Rejser til Tennosøen

Malerisk sø omringet af bjerge

Et magisk bjerglandskab og det reneste søvand med skiftende turkise nuancer er ingredienserne ved Tennosøen. Her kan du vandre, bade eller mærke en stille middelalderstemning i den nærliggende landsby. Og vil du krydre med mere civilisation, så ligger Gardasøen blot ca. 10 km væk.

Gletchervand

Tennosøen er en lille bjergsø, der er opstået af et jordskred fra Monte Misone og rent gletchervand. Du finder den lidt nordvest for Gardasøen, som du faktisk kan se, hvis du besøger de gamle bjerglandsbyer Frapporta eller Canale, for heroppe er der en fantastisk udsigt over begge søer og skovdækket grønt landskab. Lago di Tenno ligger 550 m over havoverfladen og har et areal på 2,5 km². Det stilfærdige landskab kan danne ramme om en kanotur, badning eller vandring omkring søen, som tager ca. 1 time - og her kan børnene sagtens være med.

Den dybe bjergsø

Søens dybde varierer meget fra sted til sted og går helt ned til 160 meter, men man skal ikke holde sig tilbage, for her er der som regel en livredder, der holder opsyn. Søen rummer også to småøer. Den største af dem har et areal på 3000 m² og er fredet i den forstand, at fauna og flora frit får lov at udvikle sig uden menneskelig indgriben. Den anden ø ligger under vandoverfladen og kommer kun til syne, når vandstanden er lav nok. Øen kaldes Isola dell´86, da det netop var i år 1986, at den første gang kom til syne.

Tæt på Gardasøen

I nærheden finder du landsbyen Tenno med sit gamle middelalderslot Castello di Tenno, hvorfra du kan nyde et smukt panorama. Lige under slottet finder du Frapporta og Canale - to bjerglandsbyer fra år 1200 med smalle gader og stenhuse holdt oppe af stenbuer. Her finder du små restauranter og enkelte butikker. Herfra er der ikke langt til Gardasøen, hvor nærmeste by er den lidt større by Riva del Garda.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tennosøen