Rejser til Aulla

Unik natur og kulturbyer i Toscana inden for din rækkevidde

Byen er marmorbjergenes største by med en god beliggenhed i et område, der byder på nogle af Toscanas bedste natur- og kulturoplevelser.

Selv om Aulla ligger i bjergene, hvor bækken Aullella fletter sammen med floden Magra, er der alligevel tale om en mellemstor by med ca. 10.000 indbyggere. Byen tiltrækker desuden folk fra de nærliggende bjergbyer, da de her finder et bredt udvalg af shoppingsmuligheder.

Kort over Aulla

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen og se hvilke hoteller, feriehuse og ferielejligheder, vi kan tilbyde i denne del af regionen Toscana.

Et vigtigt knudepunkt

Byen ligger langs en af de vigtigste knudepunkter mellem det Tyrrehnske Hav og Po-sletten. Det er således let at komme herfra både til Versilias gode sandstrande og Liguriens østlige del med den fredede nationalpark Le Cinque Terre og Portofino-reservatet såvel som til Po-slettens kulturbyer Parma, Cremona, Piacenza, m.fl. Vi er ej heller langt fra Lucca og Pisa. Vælger du at bo i eller ved Aulla, så er det primært bjergene og vandrestierne heroppe, der vil danne kulissen for dit ophold.

Marmorbjergenes største by

Når byens helgen (Skt. Caprasio) fejres d. 1 juni, omdannes byens historiske centrum til et stort gademarked. På andre tider af året er det dog også værd at bruge tid her blandt de gamle, charmerende bygninger og smalle gader. Hævet over byen er den lidt dystert udseende borg, Fortezza della Brunella, også et besøg værd. I dag rummer borgen et interessant naturhistorisk museum. Hoteller, ferielejligheder og villaer

Blandt de hundredvis af ferieboliger og hoteller vi tilbyder i Italien, finder du en bred vifte hoteller, ferielejligheder og andre boligformer i Toscana. Dette er en af de regioner, vi har mest erfaring med, og vi besøger stadig løbende selv alle ferieboliger. Det afspejler sig i vores boligbeskrivelser, som vi sætter en ære i altid er retvisende og objektive, så du ved, hvad du får. Vores kendskab til Toscana betyder også, at vi kan give dig gode råd og tips til oplevelser. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Aulla. Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at sammensætte den perfekte ferie, er du velkommen til at kontakte os.

Lufthavne og lokale transport

Nærmeste lufthavn i forhold til Aulla er Pisa Lufthavn, som fra foråret og frem til efteråret har direkte flyforbindelser til Danmark. Uden for sæsonen er det med en enkelt mellemlanding heller ikke noget problem at finde en flyrejse hertil. Det er desuden ikke den eneste lufthavn indenfor rækkevidde. Det er for eksempel ikke meget længere til Genova Lufthavn, som ligger i naboregionen Liguiren.

Der er togforbindelse til Aulla fra blandt andet Pisa, Genova, Parma, Lucca og Firenze. Der er således gode muligheder for at besøge nogle af regionens mest kendte byer. På modsatte side af floden løber desuden E33-motorvejen, som for dig i bil også gør det nemt at komme omkring.

Restauranter og shopping

I tillæg til gode indkøbsmuligheder finder du i Aulla et fornuftigt udvalg af restauranter, trattoriaer og pizzariaer byens størrelse taget i betragtning. Her kan du for eksempel den lokale specialitet, focaccette, som er et fladbrød af hvede og majsmel, der bages mellem terracotta testelli, og serveres med salami eller andet kødpålæg og ost. 

Udflugter

Er det en aktiv ferie i Toscana, du drømmer om? Så er Aulla det rigtige valg. Herfra kan marmorbjergene udforskes på utallige vandreture. Tag for eksempel en tur op til Equi Terme og den berømte Grotta del Vento – vindgrotten, som kan være en chance for at undslippe sommerheden. Her er således konstant kun 10,7 grader nede i grotten.

Du bor samtidig ikke langt fra talrige charmerende kystbyer og dejlige strande. Du kan for eksempel tage på vandring i Cinque Terre og kombinere naturoplevelserne med afslapning ved vandet samt nyde skøn mad og god lokal vin i de fem hyggelige fiskerlejer.

Lokale links

Byen og kommunen har en officiel hjemmeside, som du finder her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Aulla