Rejser til Barberino di Mugello

Den smukke og historisk rige by Barberino di Mugello, som med sit opland samlet har omkring 11.000 indbyggere, ligger i naturskønne omgivelser i Firenze-provinsen i den nordøstlige del af Toscana, kun omkring 12 kilometer fra Villa Medici i Cafaggiolo, som siden 2013 har været på opført på listen over UNESCO´s verdensarv, og kun omkring en times kørsel (40 kilometer ad den korteste rute) fra renæssancebyen og regionshovedstaden Firenze, der byder på nogle af Norditaliens største kulturelle og historiske seværdigheder.

Byen ligger også kun ca. fem kvarters kørsel (85 kilometer ad den korteste rute) fra den tidligere bystat Lucca, 50 minutters kørsel  (55 kilometer ad den hurtigste rute) fra middelalderbyen Pistoia, ca. 40 minutters kørsel (27 kilometer ad den hurtigste rute) fra Toscanas næststørste by, historisk rige Prato, og ca. en halvanden times kørsel (105 kilometer ad den korteste rute) fra Pisa med Det skæve Tårn og resten af de fantastiske seværdigheder på Piazza dei Miracoli.

Barberino di Mugello er således et oplagt rejsemål, hvis du er på udkig efter en rolig og autentisk norditaliensk by, som er mindre fyldt med turister og hvor du får mere for pengene end i de større og mere kendte byer i Norditalien, samtidig med, at du er tæt på Norditaliens største kulturelle og historiske seværdigheder.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Barberino di Mugello og andre rejsemål i Toscana hvor ddu bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Rig historie

Barberino di Mugellos historie går helt tilbage til den såkaldte "Magelli"-stamme (herfra oprindelsen til navnet "Mugello"). Denne stamme blev siden efterfulgt af de sagnomspundne etruskere, der sandsynligvis var de første til at bygge vejene, som forbandt Fiesole med datidens Felsine (den nuværende by Bologna). I det 3. og 4. århundrede blev Barberino di Mugello koloniseret af romerne, hvilket der er mange arkæologiske vidnesbyrd om i området omkring byen.

Da Barberino di Mugello blev en del af det florentinske distrikt i 1313, voksede byens betydning hurtigt; og byen opnåede sin største magt og pragt i det 15. århundrede under Medici-familien, hvis historiske bygninger stadig kan besøges. Igennem det meste af middelalderen bibeholdt den sin status som Stura-dalens økonomiske, kulturelle og politiske centrum.

Oplevelser og seværdigheder

Selv om Barberino di Mugello ikke er blandt Toscanas store byer, byder den alligevel på en række interessante historiske seværdigheder, hvoraf Medici-villaen, Villa Cafaggiolo, i det nærliggende Cafaggiolo, kun 12 kilometer fra byen, er den største. Men også klostret S. Maria a Vigesimo, grundlagt i det 11. århundrede og renoveret mange gange siden, er af historisk interesse.

Hvis du mest er til naturoplevelser, kan det anbefales at tage på en tur rundt i den skønne Stura-dal eller tilbringe en afslappende eftermiddag på bredden af søen Bilancino, der kun ligger 7 kilometer (et kvarters kørsel ad korteste rute) fra byen.

Book en billig rejse til Barberino di Mugello med Escapeaway

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Barberino di Mugello med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet til Firenze eller Bologna med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om ferieboliger i Toscana
>> Læs om Agriturismo i Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Barberino di Mugello