Rejser til Vigo di Fassa

Hyggelig skiby i den centrale del af Fassa-dalen

Tag med Escapeaway på skiferie i Vigo di Fassa i den dejlige Fassa-dal, hvor mindre skiområder dominerer med hygge, sol og dejlig mad på bjerget.

Pozza og Vigo di Fassa er 2 mindre byer beliggende midt i Fassadalen i Sydtyrol. Fra begge byer er der adgang til hvert deres skiområde, som ikke er sammenhængende. Fra Pozza di Fassa, som ligger i 1.320 meters højde, kan man stå på ski på Buffaure di Sopra i 2.213 meters højde, og fra Vigo di Fassa som ligger 1.390 meters højde kan man stå på ski på Ciampedie i 2.000 meters højde. De to byer er forbundet med hinanden med skibusser, som er inkluderet i liftkortet.

Kort over Vigo di Fassa og Pozza di Fassa

Ved klik på kortet herunder kan du få et overblik over de to byers beliggenhed i forhold til hinanden, se liftsystemerne, og finde hoteller og ferielejligheder i området.

Skiområdet

Ciampedie-området ved Vigo di Fassa er et lille og let overskueligt skiparadis med kun 13 km. pister. Nogle af pisterne er meget velegnede til dig, der tager dine første skridt på ski, eller til mindre børn. Andre er mere udfordrende; det gælder eksempelvis den piste, der hedder Thöni efter den berømte skiløber fra Alto Adige. Den starter på Ciampedies solrige plateau og fører dig ned til landsbyen. En enkelt sort piste bliver det også til: Den hedder Tomba og er til de virkeligt øvede. Tomba er opkaldt efter den kendte skiløber og World Cup-vinder Alberto Tomba fra Bologna, som trænede i Val de Fassa inden han vandt World Cup i skiløb.

Jeg vil generelt sige om Ciampedie, at området i særlig grad egner sig til familier med mindre børn. Børnene kan lege med maskotten Lauri i Babyparken, som administreres af Vigo/Passo Costalunga Skiskole. Du har også mulighed for tage med på Panorama Skitour, som starter fra Catinaccio-området, ved at tage skibussen i retningen Pozza/Buffaure.

Vigo di Fassa er en del af Dolomiti Superski, og derfor kan du, med et Dolomiti Superski-skipas, benytte hele området ved Campitello og Canazei. Der går også skibusser til begge byer. Campitello og Canazei er perfekte til skiudflugter til de mange selvstændige områder, der er en del af Dolomiti Superski. Kører man sydover og drejer østpå i Moena, kommer man op til Passo San Pelligrino i 1.930 meters højde. Fra passet er der glimrende skimuligheder på begge sider.

Både sommer og vinter

Val di Fassa er en fantastisk smuk dal både sommer og vinter. Den imponerende natur byder på mægtige bjergtinder, høje, sneklædte pinjetræer, floder, sprudlende vandfald og frodige blomstermarker. Når du holder ferie her, har du et hav af muligheder for at være aktiv udendørs hele året rundt. I sommerhalvåret kan du for eksempel vandre, klatre og cykle. I vintersæsonen er det naturligvis først og fremmest udfoldelserne på sneen, der trækker.

Dejlig stemning og god mad i Val di Fassa Der er en god og glad stemning i Fassadalen, som - trods beliggenheden i Sydtyrol, hvor der generelt tales mere tysk end italiensk - er italiensk hvad angår sprog og mad. Dalens køkken er blandt andet kendt for gode oste, supper, pølser og lækre desserter. Prøv for eksempel de velsmagende, lokale ravioli-pølser, cajoncie.

Til dessert kan du komme i Alpe-stemning med Strudel eller hjemmebagte æblepandekager, eller prøve nogle af de mange søde sager fra den italienske tradition. Generelt bruges der ofte æbler i desserterne. Der er et stort udvalg af spisesteder i Fassadalen, uanset om du skal have en hurtig pizza, en veltilberedt gang pasta eller nyde et 5-retters gourmetmåltid. Efter måltidet kan du eventuelt sætte prikken over i’et efter en skøn dag på ski med at smage lidt mere på de lokale dråber på en af dalens vinbarer.

Transport

Man ankommer nemmest til Val di Fassa ved at køre ned af Brennermotorvejen til Ora, her drejer man fra og kører op mod Cavalese. De nærmeste lufthavne er Bergamo, Verona og Venedig.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Vigo di Fassa