Rejser til Val di Fassa

Dolomitternes stolthed

Val di Fassa byder på dejlige oplevelser både vinter og sommer. Her kan du virkelig nyde det gode liv med masser af sol og lækker sne i vinterhalvåret, og naturscenerier i verdensklasse om sommeren, samt god mad - naturligvis.

Val di Fassa er i realiteten en lang dal, som strækker sig langs med bjergsiderne fra Moena i syd til Canazei i nord og er opdelt i mindre skiområder, der alle forbindes med skibus. Skiområderne er alle en del af skiområdet Dolomiti Superski, som byder på udfordringer for skiløbere på alle niveauer. Vores 3 skiferie-destinationer i den nordlige del af området, Alba, Campitello og Canazei, er forbundet med den berømte Sella Ronda-piste og her kan du stå på ski til bl.a. Val Gardena og Araba. Alternativt tilbyder vi også den lille by Penia, hvis du er på udkig efter et lidt roligere område. 

Selve dalen har faktisk ikke mere end omkring 10.000 fastboende indbyggere, men særligt om vinteren mangedobles indbyggertallet, når de mange hoteller og ferielejligheder fyldes op af gæster, som primært kommer her for det fantastiske skiløb, kombineret med høj solchance og så den der italienske måde at leve livet på.

Kort over Val di Fassa

Ved et klik på kortet herunder kommer du til en side, hvor du kan zoome ind og ud, og på den måde danne dig et indtryk af, hvad vi kan tilbyde af hoteller og ferielejligheder i Val di Fassa. Uanset hvor du bosætter dig er det nemt at komme fra sted til sted, og har du liftkort til området, er transporten inkluderet.

Et fantastisk skiområde

Pera, Pozza og Vigo di Fassa er alle halvstore skiområder, med velpræparerede pister på alle niveauer. Som en sikkerhed for sne er der her installeret en hel del snekanoner. Fra Vigo di Fassa kan du køre op til Passo Costalunga i 1.750 meters højde, hvor der er over 10 lifte at vælge imellem. Herfra kan du komme ned til pisterne ved Carezza – Nova Levante. På den anden side af Pozza di Fassa kan man komme op til Passo San Pellegrino og derfra til Moena, hvor området Le Tre Valli ligger.

Ved køb af "Dolomiti Superskipas" har du hele 1.220 km pister til rådighed i 12 forskellige skiområder, det skal dog siges, at du skal bruge bil for at nå til dem alle.

Et vidunderligt sted om sommeren

Men det er ikke bare om vinteren at det kan betale sig at komme her. Dalen Val di Fassa er nemlig et dejligt sted til dig, som holder af at tilbringe sommeren oppe i bjergene, hvor du er omgivet af dejlige alpeenge. Naturen og bjergene tillokker hver sommer glade ferierende som ønsker at vandre og cykle. Udover dette kan du ride, klatre, fiske, skyde med bue og pil og barfodsvandre. 

En anden populær aktivitet er den såkaldte "fly line", hvor du næsten kommer op at flyve. Om sommeren kan du købe en billet (på stedet) som hedder Val di Fassa Card, hvor du får flere rabatter, reducerede priser og gratis entré til en del seværdigheder/aktiviteter. 

Transport

Du ankommer nemmest til Val di Fassa ved at køre ned ad Brenner-motorvejen til Ora, her drejer du fra og kører op mod Cavalese. Køreturen fra Danmark er på ca. 1.300 km og kan i princippet gøres i ét stræk, hvis I er flere om at dele. Vær dog opmærksom på vejret, og så det faktum, at de små veje i bjergene bliver godt fyldte om vinteren, og kan medføre, at rejsen bliver længere end beregnet.

Vil man i stedet flyve til Val di Fassa, finder du de nærmeste lufthavne i Innsbruck i Østrig, samt Bergamo, Verona og Venedig. Hele vinteren kører der shuttle-busser mellem Val di Fassa og lufthavnene, så det er relativt ukompliceret at komme frem - også uden at leje bil.

Book ferielejlighed eller hotel i Val di Fassa

Hos Escapeaway er vi eksperter i Italien - både vinter og sommer. Du skal selv sørge for transport til og fra destinationen, men vi hjælper dig gerne med at finde den bedste indkvartering i en af vores håndplukkede ferieboliger. Bestil direkte her på siden, eller ring til os og få hjælp til at vælge det helt rigtige, så du kan få en suveræn ferie i Val di Fassa.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Val di Fassa