Rejser til Ledrosøen

Ledrosøen ligger smukt i bjergene vest for Gardasøen i 600 meters højde, og blot ca. et kvarters kørsel fra Riva del Garda, som er den nordligste af Gardasøens berømte byer.

Forholdsvis ukendt

På trods af den store mængde turister, som færdes i området, er Ledrosøen endnu forholdsvis ukendt, hvilket er et absolut plus, for de der søger fred og ro i naturskønne omgivelser, og samtidig er søen et oplagt feriested for familier med børn, idet der bydes på mange hyggelige vandsportsaktiviteter. Fiskeri er også en mulighed, lige som man selvfølgelig kan bade fra de forskellige strande.

Søens historie

Der ligger flere små byer rundt om søen, som også har sit eget museum ”Museo delle Palafitte” i byen Molina di Ledro. Museet viser en udstilling om søens forhistorie - en historie som blev opdaget ved et tilfælde i 1929.

På det tidspunkt byggede man det store kraftværk i Riva del Garda, som drives af vand, der gennem turbiner føres fra Ledrosøen ned til Gardasøen. Vandstanden faldt pga. manglende nedbør så meget, at de helt usædvanlige bosættelser på pæle i Ledrosøen dukkede op. I dag har man genopført flere af de små stråhytter, således at man kan danne sig et bedre indtryk af fortidens levevis.

Ture i området

Ledrosøen er også et oplagt udgangspunkt for spændende ture i området. Dels ligger der mange små hyggelige byer på de ”blinde” veje i bjergene, dels er der mange vandrestier, lige som området er en sand legeplads for mountainbikes og motorcykler. Et ganske særligt område i den forbindelse er Tremalzo, hvorfra man kan komme over bjergene og ned til Gardasøen via Tremosine, som ubetinget er et af de smukkeste steder ved Gardasøen, og som har fået tilnavnet ”Gardasøens Balkon” pga. den fantastiske udsigt.

Turforslag:

- Tur 1: En spændende heldagstur med bil kan f. eks. gå gennem Ampoladalen til Storo. Derfra forbi Idrosøen, hvor I drejer fra og kører op i bjergene mod Gardasøen og den opdæmmede Valvestinosø. Det er en utrolig smuk tur, som ender i Gargnano ved Gardasøen efter et par timers kørsel på gode men til tider meget smalle veje. Herfra er der ca. 1 times kørsel tilbage til Ledrosøen langs den spændende kystvej langs Gardasøen. Hvis tiden tillader det, bør der gøres stop i den lille by Campione. I drejer fra i en af de mange tunneller, og kommer til en lille by som tidligere husede et stort bomuldsspinderi med tilhørende arbejderboliger. Byen lå øde hen i mange år, men i dag har den fået en renæssance, som opholdssted for de mange windsurfer-turister, som tidligere parkerede på alt hvad der kunne minde om parkeringspladser langs søen.

- Tur 2: En anden heldagstur kan gå mod nord. I kører ned mod Riva del Garda, og derfra mod nord forbi Tennosøen, videre til Fiavè og derfra fortsættes op over bjergene mod Tione. I Tione kan I vælge at køre mod nord mod Madonna de Campiglio det berømte skisportssted i Dolomitterne, og undervejs kan I gøre stop i Génovadalen og spadsere ind til det imponerende vandfald Cascata di Nardis. Alternativt kan I dreje til højre mod Sténico når I kommer til landevejen, men kort efter drejer I til venstre over floden mod Rágoli, hvor I fortsætter mod øst ad den gamle og meget smukke vej mod Sténico.
Undervejs passerer I nogle spændende klippeformationer, hvor der ofte vil være bjergklatrere helt tæt på vejen. Inden I når Sténico, passerer i et mindre men meget imponerende vandfald. I Sténico kan I dreje mod nord til den spændende Molvenosø, som med rette er blevet et velbesøgt udflugtsmål, også for italienere. Fra søen har I en storslået udsigt mod bagsiden af Dolomitterne. I kan køre samme vej tilbage, og dreje fra mod Vezzano og Trento. Når I kommer landevejen som forbinder Riva del Garda og Trento, bør I dreje til venstre, og gøre stop ved det lille slot Castel Toblino, hvor I kan drikke kaffe, eller spise middag på slottet. Turen hjem bør gå via Calavino, Lasino, Cavédine og Drena, hvor I kan gøre stop og se det imponerende slot, hvorfra der er udsigt ned mod Gardasøen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller ved Ledrosøen

Hvad siger gæsterne ved Ledrosøen?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 21 anmeldelser