlige, italienske del af Tyrol, er således med rette kendt som en af landets smukkeste regioner, ikke mindst takket være de spektakulære bjerglandskaber, der inkluderer de imponerende Dolomitter.

Dalen med de mange stier

Områdets talrige vandrestier, der gør det muligt at udforske de dybe skove, frodige dale og imponerende bjerge, tiltrækker i sommerhalvåret mange entusiastiske vandrere til Eisacktal. Det er da heller ikke uden grund, at dalen også er kendt som "The Valley of trails". Der findes blandt andet 33 afmærkede cirkulære vandrestier med udfordringer for næsten alle niveauer. Særligt stierne nede i dalen, der fører forbi historiske borge, vinmarker og frugtplantager, er oplagte for dig, der rejser med familien.

Har du appetit på mere fysiske udfordringer, er der både i Eisacktal og de tilstødende dale også masser af ruter, hvor du nok skal få sved på panden og blive belønnet med fantastiske udsigter. Ruten "Sieben-Seen-Runde" i Ridanna/Ridnauntal dalen, fører for eksempel erfarne vandrere i god form helt op i det højalpine terræn.

Holder du af ferier, der bruges ude i den friske luft på fredfyldte vandreture gennem blomstrende enge op til krystalklare bjergsøer, eller vil du eventuelt vil prøve kræfter med rafting og canyoning, er Eisacktal med andre ord et ideelt rejsemål. Der er desuden talrige bjerghytter og refugier i området til at servicere vandrere, der drager på opdagelse i bjergene. Her kan du ikke blot søge læ, hvis vejret skifter, men ofte også stifte bekendtskab med Sydtyrols mest traditionelle retter såsom Speckknödel og Apfelstrudel.

Tilsvarende forvandler dalen sig til lidt af et vinterparadis, når bjergene er dækket af sne, der indbyder til ferier brugt på både alpinski og langrend. Der er således flere anerkendte, familievenlige skiområder at vælge mellem, blandt andet ved Monte Cavallo (Rosskopf på tysk).

Kulturmøde i Valle Isarco

En rejse til Eisacktal er dog ikke blot en chance for at nyde en ferie med storslåede naturoplevelser. Dette er også en region, som blandt andet på grund af sin specielle forhistorie, byder på mange unikke kulturoplevelser, hvor blandt andet gastronomien afspejler mødet mellem Østrig og Italien. Dalen, der på italiensk kendes som Valle Isarco, gemmer således på adskillige yderst charmerende middelalderbyer som Vipiteno (Sterzing), Bressanone (Brixen) og Chiusa (Klausen), der året rundt summer af liv.

De to sidstnævnte byer skiller sig lidt ud fra resten af Eisacktal, idet dalens italienske mindretal er koncentreret her. I Eisacktal taler det store flertal således tysk som modersmål. Fælles for de tre hovedbyer i dalen er de charmerende, middelalderlige bymidter, der udover noget af Alpernes smukkeste barokarkitektur, byder på et bredt udvalg af butikker og spisesteder.

Sådan booker du en rejse til Eisacktal

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Eisacktal, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Eisacktal, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Eisacktal