Rejser til Toscana

Spændende rejser til dejlige Toscana med fly fra Danmark

Escapeaway Rejser er specialist i rejser til Toscana og tilbyder et stort udvalg af ferieboliger, hoteller og villaer i regionen. Bestil en pakkerejse inkl. fly ophold og evt. billeje online, det er nemt og billigt. Du kan rejse fra alle lufthavne bl.a. København, Aalborg, Billund og Hamborg lufthavn direkte til Toscana.

Toscana er en af Italiens 20 regioner og ligger smukt på vestkysten ud til det Tyrrhenske hav. Toscana er et af de mest populære rejsemål at besøge i Italien, og det er der flere grunde til. Oplev bl.a. noget af verdens vigtigste renæssancekunst i hovedbyen Firenze, og nyd den toscanske mad og de fremragende lokale vine. Eller hvad med at nyde en dag på stranden i Viareggio?

Rejser til Toscana med fly

Det er nemt at rejse til Toscana med fly, og der er dagligt direkte afgange med flyselskaber som Norwegian, SAS og Ryanair. Når du planlægger din rejse, er det ikke lige meget hvilken lufthavn, du vælge at flyve til, for selvom regionen Toscana ikke ser stor ud på et kort, så tager det ofte lang tid at når fra A til B, da du kører på mindre veje i bakket terræn.

Du kan flyve til Toscana fra lufthavnene i Billund, Aalborg, København og Hamborg og alt efter, hvor du skal holde ferie, er der daglige afgange. I rejsesøgemaskinen kan du se og sammenligne priser på rejser med de forskellige flyselskaber. 

Lufthavne i Toscana

Internationale flyvninger med de større flyselskaber ankommer som oftest til Milano, Bologna eller Rom, hvorfra man kan leje en bil og køre de ca. tre timers kørsel til Toscana. Fra Milano og Bologna tager det dog kun ca. 1 til 1,5 time med hurtigtog til Firenze, mens det fra Rom tager ca. 1 time og 20 minutter.

Firenze og Pisa har selv vigtige lufthavne, som også i perioder beflyves direkte fra Danmark. Pisa International Airport, med navnet Galileo Galilei, ligger kun ca. 1,5 km syd for Pisa centrum. Firenzes lufthavn, Amerigo Vespucci, ligger fire kilometer fra centrum af Firenze. Centrum nås med bus eller taxa, men begge lufthavne er pt. i gang med planer om forbindelser med tog.

Rejs rundt i Toscana med tog eller bil

De fleste som rejser til Toscana vil i deres ferie opleve de mange spændende seværdigheder regionen byder på og det gør man bedst med Tog eller bil.

Tog er nemt og billigt i Italien

Alle de større byer i Toscana har en jernbanestation og det italienske jernbanenet er generelt veludbygget og velfungerende, bl.a. med højhastighedstog mellem de større byer. Firenze, Pisa og Grosseto er vigtige jernbaneknudepunkter og Firenze har endda hele to store jernbanestationer, nemlig Santa Maria Novella (SMN) i byens centrum og Campo di Marte (CDM) lidt længere væk.

Forbindelserne fra Firenze til resten af Italien med tog er generelt hyppige og hurtige, og sender dig mod Rom eller Bologna/Milano med op til 300 km/t. Der er også forbindelser til resten af Toscana med regionaltog, bl.a. til Siena, Pisa, Lucca og Arezzo.

Oplev Toscana med en lejebil

Toscana og de smukke middelalderbyer opleves bedst med en bil til rådighed. Så kan du nemlig tage på spændende udflugter på egen hånd, enten i egen bil eller i lejebil. Du kan bestille billeje i alle lufthavne og større byer i Toscana.

Hvor skal du bo i Toscana

Hos Escapeaway Rejser er vi Skandinaviens førende, når det kommer til indkvartering i Italien. Samtidig står ingen region vores hjerte nærmere end netop Toscana, og vi tilbyder til enhver tid flere end 300 forskellige hoteller, villaer og lejligheder, som dækker alle de interessante steder.

Rejser du til Toscana vil du opleve at regionen har to meget forskellige ansigter - kunsten og kulturen i byer som Firenze, Siena, Lucca og Pisa på den ene side, og så det utrolige landskab og naturen på den anden. De små byer, landsbyer, slotte, villaer og vingårde i Toscana giver dig kærkommen afveksling i forhold til trafikken og støjen i nogle af de større toscanske byer.

På landskabssiden består Toscana primært af bakker og bjerge, og når du rejser rundt i Toscana vil du opleve, at sceneriet omkring dig skifter konstant, hvad enten du kører rundt i lejebil på de krogede veje i Appenninerne, eller bliver fragtet rundt i bus eller tog fra den ene smukke dal til den næste.

Langs kysten præsenterer Toscana sig også fra sin smukkeste side med en lang række flotte sandstrande, og med rige muligheder for at dyrke havets muligheder, hvad enten du vil dykke, svømme, sejle eller fiske. Vandet i Det Tyrrhenske Hav er blandt det reneste omkring Italien, og har en dejlig temperatur i sommermånederne.

Vælg det rigtige hotel til din ferie - læs mere om Hoteller i Toscana 

Mere information til din rejse til Toscana

Toscana er Italiens femtestørste region, beliggende i den centrale del af landet mellem nabo-regionerne Ligurien, Umbrien, Emilia-Romagna og Lazio. Toscana er ikke uden grund én af de mest populære rejsemål i Italien, for regionen har næsten det hele:

En fantastisk natur, der byder på de karakteristiske bløde bakker, flankeret af cyprestræer - som ofte optræder som et vartegn for regionen på alverdens postkort - olivenlunde og vinplantager, høje bjerge og dybe dale og vidunderlige sandstrande. Og mere end 120 naturreservater.

Fremragende mad og vin, der blandt andet kan opleves på en eller flere af regionens mange vingårde, hvor du på nært hold kan følge vinproduktionen og smage på de lokalt producerede vine. Toscana er uløseligt forbundet med den blå druesort Sangiovese, som lægger krop til nogle af de største vine, der findes, såsom Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og naturligvis Chianti.

Enestående kultur og kunst, der rummer sjældne monumenter fra både etruskernes og romernes storhedsperioder og store kunstneriske og videnskabelige personligheder såsom Dante, Leonardo da Vinci og Machiavelli. Og så var det i regionens hovedstad, Firenze, at renæssancen opstod og stadig kan opleves, f.eks. på det verdensberømte museum Galleria degli Uffizi.

Spændende historiske byer, der ud over Firenze inkluderer byer som Arezzo, Colle Val d'Elsa, Cortona, Pienza, Lucca, Montalcino, Montepulciano, Pisa, San Gimignano, Siena og Volterra.

Bestil din Toscana-rejse online og få den billigste pris

Det er nemt, trygt og billigt at bestille din rejse online til Toscana, og det er online i rejsesøgemaskinen du finder de billigste priser. Som tidligerer nævnt er du dækket af rejsegaranti og pakkerejseloven når du booker en pakkerejse, og det gælder både hvis du bestiller online eller ønsker en skræddersyet rejse.

Kontakt os for en snak om mulighederne eller book direkte din rejse til Toscana online.5 spørgsmål om Toscana

Hvor ligger Toscana?

Toscana er den mest populære af de 20 italienske regioner. Toscana ligger i den nordlige del af det centrale Italien og grænser op til regionerne Lazio med hovedstaden Rom i syd, Umbrien i øst, Emilia-Romagna og Ligurien i nord og mod vest har vi det Tyrrhenske hav med øen Elba. Vi kalder det også ofte for Italiens hjerte.

Toscana er ca. halvt så stor som Danmark, og har 3,5 millioner indbyggere. De kendteste byer er Firenze, Pisa, Siena, Lucca og Arezzo, som også hver især er hovedbyer i én af de i alt 10 toscanske provinser. I Toscana møder du både vinmarker, bølgende bakker, knejsende cypresser, oliventræer, marmorbrud der får dig til at tænke på sneklædte bjerge, men også strande og så naturligvis de hundredevis af gamle middelalderbyer, som er strøet ud over det toscanske landskab med rund hånd.

Hvor skal man bo i Toscana?

Toscana er primært kendt for det bølgende landskab med de høje cypresser og de imponerende pinjetræer, men Toscana er meget andet end det. Derfor er det vigtigt at beslutte, hvad det er du præcist går efter, når du skal sammensætte årets drømmerejse til Toscana. Helt groft kan Toscana inddeles i 4 dele: hovedstaden Firenze, området nord for Siena, området syd for Siena og området langs kysten.

Firenze
Toscanas hovedstad Firenze er kontrasternes by. Det var her renæssancens vugge stod, og byen tilbyder alt fra verdenskunst over arkitektur, historie, gastronomi, vin og gademarkeder til italiensk mode når det er bedst.

>> Find ferieboliger i Firenze - klik her

Toscana nord for Siena
Siena er en af Toscanas mest berømte byer, kendt for rådhuspladsen Il Campo og for den imponerende domkirke. Siena deler Toscana i to, - området nord for byen og området mod syd. Den nordlige del kaldes også ”det klassiske Toscana” pga. de mange kulturbyer som Firenze, Pisa, Lucca, San Gimignano, Volterra og Siena, men rummer også det verdensberømte vindistrikt Chianti som ligger mellem Firenze og Siena og marmorbrudene i Carrara i de Apuanske Alper mod nord.

Toscana syd for Siena
Bølgende bakker og knejsende cypresser er det landskab der møder dig i området syd for Siena. Du kender det helt sikkert allerede fra de utallige postkort, kalendere og kunstbøger, som findes på det internationale marked, for det er netop det syn de fleste forbinder med Toscana. Den mest berømte og allersmukkeste dal hedder Val d’Orcia, og den har været med på UNESCO’s liste over verdensarv siden 2004. Her taber selv de mest forhærdede både næse og mund over den billedskønne natur.

Kysten langs Toscana
De fleste områder i Toscana appellerer til de der interesserer sig for natur, historie og kultur, men Toscana har også en lang kystlinie, som indbyder til sommerferie langs vandet. Toscanas kyst er præget af de mange brede strande, der i sommersæsonen er omdannet til betalingsstrande og udstyret med et hav af solsenge og parasoller, sådan som italienerne foretrækker det, når de selv valfarter til de italienske kyster i sommermånederne.

>> Søg ferieboliger i hele Toscana - klik her

Hvad skal man se i Toscana?

Toscana har seværdigheder og oplevelser nok til mange liv, så det er et spørgsmål om interesser og prioritering, og så naturligvis om at vælge. Nå det så er sagt, er der selvfølgelig også forskel på om du skal til Toscana for første, anden eller femogtyvende gang. Hvis vi skal nævne bare et fåtal af de største attraktioner, som får rejsende fra hele verden til at strømme til Toscana må det blive: Det skæve tårn i Pisa, domkirken, Uffizi-museet og Michelangelos David i Firenze, rådhuspladsen og domkirken i Siena, middelaldertårnene i San Gimignano, marmorbrudene i Carrara, vinområderne i Chianti og Montalcino, den smukke ø Elba og den billedskønne natur i Val d’Orcia, som har været på UNESCO’s liste over verdensarv siden 2004.

>> Se vores artikel om seværdigheder i Toscana

Hvordan er vejret i Toscana?

Det er svært at beskrive vejret i Toscana med få ord, for selv om regionen kun er halvt så stor som Danmark, er det toscanske vejr noget mere uforudsigeligt. Det skyldes primært en meget stor variation i landskabstyperne med alt fra høje bjerge i nord, en lang kyststrækning mod vest, men også den store variation i sletter og højland i det centrale Toscana. Groft sagt kan man sige, at vintrene er kølige med mulighed for frost, og somrene varme med op til 30 grader midt på dagen. Der falder nedbør året rundt, mest i form af regn, men sne fra november til begyndelsen af april er ikke usædvanligt. Derfor vil de mest behagelige rejseperioder for de fleste være forår og efterår, men da vejret over det meste af Europa har været meget uforudsigeligt de seneste år, er det altid en god idé at holde øje med vejrudsigten inden afrejse.

Stor variation i klima

Toscana er - med sine 22,990 kvadratkilometer - en af de større italienske regioner og besidder en stor variation af landskabstyper, der både inkluderer kystlandskaber, slette-landskaber, højland-landskaber og bjerglandskaber. De mange slags landskaber sætter også sit aftryk på klimaet, som i sagens natur er afhængigt af, hvor tæt man er på henholdsvis kyst, slette, højland og bjerge.

Mediterrant, sub-mediterrant og højlandsklima

Hvis du befinder dig ved én af byerne langs den smukke toscanske kyst, er der hovedsageligt et mediterransk klima med tørre og varme somre og milde vintre, mens der i den indre del af landet både findes sub-mediterransk klima og højlands-klima. I den sidstnævnte del af regionen er vintrene køligere, mens somrene til gengæld kan være varmere.

Hvis du planlægger at rejse i hele regionen, gælder det således om at tage tøj med til disse forskellige typer klima.

Sne og skisport

Hvis du f.eks. befinder dig i områderne omkring Prato og Pistoia i den nordlige del af regionen, kan det endda hænde, at der kommer sne om vinteren. Dog er det eneste sted i regionen, hvor der er hyppige snefald i vinterhalvåret i den berømte bjergkæde Appenninerne. Her har du sågar mulighed for at dyrke skisport hele året rundt.

11 timers sol om dagen i sommerperioden

Hvis du vil flygte fra den danske vinter med dens notoriske mørke, regn og kulde, så kan Toscana tilbyde gennemsnitligt 4 timers sol om dagen ude ved kysten, mens du herhjemme kun kan finde omkring 1 eller 2 timer i gennemsnit på en vinterdag. På årsbasis har Toscana gennemsnitligt omkring 6-6.5 solskinstimer pr. dag, hvilket svarer til det gennemsnitlige antal soltimer på en dansk aprildag.

Mest solrigt er det naturligvis i sommermånederne, hvor der gennemsnitligt er 11 timers sol pr. dag. Til sammenligning er der kun 8 solskinstimer i gennemsnit i de mest solrige måneder af det danske kalenderår. Og her er solen naturligvis ikke nær så stærk som i det toscanske.

Juli og august er de varmeste

De mange soltimer om sommeren afspejler sig naturligvis også i temperaturerne, hvor de varmeste måneder er juli og august med en højeste middeltemperatur på 30 grader og en laveste middeltemperatur på henholdsvis 17-18. Til sammenligning er der i Danmark en generel middeltemperatur på 21 grader i disse to måneder af året.

I vinterhalvåret er den koldeste måned i Toscana januar med en laveste middeltemperatur på 3 grader og en højeste middeltemperatur på 11 grader.

Men husk, at disse temperaturer varierer alt efter, hvor i regionen du befinder sig, dvs. hvor tæt du befinder dig på henholdsvis kyst og bjerge.

>> Læs mere om vejret i Toscana her

Hvordan kan jeg flyve til Toscana?

Der er gode flyforbindelser fra Danmark til Toscana, men inden du bestiller fly, er det vigtigt at vide, hvor i Toscana du skal bo. Skal du bo i den nordlige del vil det oplagte valg være at flyve til Pisa, Bologna eller Firenze. Norwegian flyver direkte fra København til Pisa, mens Ryanair flyver direkte til Pisa fra Billund. SAS flyver direkte fra København til Bologna, hvorfra der er ca. 1 times kørsel med tog til Firenze. Vueling flyver direkte fra København til Firenze.

Skal du bo i den sydlige del af Toscana, bør du overveje at flyve til Rom. Dels er det forholdsvis billigt, og dels er der mange forbindelser at vælge imellem. Både Norwegian, SAS og Alitalia flyver direkte fra København til lufthavnen Fiumicino. Ryanair flyver direkte fra Billund til lufthavnen Ciampino. Fra lufthavnen i Fiumicino tager det kun ca. 2-2½ time med bil til den sydlige del af Toscana, mens du kan være i Firenze med tog på under 2 timer, hvis du tager lyntoget (Frecce). Hvis du er indstillet på en mellemlanding undervejs, er der endnu flere muligheder.

Vær opmærksom på at ovenstående informationer om flyruter og lufthavne er vejledende, da flyselskaberne ofte åbner nye ruter til Italien, og det kan jo også sket at en rute bliver nedlagt. Du kan dog altid finde information om de aktuelle flyruter, lufthavne og flytider til Toscana via nedenstående link til vores side om flyforbindelser til Italien.

>> Her kan du læse mere om lufthavne i og omkring Toscana
>> Her kan du læse mere om flyforbindelser til Italien

Rejsemål i Toscana

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Firenze
  32 hoteller
  I Firenze får du det hele på én gang. I det historiske centrum af Toscanas perle er der nok kunst, oplevelser og smukke bygninger til adskillige ferier. Samtidig kan du glæde dig til at udforske et spændende restaurantliv og mange flotte butikker.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Lucca
  12 hoteller
  Lucca er uden tvivl en af Toscanas smukkeste byer. Her kan du inden bag de tykke befæstningsmure til fods eller på cykel udforske en charmerende labyrint af smalle, brostensbelagte gade eller eventuelt se det lidt oppe fra med en tur på de velbevarede ... mure. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,4
  Siena
  12 hoteller
  Der er altid noget nyt at opleve i Siena, som ligger i hjertet af Toscana omgivet af et bølgende landskab af vinmarker og olivenlunde. Nyd stemningen i denne velbevarede middelalderby, som med sin rige og spændende kulturarv er et af regionens ... højdepunkter. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,1
  Montaione
  8 hoteller
  I hjertet af Toscana, nærmere beskrevet i trekanten skabt af Firenze, Pisa og Siena finder du Montaione. Desuden er Montaione kun en time fra kystens strande og er den perfekte base for en ferie fuld af eventyr. Byen ligger på en bakke hvorfra ... der er en storslået udsigt. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Montecatini Terme
  7 hoteller
  Montecatini Terme var oprindeligt mest kendt for sine termiske bade. I dag rejser mange professionelle cykelryttere hertil for at træne i bjergene omkring byen, mens livsnydere bruger byen som base for udforskning af nærliggende middelalderbyer ... og vinmarker. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Som navnet antyder bor du i Castellina in Chianti midt i et af Italiens mest anerkendte vindistrikter. Fra denne stemningsfulde middelalderby kan du derfor bruge ferien på at udforske de mange borge, slotte eller vingårde i nærområdet.