Rejser til Alberese

Besøg Maremma naturpark

Alberese ligger kort fra Toscana nok vildeste kyststrækning, hvor du finde smukke og ret øde strande, så længe du undgår at kommer her i august midterste uger. Bagved kysten finder du et smukt landskab præget af olivenplantage og store ubeboede områder.

Alberese ligger kort fra stranden og omgivet af Maremma naturpark. I byen bor der kun få hundrede indbyggere og livet er ret stille udenfor sommerperioden.

Bo omgivet af Maremma naturpark

Naturparken tiltrækker nysgerrige rejsende hele året rundt for at beundre de vilde heste og køer, der bor på parkens grunde - det er dog især i sommermånederne at der kommer en heftig antal rejsende hertil, især i august måned når italienerne selv har ferie.

Lidt historie

Ved Alberese har arkæologerne fundet grotter med spor af mennesker fra bronzze-alder. Det er dog under fascismen at Alberese blev grundlagt som koloniby. Ja, for det er under fascismen at området blev endeligt helbredt for malaria, der havde været toskanernes forbandelse i århundrede. I dag er her ikke flere myg end i andre områder af Toscana og malaria er blevet helt slettet fra Italien trods en erindring af det forbliver i sproget ved udryk "Maremma maiala", der kan oversættes som <forbandede Maremma.

Hold ferie i Alberese

Kom til Alberese for at bo i naturskønne omgivelser, hvor du kan ride eller vandre i skovene eller slappe af på stranden. Alberese er en del af Grosseto kommune - du vil dog sikkert sætte mere pris på at bruge din tid ved udflugter til Magliano in Toscana, Castiglione della Pescaia, Vetulonia og så op til Massa Marittima eller Suvereto.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Alberese