Rejser til Ortisei

Smukt placeret mellem grønne bakker og dramatiske klippevægge

Tag med Escapeaway på skiferie i Ortisei og få en ferie efter dit valg. Vi leverer et udvalg af håndplukkede ferieboliger til dig, og du sørger selv for transporten.

Ortisei hænger sammen med St. Ulrich, og ligger utroligt smukt i en grøn dal omgivet af stejle bakker, som pludselig går over i nogle af Dolomitternes mest dramatiske klippevægge. Her kan du komme helt ned i gear og nyde ægte bjergstemning i en charmerende Tyrolerlandsby, som i sig selv ligger i en højde på 1.236 meter over havet, hvilket giver relativt korte lift-ture og høj snesikkerhed.

Når man medregner småbyerne Bulla og Oltretorrente kan Ortisei svinge sig op på godt 6.000 indbyggere, og det er dermed klart den største by i dalen, og også det naturlige midtpunkt for handel og natteliv. Byen har næsten lige så mange gæstesenge, så når højsæsonen kører, fordobles indbyggertallet, og samlet kaster det ca. 750.000 gæsteovernatninger af sig om året.

Kort over Ortisei og St. Ulrich i Dolomitterne

Hvis du vil på skiferie i Ortisei, så tag et kig på kortet herunder, som giver et fint overblik over området. Her kan du også se, hvad vi kan tilbyde af ferielejligheder og hoteller i området, og klikker du og zoomer ud, kan du se udvalget for hele Val Gardena, og sågar for hele Superski Dolomiti, som Ortisei naturligvis er en del af.

Skipister i Ortisei

Pisterne i Val Gardena er generelt velegnede til alle typer skiløbere. Det gælder både meget krævende pister til erfarne skiløbere, komfortable og brede "boulevarder" og nemme pister for begyndere. De 175 km velplejede pister i området, betjenes af mere end 80 lifte, og hvis det ikke er nok, kan du nemt hoppe til flere områder i Superski Dolomiti, som byder på over 1.200km skiløb.

Et særligt højdepunkt i Ortisei er den 3 km lange Worldcup-piste "Saslong", hvor der hvert år køres skiløb på allerhøjeste niveau i FIS-regi. Her får du også en af Dolomitternes allerlængste nedfarter på hele 10,5 km velpræparerede pister fra bjergstationen "Seceda" og helt ned til landsbyen Ortisei - måske til en omgang afterski?

Flere sprog

Her er der gang i sprogforbistringen for der tales 3 sprog, tysk da vi er i Sydtyrol, italiensk fordi det er det officielle sprog og ladino, en gammel Latinsk dialekt, som har overlevet i nogle af de mest aflukkede dale i bjergene.

Hvem har bukserne på?

Der ligger en række mindre byer i Val Gardena, men Ortisei er langt den største med sine 6.500 indbyggere. Der er utroligt hyggeligt her, og byen er et eldorado for træskærere. Her er der tale om et traditionelt erhverv, og det vrimler med mænd med blå forklæder med hjemmebroderier på, og alle er træskærere. Lidt sjovt er det, at i dalen er det kvinderne "der har bukserne på", så medens kvinderne driver forretninger og hoteller, så snitter mændene i træ og besøger caféer og barer og får inspiration over et glas pærebrændevin.

Forskellige sværhedsgrader

Ortisei vil man generelt give en middelkarakter som alpinby, men dalen får topkarakterer som helhed. Pga. sit lette område og dalens svære områder, samt de ekstremt gode langrendsforhold er Ortisei perfekt for familier og grupper, hvor skiløbet er forskelligt i sværhedsgrad.

Aktivitetsmuligheder

Der er godt med restauranter, barer og caféer. Her er indendørs tennis og squash, skøjtestadion med ishockey på højeste niveau, kælkebane, indendørs svømmehal, keglebane og diskoteker.

Vejen dertil

Det er nemt at komme til Ortisei og Val Gardena, man kører ad Brennermotorvejen frem til Chiusa, hvor man drejer fra motorvejen og fortsætter lidt endnu før man drejer ind i selve dalen. Vejen plejer at være nem, men medbring for en sikkerhedsskyld snekæder.

>> Læs mere her om at tage på skiferie i Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ortisei