Rejser til Bagno di Gavorrano

Bagno di Gavorrano ligger i den sydlige del af Toscana på en slette for foden af Monte d'Alma og Monte Calvo. Landsbyen, som i dag har omkring knap indbyggere, opstod efter sigende  opstod omkring en termisk kilde. Den forsvandt dog i løbet af 1950'erne.  Formentlig på grund af den minedrift, der stadig ses spor af i de omkringliggende bjerge.

Selve Bagno di Gavorrano fremstår som en forholdsvis moderne, lille by, der har et par supermarkeder, bank, apotek samt en håndfuld spisesteder. Det meste at byen består af fredelige boligkvarterer. Takket være beliggenheden nede på den flade slette, er der flere steder gode kig til de lave, grønne bjerge, som rejser sig ganske nær byen.

Det er da også for at udforske omgivelserne, at man rejser til Bagno di Gavorrano. Blot 4 kilometer herfra ligger for eksempel den charmerende bakketopslandsby Gavorrano. Her er der længst oppe masser af middelalderstemning i smalle borstensbelagte gader mellem rustikke stenhuse med træskodder for vinduerne og støbejernsbalkoner. Den er dog bare én af talrige sådanne charmerende småbyer i området. Længere mod nord er Massa Marittima med den store San Cerbone domkirke for eksempel også en udflugt værd.

Tæt ved kilometerlange strande

Rejser du til Bagno di Gavorrano om sommeren, skal du huske badetøjet. Der er blot omkring 10-15 minutters kørsel ud til havet, hvor der venter kilometerlange sandstrande. Ned til strandene er høje pinjeskove, som man kan trække op i, hvis man trænger til at komme lidt i skygge. Skovene betyder også, at der ikke er bygget helt ned til kysten. Strandene er herligt uspoleret. Noget der ikke altid er en selvfølge ved Middelhavet.

Tæt ved denne Bagno di Gavorrano ligger desuden et minemuseum, som er spændende for både voksne og børn. Her kan I få et unikt indblik i det hårde arbejde, som minearbejderne på sin tid havde på denne egn. Dette minekomplekset, som var den største pyritmine i Europa, lukkede i 1983. I dag kan man komme ned i den på guidede ture. Husk lidt ekstra tøj, da det er køligt nede i minegangene.

Både når du vil ned til havet for at tage en dukkert i det azurblå hav eller udforske områdets seværdigheder er en bil en fordel. Der er dog også masser af muligheder for at udforske nærområdet på vandre-, cykel- eller rideture på en rejse til Bagno di Gavorrano. Både oppe i de nærmeste bjerge og længere nede ved kysten i naturreservatet Bandite di Scarlino.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bagno di Gavorrano