Agriturismo Toscana - Ferie på landet

Hvordan lyder en ferie på landet i dejlige Toscana? Masser af oplevelser for øje og mund venter dig og din partner – eller hele familien – når I vælger ferie på en agriturismo i Toscanas bølgende landskab.

Går du i tanker om en oplevelsesrig ferie i Italien - helt ude på landet i det herlige Toscana? Dig og din partner sammen på en romantisk bondegård omgivet af vinmarker så langt øjet rækker, midt i det bølgende toscanske landskab i bakkerne syd for Siena? Masser af plads at røre sig på, frisk luft og gode muligheder for at kombinere aktiviteter og afslapning? At se glæden i børnenes ansigter, når de møder gårdens dyr eller leger i børnepoolen? Rolige og fredfyldte aftener med udsigt til solnedgangen og et glas rødvin i hånden, måske af gårdens egen produktion? Et sted uden mange turister?

Hvad er en agriturismo egentlig?

En agriturismo i Toscana kan være flere ting. Det kan være en charmerende Bed and Breakfast, med hjemmelavede toskanske specialiteter på restaurantens menu hver dag. Eller det kan være en rummelig lejlighed på en gård – med restaurant og i nogle tilfælde med jeres eget køkken, hvor du kan kokkerere med de naturligt producerede råvarer, du kan finde på din agriturismo.

Agriturismo – som løst oversat betyder bondegårdsferie eller ferie på landet på en italiensk gård - er et voksende fænomen i Italien, og Toscana er en af de førende regioner i den sammenhæng. Fænomenet vokser i takt med, at flere og flere opdager, at agriturismo er den perfekte måde at komme væk fra hverdagens stress og jag, samtidig med, at man kommer helt tæt på den italienske kultur og lærer et italiensk lokalsamfund at kende.

Definitionen på en agriturismo er, at der skal være et vist niveau af fødevareproduktion på stedet. Ellers er der nogenlunde frit slag, og det giver dig mange muligheder, når du skal vælge din feriebolig.

Agriturismo er en skøn måde at udforske Toscana på

Når du holder agriturismo-ferie, bor du langt fra de store hoteller og feriekomplekser, hvor du i mange tilfælde møder flere feriegæster end lokale. På samme tid kan du godt være forholdsvis tæt på en spændende by – i Toscanas tilfælde for eksempel Firenze eller Siena - eller en række charmerende småbyer som fx. San Gimignano, hvor du kan finde både butikker, caféer og seværdigheder. Toscana har, som andre regioner i Italien, en overskuelig størrelse, så din agriturismo vil altid ligge i nogenlunde komfortabel køreafstand til byerne.

Som du sikkert ved, har Toscana, ud over sine verdensberømte vinmarker, sit kuperede, grønne landskab, sine dybe skove, sine bjerge og sine fascinerende middelalder- og etruskerbyer også en særdeles attraktiv, billedskøn og mange steder uspoleret kystlinje. Her kan du nyde strandlivet, spise friske fisk, bade og slappe af. På nogle af agriturismo’erne i Toscana vil det, afhængigt af beliggenheden, være rig mulighed at krydre ferien på landet med en dag på stranden.

Smag på Toscanas fantastiske vine

Få italienske regioner inkarnerer frodige landskaber, varieret landbrug og billedskønne omgivelser i samme grad som Toscana. Dermed er det er oplagt sted at holde en skøn ferie på en ærke-italiensk agriturismo, hvor du kan komme tæt på den forvandlingen af naturens rigdomme til vin eller lækre fødevarer. Det skal dog også være afslappende, når du er på ferie, og mange agriturismo’er i Toscana har swimmingpool, hvor du kan køle dig ned på en herligt varm, toskansk sommerdag.

Toscana er blandt andet kendt for de fremragende vine, der fremstilles i regionen. Derfor er det selvfølgelig en oplagt mulighed, at din agriturismo i Toscana kan være en vingård. På denne måde kan du nyde de smagfulde dråber i autentiske omgivelser. Der er nu engang ikke meget, der siger ”Toscana” og ”ferie” som et velsmagende glas vin indtaget på en gård i Chianti-området, mens du kobler af til cikadernes meditative sang.

En autentisk og lærerig rejseoplevelse

Når du vælger agriturismo som ferieform, er ikke den mindste risiko for, at du vil komme hjem fra din rejse med en følelse af, at du egentlig kunne have holdt ferie et hvilket som helst solbeskinnet, anonymt sted i verden. Holder du ferie på en agriturismo i Toscana, vil du med garanti have den tilfredsstillende følelse med hjem i kufferten, at du har fået en sand toskansk oplevelse og så gør det jo ikke noget at du ofte finder både en stor pool og en fantastisk udsigt på stedet.

Ud over det sanseligt nydelsesfulde ved at indtage din frisklavede mad samme sted, som den er produceret, kan en gårdferie også øge din og dine børns bevidsthed om, hvor vores fødevarer kommer fra og hvilken uerstattelig værdi, jorden, dyrene og naturen har. At se maden og vinen blive til, og følge hverdagslivet på et toskansk landbrug er en oplevelse, vil blive siddende som et fantastisk minde, du i mange år fremover vil se tilbage på med glæde. Kombineret med afslapning, sol og hygge bliver det ikke meget bedre. Und dig selv og din familie denne oplevelse.

To af vores bedste agriturismo’er i Toscana

Med Escapeaway kan du komme på ferie på mange forskellige agriturismo’er i Toscana, og hvilken, der er bedst, afhænger helt af dig og dine behov. Nedenfor vil vi beskrive to fremragende, typisk toskanske agriturismo’er, så du kan få inspiration til din rejse:

Agriturismo Le Querciole
Denne skønne vingård, der ligger i gåafstand til en charmerende, lille kurby, er det perfekte sted at holde bondegårdsferie på rigtig toskansk facon. Her bliver du altid taget imod med åbne arme og gården dyrker selv flere forskellige afgrøder, som du kan hjælpe til med at høste. Her er søde landbrugsdyr, som børnene vil elske: Kaniner, høns og heste. Hele familien kan naturligvis frit benytte Agriturismo Le Quercioles lækre swimmingpool og børnepool – og skulle I blive trætte af pools, så er det bare at vandre en tur over vinmarkerne til Casciana Terme, hvor I kan bade hele dagen i nogle af de naturlige, varme kilder, Toscana er så rig på.

>> Læs mere og book Agriturismo Le Querciole her

Agriturismo Poggio Corbello
Bondegårdsferie med søudsigt ved den fascinerende middelalderby Massa Marittima. Lyder det skønt? I så fald velkommen til denne sydtoskanske agriturismo, hvor der dyrkes både olivenolie, vin og den velsmagende italienske brændevin grappa. Her kan hele familien bo i en god ferielejlighed med terrasse, nyde den autentiske mad i gårdens restaurant og beundre udsigten over den smukke sø Lago d’Accesa. Noget af det specielle, der kan fremhæves ved Agriturismo Poggio Corbello er, at gården holder både vildsvin og specielle, langhornede kvæg fra Maremma. I den nærliggende middelalderby Massa Marittima kan du blandt andet besøge den smukke 1200-tals kirke Sankt Cerbonius Katedral. Den er bygget i rundbuestil, og har skulpturer af løver på porten. Toscana er fyldt med denne type arkitektoniske perler fra middelalderen, der bare venter på at blive udforsket.

>> Læs mere og book Agriturismo Poggio Corbello her

Listen ovenfor er meget langt fra at være udtømmende. Vi kan kun opfordre dig til at udforske alle mulighederne på vores hjemmeside, eller ringe til os, hvis du har spørgsmål eller har brug for gode råd til din booking. Vi glæder os til at hjælpe dig med at arrangere den agriturismo-ferie i Toscana, der egner sig perfekt til netop dig og din familie.

>> Læs mere om agriturismo

Kort over Toscana

Populære hoteller i Toscana

Italien, Toscana, Montaione
9,2
Fabelagtigt
249 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana, Certaldo
9,0
Fabelagtigt
566 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Siena
8,6
Meget godt
225 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 77 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hold ferie på et Agriturismo i Toscana med Escapeaway

Agriturismo er et forholdsvist nyt begreb, der dækker over overnatning på steder, hvor der produceres fødevarer af den ene eller den anden art. Det kan være en vingård, en olivenlund med ferieboliger eller bondegårdsferie. Agriturismo er en spændende måde at besøge Toscana på. Toscana er berømt for sine lækre egnsretter og gode vine, og her kan du komme helt tæt på produktionssteder og –metoder. Børnene vil synes, at det er sjovt at opleve en ægte, italiensk bondegård med dyr, som I måske får lov at klappe eller fodre. Børnene får også lov at opleve, hvordan mælk forarbejdes til ost, eller oliven presses til olie.

Se priser og udvalg af agriturismos i nedenstående oversigt eller læs mere om alle rejser til Toscana med Escapeaway.

Der findes flere slags agriturismo i Italien. Udover den primitive bondegårdsferie er der efterhånden også i mange tilfælde steder, der fokuserer på wellness og forkælelse, i kombination med mad tilberedt af lækre råvarer. Her kan du slappe helt af og nyde stedets fortolkning af egne produkter ved hvert måltid. Mange af de mere luksuriøse steder indenfor agriturismo tilbyder flotte værelser af hotelstandard, en dejlig, stor pool og smukke omgivelser overalt. Nogle overnatningssteder er meget børnevenlige med legeplads og børnevenlig pool. Undersøg på forhånd, hvad det enkelte sted tilbyder, så du finder netop den form for agriturismo, der passer til dig og din familie.

Andre rejsemål i Italien

Agriturismo er et begreb fra Italien og det er bestemt ikke kun i Toscana, du kan finde autentiske og charmerende steder at bo på din ferie. Hos Escapeaway tilbyder vi rejser til andre rejsemål i Italien f.eks Sicilien, Amalfikysten, Sardinen og Umbrien.

Umbrien

Store dele af Umbrien er stadigvæk den dag i dag landbrugsland, og derfor finder du også et ret stort udbud af agriturismo i denne region. Klik på nedenstående link og læs mere, om hvilke hoteller og ferieboliger, du kan bo på i Umbrien, når du rejser med Escapeaway.

>> Læs mere om agriturismo i Umbrien

Sicilien

Jeg har selv haft fornøjelsen flere gange at bo på nogle meget charmerende agriturismos under mine rejser til Sicilien, og jeg kan kun anbefale dig at gøre det samme. En af de store fordele ved at bo på hoteller og ferieboliger, der er et agriturismo, er, at du næsten med garanti kan stille ekstra høje forventninger til maden, vel og mærke uden at skulle betale mere end andre steder. Læs mere om ferieboliger og hoteller på Sicilien via nedenstående link.

>> Læs mere om agriturismo på Sicilien

Sådan booker du Agriturismo Toscana med Escapeaway

Hos Escapeaway er vi eksperter i ferie i Italien med mere end 20 års erfaring og hos os kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Toscana med ophold på et charmerende Agriturismo. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med vores udvalgte og håndplukkede Agriturismo i Toscana, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs mere om agriturismo i Italien