Museo delle Palafitte

Pælehyttemuseum

På Ledrosøens østlige kyst blev der i efteråret 1929 gjort et spændende fund. Rester af en landsby af pælehytter, der formodes at stamme tilbage fra bronzealderen, så dagens lys. Fundet blev gjort ved en tilfældighed, kan man sige.

Største fund af pælehytter

Man var nemlig ved at sænke Ledrosøens niveau i forbindelse med konstruktionen af et vandkraftværk i Riva del Garda ved Gardasøen, da der pludselig dukkede mere end 10.000 pæle op af vandet. Dette skulle vise sig at være et af Europas vigtigste og største fund i pælehytte-regi. Efter grundig gennemsøgning af et område på over 4.500 kvm, der varede flere årtier, har man fundet blandt andet, hvad der forventes at have været gulv i en hytte og flere forskellige hverdagsredsskaber.

Museum med aktiviteter

I løbet af 1970’erne byggede man pælehyttemuseet, som i dag viser, hvordan pælehyttebygningerne så ud, hvordan de blev brugt og hvilke redskaber, madvarer og beklædning, indbyggerne gjorde brug af. Her er også mini-modeller af pælehytterne og forskellige aktiviteter for såvel voksne som børn, fx bueskydning, vævning og madlavning!

Skulle man have lyst til at fordybe sig i en flere tusinde år gammel og helt særlig verden, skal man bestemt aflægge dette museum et besøg!

Priser (år 2012): 3,50 euro (børn under 6 år gratis)

Åbningstider:
marts-juni fra kl 9.00 – 17.00 tirsdag – søndag;
juli-august fra kl. 10.00 – 18.00 alle dage

Adressen er:
Via Lungolago, 1 - 38060 Molina di Ledro (TN)
http://www.palafitteledro.it